Előfizetés

Átfagyott gyerekeket mentettek a rendőrök Ózdon

Publikálás dátuma
2016.01.19. 17:00
Illusztráció/Thinkstock
Igen hidegek mostanában az éjszakák, de már az esték is naplemente után, így jól jött az ózdi rendőrök segítsége annak ez egyetlen kabát alatt didergő testvérpárnak, amely egy rokonlátogatásról indult hazafelé, jóval később a tervezettnél, miután "eljátszották az időt". 

A police.hu beszámolója szerint az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai 2016. január 18-án teljesítettek szolgálatot a székhelyi városban, amikor 19 óra 40 perckor a Március 15-e úton két gyermekre lettek figyelmesek, akik egy kabát alá bújva védekeztek a mínusz hat fokos hideg elől. A fiúk a rendőröknek többek között elmondták, hogy ismerősöknél voltak, de eljátszották az időt, és hazafelé tartottak, de a sötét és a hideg lelassította őket. Az egyenruhások a kockázati eshetőségeket felmérve biztonsági intézkedés keretében haza vitték a két átfagyott gyermeket édesanyjukhoz, akinek tudomása volt a rokonlátogatásról, de arról nem, hogy fiai így vágnak majd neki a hazaútnak.

Terhes nőt szállító mentőautó ütközött - Sokkoló fotók

Publikálás dátuma
2016.01.19. 12:49
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Mentőautó és kisteherautó ütközött kedd délelőtt a 4-es főút (M4-es autóút) Üllő és Gyömrő közötti szakaszán; a balesetben többen megsérültek, de a mentőben utazó vajúdó asszonynak nem esett baja - közölte az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese a korábbi információkat pontosítva.

Tóth Karolina, a mentők ügyeletesének tájékoztatása szerint a mentőkocsi megkülönböztető jelzését használva vitte kórházba a szülő nőt, amikor a baleset történt. A kismamának nem esett baja, egy másik mentőautóval juttatták el a kórházba. A mentőápoló karsérülést, a sofőr könnyebb mellkasi sérülést szenvedett, míg a teherautó vezetőjét könnyebb fejsérüléssel ápolják - tette hozzá a sajtóügyeletes, aki a mentőkocsiban keletkezett kárról még nem tudott nyilatkozni.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Az Útinform dél körül azt közölte, hogy az M4-es autóút Szolnok felé vezető oldalán, a 29-es kilométernél történt baleset miatt egy sávon, váltakozó irányban engedik a forgalmat, a környéken már csaknem hat kilométeres a dugó.

Lángolt egy autó az M6-oson! Lezártak egy alagutat

Két személygépkocsi összeütközött kedden az M6-os autópálya C jelű alagútjában Bátaszéknél, a Pécs felé vezető, jobb oldali pályatestet teljes szélességében lezárták - közölte a rendőrség.

Huszti Gábor, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: a műszaki mentés és a helyszínelés ideje alatt a forgalmat a 6-os főútra terelik. Boros Brigitta, Tolna megyei katasztrófavédelmi szóvivő arról tájékoztatott, hogy a balesetben egy ember sérült meg. Az ütközés következtében az egyik személygépkocsi kigyulladt, a lángokat a bátaszéki tűzoltók oltják.