Előfizetés

Tűz Budapesten - Gyerekek kerültek kórházba

Tűz ütött ki egy lakásban a főváros XVI. kerületében csütörtök délután, két gyermeket füstmérgezés gyanújával, egy felnőttet pedig égési sérüléssel vittek kórházba - tájékoztatott a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A lángok a Szentkorona utcában, egy földszintes ikerház egyik lakásában csaptak fel; a tűzoltók megfékezték a lángokat - közölte Kisdi Máté.

Halált okozott egy részeg sofőr Józsefvárosban

Halált okozó ittas járművezetés és segítségnyújtás elmulasztása gyanújával előzetes letartóztatásba helyezte a Budai Központi Kerületi Bíróság csütörtökön azt a férfit, aki Budapest VIII. kerületében január 2-án felhajtott személygépkocsijával a járdára és elütött két gyalogost - tájékoztatott a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya, jelezve, hogy a gyanúsítottnak soha nem volt jogosítványa.

A közleményben emlékeztettek arra: a férfi hétfő délelőtt a Baross utca és az Illés utca kereszteződésében felhajtott a járdára, ahol elütött két ott várakozó gyalogost, majd egy oszlopnak ütközött. A balesetet követően el akarta hagyni a helyszínt, de a jelenlévő járókelők visszatartották.

Az ügyészség szerint a gyanúsítottnak a baleset után tanúsított magatartása, a cselekmény tárgyi súlya, valamint a kiszabható büntetés mértéke megalapozza annak veszélyét, hogy a férfi megszökne vagy elrejtőzne, ezért a hatóság az előzetes letartóztatását indítványozta. Ugyanis a kiszabható halmazati büntetés két évtől tizenegy évig terjedő szabadságvesztés lehet - tették hozzá.

A bíróság indokolásában hangsúlyozta, hogy a gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, korábban vagyon elleni bűncselekmények mellett több alkalommal ittas járművezetés vétsége miatt is elítélték. A férfi annak ellenére ült ittasan a volán mögé, hogy jogosítványa soha nem volt, illetve a járművezetéstől is eltiltották.

A bíróság ezért megállapította, hogy a gyanúsított tudatosan szembehelyezkedik a közúti közlekedési normákkal, a vele szemben alkalmazott szabálysértési és büntetőjogi szankcióknak esetében nincs visszatartó erejük. A bíróság ezért nem látott lehetőséget enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására. A végzés nem jogerős, a védő házi őrizet elrendeléséért fellebbezett - tartalmazza a törvényszék közleménye.

Eltűnt Mihály Attila

Publikálás dátuma
2017.01.05. 17:10
FOTÓ: police.hu
A lakosság segítségét kérik a rendőrök annak a férfinek az előkerítése érdekében, aki december 15-én tűnt el Kecskeméten.

Mihály Attila ismeretlen helyre távozott, azóta életjelet nem adott magáról, tartózkodási helye ismeretlen. A 47 éves férfi körülbelül 172 centiméter magas, hozzávetőleg 100 kilogramm testsúlyú, barna rövid hajú, barna szemű. Jellemző rá, hogy a jobb lábára sántít. Eltűnése napján fekete pufi dzsekit viselt, aminek a belső bélése feltűnő narancssárga színű, illetve zöldes barna bakancsot, fekete farmert, és zöld pólót viselt.

FOTÓ: police.hu

FOTÓ: police.hu

A rendőrség kéri, hogy aki felismeri a férfit, vagy jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, hívja az alábbi elérhetőségek egyikét!