7-en a 7-ről: Az ön biciklijét ki tolta túl?

Arató András Klubrádió

Kormányunk külpolitikája, a külkapcsolatok építése következetes. Az oroszok és a törökök után újra ráleltünk a tatárokra is, miáltal a magyarok összes legnagyobb jótevőinek végre kebelére borulhatunk, ahogy azt a Történelem Ura joggal várja el tőlünk. Elvégre e végre vagyunk, hiszen álmainkat a vezetőnk helyettünk és felvirágoztatásunkra álmodja az ő illiberális párnáján. A biciklinket pedig a Nemzet Biciklitolója tolta túl – Európán. A Nemzet Biciklije tehát el van tolva. Ha egyáltalán megvan még.

Avar János újságíró

Nem is tudtam, hogy a biciklit tolják és nem ülnek rajta. Igaz, utóbbi esetben tartani kell az egyensúlyt, amire történetesen a túltolt biciklit emlegető miniszter kormánya láthatóan nem képes, talán ezért is tolják. De aki nem tud egyensúlyozni, az hogyan lenne képes csak annyit tolni a kétkerekűn, amennyit kellene?! Különben szórakoztató, hogy a mindig mindenkit lekezelő kormányzat korifeusai rögvest esendő emberként kérnek elnézést, ha „túltolják a biciklit”.

Bolgár György rádiós újságíró

Nincs biciklim. De ha lenne, szeretném felajánlani a Nemzeti Tolás és Kitolás Rendszerének. Sose lehet tudni, mire lesz még jó, mikor jut eszébe egy felelős miniszternek, hogy hoppá, a bicikli arra is alkalmas lehet, hogy túltolják. Ha pedig ez netán sokaknak nem tetszene, szépen vissza lehet tolni. Ilyen a magyar fékek és ellensúlyok rendszere. Ezt csináld utánunk, Obama!

Friss Róbert újságíró

Hat év alatt annyira túltolta, hogy nem is akarnék emlékezni rá. A biciklire sem.

Horváth István hírlapíró

Egy másik sportág példájával válaszolok. Tavaly decemberben női kézilabda válogatottunk a megtisztelő, de olimpiai részvételre alkalmatlan 11. helyen végzett. A kézilabda szövetség elnöki székébe landolt józsefvárosi fideszes polgármester úgy szólt a csapat nemzetközileg is elismert edzőjéhez, hogy ilyen szereplés után tudnia kell a kötelességét. Németh András pedig lemondott. Most a férfi válogatott gyalázatos EB-szereplése után Kocsis Máté vajon tudja-e a kötelességét, vagy teker tovább?

Horváth Zoltán újságíró

Istenem, ha csak túltólták volna!? De ellopták!!!

Veress Jenő a Népszava főmunkatársa

Nem akarom túlnyelvészkedni a dolgot, de a bicikli latin-görög szóösszetétel, és lényegében két kereket jelent. Az én olvasatomban viszont két ciklust. Az pedig már rég túltolt mindent. És már előre irtóznék egy triciklitől. Mellesleg, a pedagógusok, ha van egy kis humorérzékük, biciklit tolva mennek majd tüntetni. Jobban mutatna a nemzetközi sajtóban is. Emlékszünk a bohócforradalomra? Ott is egy gőgös nyegleség volt a gyúanyag. Az oktatási bicikliforradalom azt is megmutathatná, ki ül valójában a nyeregben.

Szerző

A fideszes Pócs János "viccből" az égő kazánba zárt egy roma férfit (videó)

Publikálás dátuma
2019.03.24 09:29
Pócs János
Fotó: Facebook / Pócs János
Jászapáti volt polgármestere, jelenlegi országgyűlési képviselő nem talált kivetnivalót a szerinte ironikus felvételen. Mint mondta, helyben már ismerték a videót, mégis fölényesen nyeri a választásokat.
Egy "ha nem látjuk, nem hisszük el" kategóriába tartozó videó került elő Pócs János fideszes országgyűlési képviselőről. A Herbál Reality által megosztott, alább megtekinthető felvételen Jászapáti volt polgármestere rácsukja egy roma férfira egy kazán ajtaját, amelybe előtte bedobott egy égő papírt:
A korábban az "Ő VOLT A SOROS" feliratú disznóról "elhíresült" képviselőt az eset kapcsán meglátogatta a 444.hu stábja. Pócs nem tagadta, hogy ő van a - mint mondta "vidám, ironikus" -  felvételen, a tartalmáról pedig annyit mondott, hogy a mostanra elhunyt férfi a barátja volt, és az ő kérésére készült a videó még 2008-ban. Szerinte az ügyet korábban már megpróbálták felhasználni ellene, ezzel együtt 2018-ban többen szavaztak rá, mint 2014-ben, mert ismerik.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a felvételen, amelyen a férfi azt mondja Pócsnak, "te haragszol a cigányokra, meg azt mondtad, minden cigányt itt égetel el", mire Pócs azt válaszolja, "csak azt, amelyikre haragszom", valóban érződik, hogy a szereplők nem vették komolyan a szituációt - ennek ellenére felvetődhet a kérdés, szabad-e ezzel a helyzettel, és ezekkel a mondatokkal egyáltalán viccelni?
Frissítve: 2019.03.24 09:44

Orbán: nem vagyunk hajlandók azt csinálni, amit Brüsszel diktál

Publikálás dátuma
2019.03.24 09:29

Fotó: AFP/ EMMANUEL DUNAND
"Mi nem vagyunk hajlandóak azt csinálni, amit Brüsszel diktál, ha az a magyaroknak nem jó" - közölte a miniszterelnök a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
"Meg kell mutatni a brüsszelieknek, hogy Magyarországon az történik, amit a magyar emberek akarnak, és nem Brüsszelben fogják mindenfajta, éppen balra húzó és tolódó pártok meg Soros György-féle "ilyen civil szervezetek" irodáiban eldönteni, mi történik Magyarországon és Európában" - mondta Orbán Viktor.   „Mi nem vagyunk hajlandóak azt csinálni, amit Brüsszel diktál, ha az a magyaroknak nem jó” – mondta a miniszterelnök. "Brüsszel 2010-ben megszorításokat követelt, amire a magyar kormány válaszképpen hazaküldte az IMF-et és adót csökkentett. Aztán azt akarták – folytatta –, hogy „a bankok a devizahiteleket százszorosan bevasalhassák az embereken”, ám a kormány ehelyett elszámoltatta a bankokat. Brüsszel magas rezsit is akart, Magyarország ehelyett rezsicsökkentést vezetett be" – "indokolta" meg Orbán kijelentését.    „Aztán azt mondták, engedjük be a migránsokat, mi meg kerítést építettünk. Aztán most azt mondták, hogy fogadjuk vissza a migránsokat, mi meg nem vagyunk hajlandóak elfogadni a kötelező betelepítési kvótát” – tette hozzá a kormányfő.