Gyászos egészségügy - Így néznek ki a WC-k a kórházakban (videó)

Se papír, se kézmosó, de sok helyen ülőke és zár sincs a kórházi illemhelyeken. Ha mégis, akkor nem működik, és ezért nem lehet használni - számolt be az RTL Klub Híradója, miután megnézte a kórházi mellékhelységeket. A WC-ket szinte kivétel nélkül siralmas állapotban találták.

A videót ide kattintva nézheti meg!

Szerző

Borús, esős idő - Havazás is jöhet!

Publikálás dátuma
2016.02.11. 21:40
Illusztráció: Thinkstock
Pénteken napközben ismét többfelé várható csapadék eső, záporok formájában, az esti óráktól az Északi-középhegység magasabb tájain havas eső, esetleg havazás is kialakulhat. Sokfelé megélénkül a délkeleti szél. Hajnalban -4 és +1 fok, napközben 5 és 11 fok között alakul a hőmérséklet. Hajnalra pára, köd is kialakulhat. Kettősfronti hatás várható.

Szombaton többnyire erősen felhős, borongós idő várható, sokfelé ismét elered az eső, az északi hegyek legmagasabb csúcsain kezdetben havas eső, hó is eshet. Időnként élénk lehet a szél. A legmagasabb hőmérséklet 4 és 12 fok között alakul, keleten, északkeleten lehet a legmelegebb. 

Vasárnap is számítani kell esőre, záporokra, az esti óráktól pedig nyugatra, északnyugatra jelentősebb mennyiségű csapadék érkezhet. A szeles időben viszont 7 és 14 fok közé melegedhet a levegő.

A jövő hét elején folytatódik a változékony, gyakran csapadékos idő, sokfelé kell számítani ismétlődő, kiadós esőre, záporokra, helyenként pedig egy-egy zivatar is kialakulhat. Szeles, de enyhe időben lesz részünk, kedden délen, délkeleten akár 16-19°C is lehet.

Szerző
Témák
időjárás

Tóbiás: a Fidesz azt gondolja, bármilyen hülyeséget mondhat

Az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint a február 28-ai salgótarjáni polgármester-választásnak az a tétje, hogy folytatódik-e a megkezdett munka, a nyugalom, az építkezés a városban.

Tóbiás József csütörtöki salgótarjáni lakossági fórumán a másik választási lehetőséget úgy foglalta össze: vagy jön a megmondás, "majd megmondjuk önöknek, hogyan kell élni ebben a városban". A választás a baloldali Fekete Zsolt és a kormánypártok jelöltje között dől el, és ez két világot jelent - jelentette ki a politikus. A kormánypárti világ szerint "saját hatalmi kényünk-kedvünk szerint adunk egymilliárdot, nem adunk egymilliárdot, újítunk fel iskolát, nem újítunk fel iskolát, ezt majd eldöntik Budapestről" - mondta.

Fekete Zsolt (MSZP-Demokratikus Koalíció-Tarjáni Városlakó Egyesület) nagy előnyének nevezte, hogy a korábban szociális területen dolgozó polgármesterjelölt szakmájából fakad az alázat, az, hogy szolgálatnak tekinti feladatát. Aki szociális területen dolgozik, pontosan tudja, hogy itt nem lehet megmondani egy embernek, mit hogyan tegyen; itt megérteni lehet ezt a sorsot, azonosulni kell vele - fejtette ki Tóbiás József. A kormánypárti jelölt ugyanakkor a Klik volt városi vezetőjeként teljesítette az orbáni rendszer igényeit - fogalmazott.

A pártelnök a fórumon példaként említette, hogy Ajka, Kazincbarcika, Szeged vagy Hajdúdorog polgármesterei ellenzékből sikert építenek településeiken. Ez a kormány meg tudja oldani, hogy ne legyen évi egymilliárd forint egy város működésében - jelentette ki. De bár az emberekről azt vélelmezi a Fidesz, hogy "bármilyen hülyeséget" lehet nekik mondani, az emberek pontosan tudják, hogy mi a kormány felelőssége és mi az, amit az önkormányzattól várhatnak el - fejtette ki Tóbiás József. Hozzátette: nem azt várják a kormánytól, hogy véres kardként hordozza körbe a menekültekkel szembeni petíciót, hanem azt, hogy jó legyen az ellátás az óvodában vagy egészségügyben.

Az MSZP vezetője azt kérte, szavazzanak úgy a salgótarjániak, hogy kiderüljön, nem kérnek az urizálásból, a hatalmaskodókból, a földesurakból.

Fekete Zsolt polgármesterjelölt arra hívta fel a figyelmet, hogy a következő két hétben a salgótarjániak gyakran hallják majd, hogy a "baloldal egy év alatt csődbe vitte a várost, pedig egymilliárd forinttal vette át az előző, fideszes vezetéstől". Elmondta többek között, hogy az önkormányzatnak az előző években rendszerint 1,1-1,2 milliárd forintos állami segítségre volt szükségre, hogy a következő évet meg tudja tervezni. 2014-ben még a fideszes vezetőség kért újabb 600 milliós extratámogatást, de a baloldali önkormányzat már nem kapta meg a pénzt, Salgótarján csak 60 millió forintot kapott, majd a 2015-ben kért 500 millió helyett is csak 140 millió forintot. Salgótarjánban a szocialista polgármester, Dóra Ottó halála miatt tartanak időközi polgármester-választást február 28-án.

Szerző