Előfizetés

"A futballon túl is van élet"

Publikálás dátuma
2016.01.03. 13:22
Fotó: Getty Images, Carlos Alvarez
Cristiano Ronaldo, a Real Madrid sztárja elárulta, hogy mihez kezd majd visszavonulása után - írja az origo.hu.

Cristiano Ronaldo februárban már 31 éves lesz, így elkerülhetetlen, hogy lassan elkezdjen foglalkozni a jövőjével is. Egyelőre úgy látja, sem edzőként, sem klubvezetőként nem kíván a labdarúgás közelében maradni. "A futballon túl is van élet" - jelentette ki a Papel Media Networknek adott hosszabb interjújában.

"Eleinte biztosan nehéz lesz meccsek, edzés nélkül élni, de ha most kérdeznek, akkor azt mondom, hogy sem edzőként, sem klubvezetőként vagy elnökként nem akarok dolgozni" - mondta Ronaldo, aki azt is elárulta, mi a legfőbb gond a labdarúgás világával. 

A teljes cikket itt olvashatja!

Dakar-rali: 13 nézőt ütött el egy versenyző

Egy kínai versenyző, Kuo Mei-ling a nézők közé sodródott Mini Cooperjével. A szervezők tájékoztatása szerint tizenhárman megsérültek, köztük öt gyerek - írja a hvg.hu.

A Telam argentin hírügynökség a szombati szerencsétlenséggel kapcsolatban azt közölte, hogy a sérültek közül három állapota válságos.

A baleset miatt a szervezők félbeszakították a prológot, amelyet az autósok között a holland Bernhard Ten Brinke (Toyota), a motorosoknál a spanyol Joan Barreda (Honda) és a portugál Ruben Faria (Husqvarna), a kvadosoknál pedig a chilei Ignacio Casale (Yamaha) nyert meg. Ez volt egyébiránt a 2005 óta az első év, amikor prológgal kezdődött a verseny.

Az idei Dakar-ralin 60 ország 556 versenyzője vesz részt, ez rekord. Először indulnak olyan világhírű ralisok, mint a francia Sébastien Loeb és a finn Mikko Hirvonen.

A teljes cikket itt olvashatja!

Africa Race - Balu már a nyolcadik! (Videó)

A hatodik helyen zárta a szombati ötödik szakaszt, összesítésben pedig már a nyolcadik helyen áll a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a klasszikus Dakar-útvonalon haladó Afrika Race nemzetközi terepraliversenyen.

Az Opel Dakar Team tájékoztatása szerint ezúttal 695 kilométer volt az össztáv, ebből 453 kilométer a mért szakasz. Szinte minden egység legalább egyszer eltévedt a nap folyamán, de végül mindenki megoldotta a nehéz feladatot a Szaharában. "A navigáció eddig is fontos volt, de ma kifejezetten főszerepet játszott. Mi is elkeveredtünk néhányszor, vagy megszűnt az út, amin mentünk.

Összességében jól teljesítettünk ezen az alapvetően gyors, de néha nagyon sziklás és köves pályán - még úgy is, hogy ma is meg kellett állnunk egyszer kereket cserélni" - nyilatkozta Szalay Balázs. Hozzátette: az eredmények is azt mutatják, hogy javuló formában vannak. A mezőny másik magyar egysége, a Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László kamionos trió a negyedik helyen ért célba, és az összetettben is ebből a pozícióból várja a folytatást.

Eredmények, 5. szakasz:
Remz el Kebir-Dahla (össztáv: 695 km, ebből szelektív: 453 km):

autósok:
1. Kanat Sagirov, Vitalij Jevtyekov (kazah, ukrán, Toyota Hilux) 3:59:14 óra
...6. Szalay Balázs, Bunkoczi László (Opel Mokka) 19:14 perc hátrány
az összetettben:
1. Sagirov, Jevtyekov 18:33:08 ó
...8. Szalay, Bunkoczi 1:45:36 ó h.

kamionosok:
1.  Anton Sibalov, Robert Amatics, Almaz Kisamijev (orosz, Kamaz) 4:30:27 ó
...4. Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László (Scania) 14:31 p h.
az összetettben:
1. Sibalov, Amatics, Kisamijev 18:47:18 ó
...4. Kovács, Czeglédi, Ács 3:41:22 ó h.

motorosok:
1. Pal Anders Ullevalseter (norvég, KTM) 5:18:27 ó
az összetettben:
1. Ullevalseter 21:28:25 ó