Előfizetés

Körúti robbantás - Nincs szüksége vérre a sérülteknek

A rendőrség cáfolja azt a közösségi médiában terjedő hírt, amely szerint a szombati budapesti, Teréz körúti robbantásban megsérült egyik rendőrnek vérre lenne szüksége - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata vasárnap.

A közleményben azt írták, sérüléseikhez képest mindkét rendőr egészségi állapota kielégítő, stabil.

A fővárosban, a VI. kerületben, a Teréz körúton, a Király utcai kereszteződésben lévő egyik földszinti üzlethelyiségnél szombat éjjel történt robbantás, amelyben két rendőr megsérült.

Körúti robbanás - Huszonéves rendőrjárőrök az áldozatok

Elszenvedett sérüléseikhez képest kielégítő, stabil annak a két budapesti rendőr tiszthelyettesnek az egészségügyi állapota, aki megsérült a 2016. szeptember 24-én 22 óra 36 perckor a Budapest VI., Teréz körúton történt robbanás során - informál honlapján a rendőrség.

A 23 éves törzsőrmester nő életveszélyes, a 26 éves férfi törzsőrmester súlyos sérüléseket szenvedett. A műtéteket követően mindkettőjüket intenzív osztályon ápolják, hozzátartozóik és parancsnokaik a Honvéd Kórházban tájékozódtak egészségügyi állapotukról. Mindkét rendőr 2011. december 1-je óta áll szolgálatban, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Rendészeti Szervek Közrendvédelmi Főosztály járőrvezetői. Felépülésükhöz a rendőrség minden támogatást biztosít.

Körúti robbanás - A térfigyelő kamerák képeinek megőrzését kérik

Publikálás dátuma
2016.09.25. 18:26
A Teréz körút-Király utca kereszteződése a Google Earth felvételén
 A rendőrség azt kéri a fővárosban térfigyelő kamerát üzemeltetőktől, hogy a rögzített felvételeket október 24-éig őrizzék meg - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság vasárnap az MTI-vel.

A közlemény szerint a VI. kerületben, a Teréz körúton szombaton 22 óra 36 perckor bekövetkezett robbanással kapcsolatban azt kérik, hogy mindazok az állampolgárok, vállalkozások, akik, illetve amelyek Budapest teljes közigazgatási területén belül térfigyelő kamerát üzemeltetnek, a rögzített felvételeiket 30 napig, azaz 2016. október 24-éig őrizzék meg. A rendőrség továbbra is kéri, hogy aki a robbanás helyszínén vagy annak közelében tartózkodott, illetve aki a történtekkel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen az ingyenesen hívható 06-80-620-107 telefonszámon, illetve hívja a 107 vagy a 112 nemzeti segélyhívó telefonszámok valamelyikét.