Trump - Beiktatás utáni "afterparty" - Nézze élőben!

Publikálás dátuma
2017.01.20. 17:10
Fotó: Getty Images
Magyar idő szerint 18 órakor kezdődott Donald Trumpnak, az Egyesült Államok 45. elnökének a beiktatása. Péntek reggel templomi szertartáson vett részt Trump és felesége, Melania, majd felkeresték Barack Obamát és feleségét, Michelle Obamát a Fehér Házban. Konvojjal hajtottak a Capitoliumhoz, annak lépcsőjén zajlott a beiktatási ceremónia, amire, illetve az ünnepségekre 8-900 ezer embert vártak az amerikai fővárosba, egymillióval kevesebbet, mint Obama első beiktatásakor, 2009-ben - tudósít az Euronews. Trump beiktatásának ünnepségsorozata már csütörtökön megkezdődött. Közben a hétvégére több tucatnyi tüntetést jelentettek be.  New Yorkban már tiltakoztak, a megmozduláson pedig részt vett Robert De Niro filmszínész, Michael Moore filmrendező és Bill de Blasio, a város demokrata párti polgármestere is.

Szerző

Putyin nem nézi Trump beiktatását?

Vlagyimir Putyin orosz államfő valószínűleg nem nézi majd élőben Donald Trump megválasztott amerikai elnök beiktatását - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője pénteki moszkvai sajtótájékoztatóján.

"Nem hiszem, hogy élőben tervezi nézni (a beiktatást), mert ez hosszú ünnepség" - mondta nyilatkozatában Peszkov, hozzátéve, hogy az orosz vezető a hírekből természetesen tájékozódni fog az eseményről.

Peszkov a Rosszija 1 tévécsatornának nyilatkozva kijelentette: a nyugati elemzők és orosz hírmagyarázók nagyot tévednek, amikor azt gondolják, hogy Trump "Oroszország embere". "Ő nem a mi emberünk, ő Amerika embere. Ő az Egyesült Államok elnöke" - mondta.

Szerző

Elfogták az FBI által körözött hackert

Letartóztatták Barcelonában Sztanyiszlav Liszov orosz hackert, aki az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) szerint társaival egy számítógépes program segítségével több millió banki adatot szerzett meg, és mintegy ötmillió dollárt lopott el magánszemélyektől és pénzintézetektől - közölte a spanyol csendőrség pénteken.

 A spanyol hatóság csak most számolt be a 32 éves férfi múlt heti elfogásáról. Liszovot a katalán főváros repülőterén vették őrizetbe, amikor feleségével elhagyni készült a dél-európai országot. A hacker ellen az Egyesült Államok adott ki nemzetközi körözést, és 2014 óta nyomoznak utána az amerikai hatóságok.

Az orosz férfit egy számítógépes bűnözői hálózat vezetőjének tartják, amely hálózat a NeverQuest nevű rosszindulatú szoftver kifejlesztése, terjesztése, és használata révén jutott a titkos adatokhoz. A nyomozás során a Liszov által üzemeltetett német és francia szervereken több millió banki felhasználói nevet, jelszót, biztonsági kérdést és választ találtak a hatóságok. Az orosz férfi előzetes letartóztatásáról csütörtökön döntött a spanyol bíróság, az Egyesült Államok kérheti kiadatását.

Szerző