Kiterjedt embercsempész szervezetet számoltak fel

Nemzetközi nyomozócsoport derített fel egy embercsempész bűnszervezetet, amely több mint négyszáz illegális migránst juttatott az Európai Unió területére - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

A közlemény szerint a bűnszervezet Szerbiában, Magyarországon és Ausztriában élő szerb, magyar és arab származású vezetői 2014 augusztusa és 2015 szeptembere között anyagi ellenszolgáltatásért több mint négyszáz (szír, afgán, szomáliai, eritreai és iraki állampolgárságú) illegális migránst juttattak az Európai Unió területére. A Görögországból induló, Macedónián, Szerbián, majd Magyarország területén történő szállítással a szervezők főként magyar és szerb sofőröket bíztak meg.

A nyomozások eredményessége érdekében nemzetközi nyomozócsoport alakult Ausztria, Szerbia és Magyarország részvételével. A bűncselekmény közös felderítése, a folyamatban lévő büntetőeljárások összehangolása és a nyomozó szervek együttműködésének eredményeként Ausztria és Magyarország területén több - illegális migránsokat szállító - sofőrt is elfogtak a rendőrök.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a Magyarországon folytatott nyomozást befejezte és az iratokat tizenöt gyanúsítottal szemben vádemelési javaslattal küldte meg a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészségnek. A Szerbia területén tevékenykedő főszervezővel szembeni nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda elkülönítette és büntetőeljárás felajánlásával adta át azt a szerb hatóságoknak.

Szerző

Drogügylet közben kapcsolták le a dílereket - Videó!

Publikálás dátuma
2016.11.25. 13:50
Fotó: police.hu
Összehangolt akció során fogtak el négy férfit Debrecenben - írja a police.hu.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály és a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársai közösen november 23-án Debrecen, Köntösgát soron egy étterem parkolójában négy helyi férfit fogtak el.

A tettenéréskor Cs. Gábor és M. Sándor marihuánát akart eladni B. Dánielnek, miközben gépkocsijukban ült társuk, B. Ádám is. Az összehangolt akció során a rendőrök a 27, 22, 24 és 21 éves férfiakat előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A Debreceni Rendőrkapitányság Cs. Gáborral és M. Sándorral szemben őrizetbe vételük mellett kábítószer-kereskedelem bűntett, míg a másik két férfival szemben szabadlábon hagyásuk mellett kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást. A rendőrség indítványozta a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

Szerző
Témák
drogdílerek

Brutális orvos - Lúggal öntötte le volt szerelmét

Publikálás dátuma
2016.11.25. 13:36
Illusztráció. Fotó: Thinkstock
Várhatóan jövő márciusban hirdet ítéletet a lúgos támadással vádolt orvos ügyében a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla, a férfit első fokon, nem jogerősen négy év börtönbüntetésre ítélték.

Az ügyben a Fővárosi Ítélőtábla pénteken tartott ülést. Az eljáró tanács elnöke, Máziné Szepesi Erzsébet közölte: várhatóan 2017. március 10-én lesz határozathirdetés, ezt megelőzően február 24-én tárgyalást tartanak, akkor a tervek szerint a másodfokú bíróság felveszi a szükséges bizonyítást, továbbá elhangozhatnak majd a perbeszédek.

A vádlott és a sértett, valamint jogi képviselőik tárgyalás tartását és szakértői bizonyítás elrendelését indítványozták, ezeknek helyt adva a bíróság pénteki végzésével tárgyalásra utalta az ügyet és szakértői bizonyítást rendelt el. Az ülésen - amelyen jelen volt a vádlott és a sértett is - iratokat ismertettek.

Az ügyet nagy érdeklődés kíséri, azonban a megjelent nagyszámú érdeklődő és a sajtó munkatársai közül érkezési sorrendben összesen ötven embert engedtek be a terem befogadóképessége miatt. A bíróság elutasította a vádlott védőjének azon indítványát, amely arra irányult, hogy az ügyet zárt ülés keretében tárgyalják.

A vád szerint a volt barátnőjét lúggal leöntő orvos ügyében a Fővárosi Törvényszék május 4-én elsőfokú ítéletet hozott: a bíróság B. Krisztiánt bűnösnek mondta ki aljas indokból, maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés és kifosztás bűntettében. A férfit négy év börtönbüntetésre ítélték, továbbá hat évre eltiltották a közügyektől és öt évre az orvosi hivatástól. Az iratok szerint vádlott és a sértett között korábban szerelmi viszony volt, de a nő szakított az orvossal, aki ezt nem akarta elfogadni, és emiatt zaklatta is.

A férfi a vád szerint 2013-ban maszkban hatolt be a nő lakásába, az áldozatot megkötözte, a száját bekötötte és altatóinjekciót adott be áldozatának, majd lúggal leöntötte az alsótestét, a nemi szervét. Később pokrócba csavarta áldozatát. A nőn - a maradandó fogyatékosságot okozó sérülései miatt - már nyolc nőgyógyászati műtétet kellett végrehajtani.

Az elsőfokú ítélethirdetést követően az ügyészség a börtönbüntetés súlyosításáért, a vádlott védője megalapozatlanság, téves ténybeli következtetés miatt felmentésért jelentett be fellebbezést. A sértett jogi képviselője szerint - mint azt az ülésen ismertetett írásbeli indítványában kifejtette - az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás hiányos, többszörösen minősülő emberölés kísérlete és más bűncselekmények megállapítása indokolt.

A tárgyalás előtt a Nőkért Egyesület, a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség, a NANE és a Patent Egyesület aktivistái, valamint magánszemélyek mintegy harmincan gyűltek össze a bíróság épületénél, hogy kifejezzék támogatásukat a sértettnek és a nők elleni erőszak megállításáért demonstráljanak a nők elleni erőszak felszámolásának nemzetközi napján.

A Nőkért Egyesület molinóján az volt olvasható: "Hány áldozat kell még? Követeljük az isztambuli egyezmény ratifikációját és betartását!". Az épületnél a családon belüli erőszak miatt meghalt nőknek emléket állító figurákat helyeztek el.

A demonstráción részt vett Szél Bernadett, az LMP társelnöke és Szelényi Zsuzsanna, az Együtt elnökségi tagja. Az Együtt aktivistái olyan táblákat tartottak a magasba, mint "Magyar nőket magyar férfiak bántalmaznak. Ne hagyjuk ezt!" és "A szeretet nem fájhat. Ne hagyjuk a gyermekek bántalmazását!".

Szelényi Zsuzsanna azt mondta, a megmozdulás célja elősegíteni, hogy a bíróság korrekt döntést hozzon a súlyos ügyben, mert szavai szerint a magyar bírói gyakorlat sokszor nem méltányolja eléggé a bántalmazott nők sérelmeit.

Lásd még: Flashmobok a nők elleni erőszak felszámolásáért

Szerző
Témák
orvos szerelem lúg