Utcán alvót fosztott ki, rögzítette a kamera - Videó!

Publikálás dátuma
2016.07.27. 15:06
Illusztráció. Fotó: Thinkstock
A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytat T. Lajos 35 éves budapesti lakossal szemben kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - írja honlapján a rendőrség.

A férfi  július 23-án este 8 óra előtt a VIII., Népszínház utcában odalépett az ott alvó férfihez, majd védekezésre képtelen állapotát kihasználva ellopta a karóráját. T. Lajos ezután – további értékeket keresve – átkutatta a zsebeit, erre a férfi felébredt, ezért a gyanúsított elsétált a helyszínről.

A bűncselekmény elkövetését térfigyelő kamera rögzítette. A rendőrök a férfit 10 pec múlva elfogták a Blaha Lujza téren, majd megtalálták nála az ellopott karórát.

A nyomozók T. Lajost előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és indítványozták előzetes letartóztatását. Az illetékes bíróság 2016. július 26-án elrendelte a férfi házi őrizetét.

Szerző

Óriási dugó van az M7-esen Székesfehérvárnál

Baleset miatt több mint két kilométeres torlódás alakult ki az M7-es autópályán Székesfehérvárnál a Balaton irányába.

A 63-as kilométerszelvényében fél tizenegy után ütközött két gépkocsi, a balesetben a rendőrség tájékoztatása szerint hárman megsérültek.

A mentés és a helyszínelés idejére a forgalom csak a leállósávon halad, ezért több mint két kilométeres torlódás alakult ki. Kerülni az M7-es autópálya agárdi vagy a fehérvári pihenőhelynél levő lehajtóján Székesfehérvár belterülete és a 7-es főút felé lehet.

Szerző

Felgyújtottak egy sünit

Felgyújtottak egy sünt a XIII. kerületben, a Tüzér utca és a Hun utca sarkánál, a kutyafuttató közelében - írják az Állatmentő Sereg Facebook-oldalán. Az összeégett tüskéjű, de még élő sünt állatszerető emberek találták meg és vitték orvoshoz.

Eleinte úgy tűnt, hogy meg tudják menteni az életét, de kedden napközben belehalt a kínzásba - vélhetően nem a sérülései, hanem az átélt stressz miatt. Az állatvédők eddig százezer forint nyomravezetői díjat ajánlottak fel annak, aki segít az állatkínzó(k) kézrekerítésében.

Miután a rendőrséghez egyelőre nem érkezett sem bejelentés, sem feljelentés az ügyben, így nyomozás sem indult – értesült a hvg.hu.

Több kegyetlen eset is sokkolta az országot az elmúlt időkben. 2015 nyarán a deteki polgármester fia, K. István vert agyon egy kutyát egy baseballütővel. Ellene vádat emeltek állatkínzás bűntette miatt.

Két hónapja egy brutálisan agyonvert gólya esete borzolta a kedélyeket: az állatot megrázta az áram Jászapátiban, majd két 15 éves eltörte a lábait, szétzúzta a fejét.

Alig egy héttel ezután egy vemhes őzsutát üldöztek a krosszmotorosok Pilisen. Ezt követően Kőbányán, az Újhegyi lakótelep közelében lévő tóparton brutális módon végeztek egy vadkacsával: az állatot dezodorral vagy hajlakkal felgyújtották, majd halálos sebeivel magára hagyták.

Szerző