Előfizetés

Új támogató a MOB-nál

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) saját kiadásában jelent meg az év jelentős eseményeit, történéseit felelevenítő sportévkönyv, a Sport 2015.

"Volt miből meríteni, idén is számtalan magyar siker akadt" - emlékeztetett Borkai Zsolt MOB-elnök a csütörtöki bemutatón, amelyen kiderült, a kötet kiskereskedelmi ára nem változott, azaz 7940 forint maradt. Siklós Erik főszerkesztő kiemelte, most először lesz javított, bővített kiadása is a könyvnek, amelyben már szerepelnek majd a novemberi és decemberi események is, így a jelenleg is zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokság, vagy éppen a MOB fennállásának 120. évfordulója alkalmából sorra kerülő díszközgyűlés történései. Elárulta, a legnagyobb kihívás idén az volt, hogy a futballválogatott sikeresen megvívott Eb-selejtezője is bekerüljön a kötetbe.

Az eseményen több kiváló sportoló megjelent, például Kammerer Zoltán olimpiai és világbajnok kajakos és Juhász Roland, a világversenyre harminc év után kijutott magyar labdarúgó-válogatott védője. A sajtótájékoztatón aranyfokozatú támogatóval gyarapodott a MOB, a Pöttyös Túró Rudit gyártó FrieslandCampina Hungária Zrt. kötött szerződést az olimpiai szervezettel.

"Szakmailag és emberileg is örülünk a megállapodásnak. Reméljük, minden Pöttyös-fogyasztót sikerül aktív olimpiai szurkolóvá varázsolni" - mondta Szautner Péter vezérigazgató, aki elárulta, egyelőre egy évre szól a szerződés, de a felek hosszabb távra tervezik az együttműködést.

Retteghetnek a FIFA-vezetők

Retteghetnek a FIFA végrehajtó bizottságának vezető tisztségviselői, ha a zürichi luxusszállodában, a Baur au Lac nevű hotelben szállnak meg, mert csütörtök hajnalban ismét itt csapott le rájuk a svájci rendőrség írja Rónay Tamás holnap megjelenő jegyzetében.

Minden szép és jó, a pénzügyi visszaéléseket elkövetett sportvezetők elnyerik méltó büntetésüket – gondolhatnánk. Tény, hogy a labdarúgás latin-amerikai intézményeit lefejezték, s még azok is hűvösre kerültek, akiket a májusban letartóztatottak helyére ideiglenes jelleggel választottak meg. A karibi és dél-amerikai térség államaival szemben az amerikai ügyészség hatékonyabban tud fellépni, de az európai vezetők ellen már nincs igazi ellenszere.

Máris látható, hogy megkezdődött Sepp Blatter szerecsenmosdatása. Beteg embernek állítják be, aki már alig várja, hogy elérkezzen február 26., a szövetség tisztújításának napja. Aki azonban kicsit is ismeri őt, tudja, hogy ez csak szemfényvesztés, s ha rajta múlna, élete végéig irányítaná a nemzetközi szövetséget. Azt a FIFA-t, amely nonprofit szervezet ugyan, mégis bankszámláján annyi pénz lapul, amennyinek bármely szegényebb állam örülne.

Rékasi eltitkolta újabb súlyos sérülését

Publikálás dátuma
2015.12.03. 12:47
Forrás: Facebook/Rékasi Károly
Rékasi Károly megcsúszott, és megcsavarodott a balesetben eltört lába. Combcsontjában háromból két csavar eltört - írja a Bors. 

Hetekkel ezelőtt egy aggasztó hír jutott el a napilap szerkesztőségébe: nagy baj van Rékasi Károly felépülésével, eltörtek a csavarok a lábában. Akkor egy olvasó számolt be arról, hogy a színész óvatlansága vezetett a fémszerkezet megrongálódásához, mivel a júniusban súlyos motorbalesetet szenvedett Rékasi nem tartotta be a szigorú orvosi utasításokat.

Akkor a színész  - a lap megkeresésére - azt mondta, hogy normális ütemben halad a felépülése. Ugyanakkor a pénteki fellépésén látszott, hogy ha bot nélkül van, hamarabb elfárad. A színész ezúttal már nem tagadott:

– Amikor megtörtént ez az eset, nem akartam még róla beszélni, mert féltem, hogy túldimenzionálják ezt az egészet. Úgysem tudott volna akkor segíteni senki azért, mert tud róla, csak az orvosok – mondta ezúttal Rékasi.

– Valóban nagyobb terhelést kapott a megsérült jobb lábam, mint kellett volna, de abban a pillanatban, amikor eltörtek azok a csavarok, éppen minden utasítást betartva közlekedtem. Egy esős napon orvosi vizsgálatra tartottam két bottal, amik szétcsúsztak, a lábam pedig megcsavarodott. Éreztem, hogy fáj, szerintem akkor törtek el – magyarázta Rékasi, aki az eset óta sokkal óvatosabb.