MSZP: arra van pénz, amire Orbán akarja

Fontos a munka, a bér, a tisztességes megélhetés, mert a társadalmi igazságtalanság társadalmi békétlenséget okoz - mondta Komjáthi Imre, az MSZP országos elnökségének tagja szerdán Salgótarjánban.

 A szocialista politikus a hétvégi időközi polgármester-választáson induló Fekete Zsolt támogatására tartott sajtótájékoztatón kifejtette: kenyeret kell adni azoknak, akik éheznek és tisztességes fizetést azoknak, akik ezt az országot szolgálják.

"Magyarországon ma mindenre van pénz, csak azokra az emberekre nem jut, akik az országot működtetik. Ma arra van pénz, amire Orbán Viktor akarja" - fogalmazott, majd a választók figyelmébe ajánlotta Fekete Zsoltot, az MSZP-DK-Tarjáni Városlakó Egyesület polgármesterjelöltjét és "az ő fiatal csapatát".

Vajnai Attila, az Európai Baloldal - Munkáspárt 2006 elnöke, a jelöltet támogató szervezet nevében arra biztatta a választókat, hogy vasárnap menjenek el voksolni. "Sokakat csaptak be az elmúlt 26 évben, kevesebb lett a fizetés, a nyugdíj, az unokáknak pedig külföldön kell keresniük a boldogulást" - fogalmazott, azt kérve a salgótarjániaktól, hogy "ne hagyják magukat megfélemlíteni". Ha vasárnap elmennek választani, van esély megváltoztatni ezt az országot, ha otthon maradnak, akkor folytatódik a jelenlegi politika - mondta.

Salgótarjánban vasárnap azért tartanak időközi polgármester-választást, mert Dóra Ottó, a megyei jogú város 2014-ben megválasztott MSZP-s polgármestere elhunyt.

Szerző

Így közlekedik a komp a Balatonon

Péntektől a hivatalos tavaszi menetrend szerint közlekedik a komp Szántód és Tihany között - tájékoztatott Szabó Zsolt, a Balatoni Hajózási Zrt. üzletágvezetője szerdán.

A komp Szántód felől 7-18 óra között, míg Tihany irányából 7.30-18.30 között közlekedik óránként. A járatokat szükség esetén sűrítik. A menetidő 10 perc.

Szerző
Témák
Balaton komp

Vigyázat! Ezen a héten tetőzik az influenza

Publikálás dátuma
2016.02.24. 22:40
FOTÓ: Thinkstock
Az influenzajárvány országosan várhatóan ezen a héten fog tetőzni, ezzel együtt még most is érdemes kérni az oltást - mondta az Országos Epidemiológiai Központ virológus főorvosa a köztévé szerda esti műsorában.

Jankovics István elmondta: míg jelenleg Európában az influenza A, addig Magyarországon a B vírus dominál. Ehhez az is hozzájárulhat, hogy tavaly az országban a B vírus háttérbe szorult, nem tudott nagy járványt okozni, ezért mostanra megnőtt rá a fogékonyság, főként a gyermekeknél. A mostani járványban a leginkább a 15 év alattiak érintettek, utánuk a 15-31 éves korosztály, a legkevésbé pedig az idősebbek. A járvány országosan ezen a héten fog tetőzni - mondta a virológus, hozzátéve: még most is érdemes oltást kérni, főként a krónikus betegségben szenvedőknek, ugyanis a súlyosabb, akár halálos esetek a járvány végén szoktak előfordulni.

Szerző