Belvárosi ingatlanbotrány - Szentgyörgyvölgyi folytatja?

Szentgyörgyvölgyi polgármester belejött - írta a Facebook-on Juhász Péter, miután a 444.hu közzétette, miféle lakásértékesítési döntéseket hozott az utóbbi hetekben a Belváros. Az Együtt V. kerületi képviselője szerint a belváros sorra adja el ár alatt maradék ingatlanjait, és "éppen úgy, ahogy a Rogán-klán tagjához illik: pályáztatás nélkül bérbe adja, majd a nyomott értékbecslési érték után 70 százalékos áron, tehát összességében maximum fél áron".

A 444.hu egy október 14-i dátumú, sürgősséggel tárgyalt önkormányzati előterjesztésre hivatkozva írta meg, hogy az V. kerületi Petőfi Sándor utca 3. szám alatt például kevesebb, mint 93 millióért vihet el egy 357 négyzetméteres ingatlant a Belvárosi Üzlet Ingatlanhasznosító Kft. A cég mögött az Opten.hu céginformációs adatbázis szerint a kerületben eddig is hírhedt kapcsolatokkal rendelkező üzleti kör áll. Berta Béláné mellett benne van ugyanis a cégben Zuhair Awad és Sameer Hamdan is. Ők a Buddha Bar hotelt üzemeltető cégcsoport ügyvezetői - emlékeztetett a portál. A cikk szerint ugyanakkor vannak még ezen kívül is érdekességek, a Collina DM Kft. például meditációs központot nyithat az Alkotmány utcában áron alul és pályázat nélkül megszerzett 840 négyzetméteres ingatlanban. Ezen az adásvételen Juhász szerint 60 milliót vesztett az V. kerületi önkormányzat. A Belvárosnak gyakran dolgozó ügyvéd, Sándor Sz. Zsolt "sem maradt az ú szélén", ügyvédi irodája a Deák téren, a Metró kijáratnál vett meg egy 237 négyzetméteres irodát 79 millióért, azaz 330 ezres négyzetméteráron. Juhász szerint ez a piaci ár fele/harmada, legalábbis arrafelé az ingatlanok négyzetméterárai a piaci ingatlanhirdetésekben sokkal-sokkal magasabbak.

Eközben kiderült az is, tovább nyomoznak az V. kerületi önkormányzat egy másik gyanús üzlete miatt. Ismert, 2011 októberében az önkormányzat kedvezményesen bérbe adott Habony Árpád nagynénjének (egészen pontosan Classic Immo nevű cégének) egy 212 négyzetméteres ingatlant a Károly körúton. Két hónappal később a bérlő már kedvezményesen megvásárolhatta a bérleményét, 52 millió forintért. Ez nem sok pénz ahhoz képest, hogy a következő nyáron, 2012 júliusában ugyanezt az ingatlant már 102 millió forintért adta el Habony nagynénjének a cége. Vagyis 50 millió forinttal többért, mint amennyiért az önkormányzattól néhány hónappal korábban megvette. A gyanús üzlet miatt Juhász Péter, az Együtt önkormányzati képviselője tett feljelentést, erre azonban a hatóságok még nem kezdtek el nyomozni, aztán áprilisban hivatalból mégis nekiálltak. Tavasz óta ugyanakkor már kétszer hosszabbították meg a nyomozást, október 30-án járt le a legutóbbi határidő, az új december 30-a.

Szerző
2015.11.03 06:07

Tizenhárom éve zuhant le a szlovák katonai gép a Zempléni-hegységben

Publikálás dátuma
2019.01.19 17:17
Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka megkoszorúzza a hejcei emlékművet
Fotó: MTI/ Vajda János
A szlovák védelmi erők újkori történelmének legnagyobb katasztrófája volt a légierő csapatszállító repülőgépének 2006. január 19-ei lezuhanása.
A tizenhárom évvel ezelőtti hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek szombaton a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei községben. A koszovói békemisszióból Szlovákiába tartó AN 24-es gép a Hejce fölötti Borsó-hegyre zuhant le; a fedélzetén utazó 43 békefenntartó katona közül csak egy élte túl a szerencsétlenséget.
Peter Gajdos szlovák védelmi miniszter a Hejce központjában lévő emlékműnél, az áldozatok családtagjai, a katonatársak, a mentésben részt vevők és a helybéliek előtt azt mondta: katasztrófa mindörökre megváltoztatta negyvenkét család sorsát, és mélyen beleivódott az emlékezetbe. A szlovák miniszter kiemelte, tisztelettel adóznak az áldozatok - a Koszovóból hazatérő harminckilenc férfi és három nő - emléke előtt; lehetetlen megbékülni a veszteséggel.
Benkő Tibor magyar honvédelmi miniszter arról szólt: az elvesztett katonák Koszovóban a békéért szolgáltak, reményt adtak a balkáni országok népeinek, és erre büszkének kell lenni, mert "ők is büszkén látták el feladatukat", ám néhány percre hazájuktól és szeretteiktől, a sikeres küldetés után életüket vesztették. Az eseményen az idén is jelen volt a szerencsétlenség egyetlen túlélő katonája, Martin Farkas, aki elhelyezte koszorúját elvesztett katonatársai emlékművénél. A megemlékezésen Keszi Marcella, a lezuhant repülőgép parancsnokának testvére beszédében azt mondta: öccse úgy hagyta el a világot, hogy bűnösnek nyilvánították, meggyanúsították a baleset okozásával. Felszólította a szlovák védelmi minisztert, hogy szüntesse meg a dokumentumok titkosítását, adjon parancsot a vizsgálatok eredményének felülvizsgálatára. 
Szerző
2019.01.19 17:17

Havazni fog éjszaka, de havas eső is lehet

Publikálás dátuma
2019.01.19 17:06
Fotó: Shutterstock
Fotó: /
Vasárnap fagypont körül alakul a hőmérséklet, délen és keleten lehet a legtöbb hó.
Az időjárási prognózis szerint éjszaka túlnyomóan borult lesz az ég, és dél felől egyre többfelé várható havazás, a déli, délkeleti határvidéken havas eső is lehet. Vasárnap a nap nagy részében többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de késő délutántól északnyugaton, majd estétől északon másutt is felszakadozik a felhőzet. Eleinte több helyen, délután egyre inkább keleten valószínű havazás, a délkeleti, déli határvidéken átmenetileg havas eső is lehet. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap -2 és +2 fok között várható. 
Szerző
2019.01.19 17:06