Meghalt Paragi Ferenc

 Életének 63. évében elhunyt Paragi Ferenc, a gerelyhajítás korábbi világcsúcstartója.    

A magyar szövetség honlapjának csütörtöki hírében kiemelte, hogy az ötszörös országos bajnok sportoló 1980 és 1983 között 96,72 méterrel tartotta a szám világrekordját. A csúcsot 1980. április 23-án Tatán érte el az akkor érvényben levő gerellyel, ezt a teljesítményt pedig egy hónappal később szinte lemásolta Walesben, egy válogatott viadalon, melyen 96,20 métert dobott. A Csepel SC egykori atlétája - aki az nso.hu információi szerint szívinfarktusban hunyt el - 1979-ben az Év atlétája volt Magyarországon.

Szerző
2016.04.21 20:54

Börtön elől menekülő ex-elnök kért menedéket Uruguayban

Publikálás dátuma
2018.11.19 14:59

Fotó: AFP/ ERNESTO BENAVIDES
30 millió dollár kenőpénzzel vásárolt magának tender-győzelmeket egy építőipari cég; a vád szerint Alan García is bőven kapott ebből.
Bár tudomásul veszem a döntést, a kiutazási tilalmat nem fogadom el. A távozásom óta eltelt 7 évben összesen 49 alkalommal hallgattak meg és ez idő alatt nem találtak semmi bizonyítékot
- nyilatkozta a korábbi államfő.
A vád szerint egy brazil építőipari óriásvállalat legalább 100 ezer dollárt fizetett Garciának, hogy részt vegyen egy konferencián. A hatóságok azt feltételezik, hogy az Odebrecht két másik perui exelnököt is lefizetett és az utóbbi másfél évtizedben mintegy 30 millió dollárnyi kenőpénzt osztott szét, hogy minél több tendert nyerjen el.
2018.11.19 14:59

Melegekről írt regényt, 10 év börtönre ítéltek egy kínai írónőt

Publikálás dátuma
2018.11.19 14:20
illusztráció
Fotó: AFP/
Az ítélet komoly felháborodást váltott ki, a kínai internetezők szerint erőszaktevők sem kapnak ilyen súlyos büntetést.
Homoszexuális szexjeleneteket is tartalmazó regény, "obszcén anyag" "írásáért és értékesítéséért" tíz év börtönbüntetést kapott egy kínai írónő. A Liu néven említett művészt múlthónapban ítélte el Anhui tartomány bírósága. Megszállás címet viselő regényében "férfiak homoszexuális viselkedését" ábrázolja, "többek között perverz, például nemi erőszakot és szexuális visszaélést bemutató aktusokat".
A pornográfia illegális Kínában. Az ítélet súlyossága azonban heves tiltakozásokat váltott ki a kínai közösségi médiában. A BBC példának egy olyan kommentelőt idéz, aki egy 2013-as esethez hasonlítja a mostanit: akkor egy négy éves gyerek megerőszakolásáért mindössze 8 évre ítéltek el valakit. A Reuters egy másik kommentet emelt ki, mely szerint 2010-ben gyerekek fogságban tartásáért csak 18 hónap szabadságvesztéssel sújtottak egy férfit. Több helyen is megjelenik az a vélemény, hogy a regény éppen hogy elérhetővé kéne tenni, és nem tiltani, minthogy az segít megismerni a meleg férfiaknak saját szexualitásukat. "Még vagy ezer évet várhatunk, mire legális lesz a homoszexualitás" - jegyzi meg valaki.
Liu - online művésznevén Tian Ji - fellebbezést nyújtott be a bíróságon.
2018.11.19 14:20