Előfizetés

Gyerek-molesztálás - Kiköltözött a gyermekotthonból az igazgató

Publikálás dátuma
2016.10.08. 13:18
A kép illusztráció! FOTÓ: Thinkstock
Elhagyta a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonban található szolgálati lakását az intézet szexuális zaklatással gyanúsított igazgatója - közölte az ingatlant tulajdonló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) szombaton.

Az MNV közleményében hangsúlyozta, azonnal intézkedtek azt követően, hogy Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere levélben fordult a társasághoz, mivel tárcája hatósági lehetőség hiányában csak felszólítani tudta az igazgatót arra, hogy a vizsgálat idejére hagyja el az ingatlant.

Az RTL Klub szerda esti híradójában, majd a Házon kívül című műsorban sugárzott felvételen az intézet egyik volt lakója, egy 22 éves fiatal azt állította, a bicskei gyermekotthon igazgatója éveken keresztül molesztált több rábízott gyereket, neki négy éven keresztül volt intim viszonya vele. Egy másik fiú - aki szintén névvel és arccal vállalta a nyilatkozatot - a műsorban azt mondta, hogy 12 éves korától kezdve nyolc éven át volt szexuális kapcsolatban az igazgatóval, és nemcsak ők ketten áldozatok. A rendőrség a kereskedelmi televíziónak megerősítette, hogy nyomoznak az ügyben.

Az RTL Klub péntek esti Híradójában arról számoltak be, hogy a feljelentés és a vizsgálat ellenére az intézményvezető még mindig a gyermekotthonban lakik.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pénteken arról tájékoztatott, hogy hétfőtől egy külső vezető veszi át a gyermekotthon irányítását. A tárca emellett emlékeztetett, hogy a gyermekotthonokat működtető Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság a gyermekvédelmi gyám jelzése alapján szeptember 23-án szerzett tudomást a gyermekotthonban történt szexuális zaklatás gyanújáról, és azonnal felfüggesztette állásából az intézmény igazgatóját, belső vizsgálatot rendelt el, illetve feljelentést tett a rendőrségen.

Halálos balesetek történtek egymás után péntek éjjel - Fotók!

Publikálás dátuma
2016.10.08. 10:14

Egymás után három halálos közúti baleset is történt az éjszaka, szinte ugyanazzal a forgatókönyvvel. A Szabolcs megyei Bujon egy ember halt meg, négy pedig megsérült a fának csapódó autóban. Sárospatakon szintén fának ütközött két fiatal a kocsijukkal, egy 20 éves halt meg a balesetben. A 3-as főúton szintén egy ember halt meg, amikor árokba borult Nyékládháza térségében. Vigyázzanak az utakon!

20 éves fiatal halt meg

Egy ember meghalt, egy pedig súlyos sérülést szenvedett, amikor szombat hajnalban autójukkal fának ütköztek Sárospatakon - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte a rendőrség honlapján, hogy az autót egy 19 éves fiatal vezette, a balesetben meghalt utasa 20 éves volt.

Azonnal meghalt a fának csapódott autóban

Egy ember meghalt, három súlyosan, egy pedig könnyebben megsérült, miután autójukkal fának ütköztek a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Buj belterületén szombat reggel - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője. Dóka Imre elmondta, a műszaki mentést a nyíregyházi hivatásos és ibrányi önkormányzati tűzoltók végzik. A beavatkozás és a rendőrségi helyszínelés idejére a Rákóczi utca érintett útszakaszát teljes szélességében lezárták.

Árokba borult, szörnyethalt

Egy ember meghalt, amikor egy autó árokba borult szombatra virradóan a 3-as főúton Nyékládháza térségében - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján. A műszaki mentés és a helyszínelés idejére forgalomkorlátozásra kell számítani.

20 éves fiatal halt meg a szörnyű karambolban Sárospatakon

Egy ember meghalt, egy pedig súlyos sérülést szenvedett, amikor szombat hajnalban autójukkal fának ütköztek Sárospatakon - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte a rendőrség honlapján, hogy az autót egy 19 éves fiatal vezette, a balesetben meghalt utasa 20 éves volt.