Bulvár;gasztronómia;

2016-09-15 13:23:00

Zsurek, pirog, mazurek

Egy izgalmas gasztro híd épül lengyel és magyar kulinária között, melynek érdekessége, hogy ezúttal ismert hazai szakácsok lengyel étkeket készítenek, míg lengyel kollégáik a magyar konyha remekeit álmodják az asztalra. S hogy mi sül ki belőle, megtudjuk szeptember 16-17-én a Danubius Hotel Gellért  nemrég felújított sörözőjében. 

Három kiváló hazai étterem, a hagyományos hazai ízeket francia technológiával elkészítő Vár: A Speiz, a Balaton-felvidék ízeit prezentáló Márga Budapest és a kreatív kortárs magyar sörkonyhát vivő Gellért Söröző három kiváló séfje, valamint két szenzációs, Michelin Bib Gourmand kategóriás lengyel étterem, illetve Varsó egyik legjobb borbár-éttermének konyhafőnökei különleges „kulináris crossover” akcióra készülnek. Lényege, hogy a neves lengyel szakácsok magyar alapanyagból, magyar ételeket kreálnak, míg a hazaiak ennek fordítottját teszik, lengyel ételeket készítenek lengyel összetevőkből.

A söröző hagyományosan izgalmas gasztrorendezvényeibe illeszkedik ez a különleges gasztroutazás - többek mellett - az emblematikus lengyel heringgel és a magyar mangalicával. Vasárnap Lengyel-Magyar Sunday brunch várja a gasztrokalandorokat, ahol a „több nyelven főző” Héjja László séf autentikus lengyel fogásokkal készül. Lesz majd zsurek, lengyel pirog, pomerániai csuka, mazurek, csak győzzük kóstolni.