"Mutogatós" férfi riogatott a Nyugatinál - Rögzítette a kamera

Publikálás dátuma
2016.05.14. 13:45
Illusztráció/Thinkstock
A nemi szervét mutogatta egy fiatalember a pályaudvaron, a szeméremsértést a Cegléd irányába közlekedő, indulásra váró személyvonaton követte el - írja a Police.hu.

A Police.hu felvételei

A Police.hu felvételei

A férfit egy biztonsági kamera felvételei alapján keresik, megtalálásához a lakosság segítségét is kérik. Az eset még  március 12-én történt. 

 

Szerző

PM: a kormány állítsa vissza a sztrájkoló tanárok tb-jogosultságát!

A Párbeszéd Magyarországért arra szólította fel Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert, hogy a szaktárca felügyelete alatt álló Magyar Államkincstár (MÁK) legkésőbb keddig állítsa vissza az áprilisi sztrájkban részt vevő tanárok tb-jogosultságát.

Erőss Gábor, a párt elnökségének tagja emlékeztetett: az április 20-i munkabeszüntetésen részt vevő tanároktól a MÁK megvonta a társadalombiztosítást, amit jogellenesen tettek.Ezért felszólították Varga Mihályt, hogy legkésőbb keddig állítsák vissza a tb-jogosultságot. Ellenkező esetben Erőss Gábor szerint a kormánynak arra kell felkészülnie, hogy az érintettek jogos kártérítési pert indíthatnak a bíróságon.

Szerző

Liberálisok: a kormány beismerte, hogy összeomlóban a nyugdíjrendszer

Publikálás dátuma
2016.05.14. 13:11
Illusztráció/Thinkstock
A Magyar Liberális Párt szerint a kormány azzal, hogy bevezeti a szülőtartást, beismerte, hogy a nyugdíjrendszer fenntarthatatlan.

Bősz Anett ügyvivő szombaton közölte: a kormány a felelőtlen gazdaságpolitikával a régiós éllovas Magyarországból uniós sereghajtót csinált, sok fiatal elmegy az országból, és többen soha nem akarnak visszajönni, ezért nem lesz, aki befizessen a nyugdíjkasszába. Ezzel a lépéssel a kormány saját magának tette fenntarthatatlanná a rendszert.

A politikus hangsúlyozta: szép dolog a szülőkről gondoskodni, de megjegyezte azt is, ezt a társadalom nagy része képtelen megoldani, mert anyagilag nem tudja finanszírozni.

A polgári törvénykönyv Országgyűlés előtt lévő módosítása nyomatékosítja a nagykorú gyermekek alaptörvényben rögzített szülőtartási kötelezettségét. "Tehát olyan idős személyek esetén, akiknek a szociális ellátásáról akár állami, akár egyházi fenntartású intézmények - nem térítésmentes szociális ellátás juttatásával - gondoskodnak, és az idős személy az ellátás ellenértékét nem, vagy csak részben tudja finanszírozni, a ki nem fizetett térítési díjat követelni lehet a szülője iránt tartásra kötelezhető nagykorú gyermektől" - áll a javaslatban.

Szerző