Simicska miatt magyarázkodik a UPC

Publikálás dátuma
2017.02.07. 20:09
Fotó: Népszava
A UPC Magyarország üzleti tárgyalásokat folytatott a Hír Televízió képviselőivel a csatorna számára fizetendő műsorterjesztési díjról, annak érdekében, hogy a Hír TV műsora továbbra is szerepelhessen a UPC televíziós csatornakínálatában, az egyeztetések azonban sajnos nem vezettek eredményre. Politikai okokról nincs szó - közölte lapunkkal a társaság sajtóosztálya miután a Hír TV adása 2017. február 5-én kikerült a UPC analóg csatornaválasztékából. 

A társaság ugyanakkor továbbra is nyitott a tárgyalások folytatására Simicska Lajos csatornáinak képviselőivel, "hogy egy olyan, mindkét fél számára megnyugtató megoldást találjanak, amely a legjobban szolgálja a nézők érdekeit". Hozzátették, a UPC digitális csatornaválasztékában továbbra is elérhető a Hír TV, így aki szeretné nézni a csatornát, váltson digitális csomagra. Tavaly év végén a PR Telekom nevű szolgáltató tette ki Simicskáékat a kínálatból. A társaság a szeptember közepén közölt felmondásában vis maiorra hivatkozott.

Mint írták, az RTL Klub és a TV2 részére fizetendő műsordíj olyan hatalmas anyagi terhet jelent a cég számára, hogy a Hír TV-t így már nem tudják sugározni. A Hír TV bírósághoz fordult, amely január végén úgy határozott, a kábelcégnek vissza kell helyeznie a csatornát a kínálatba. Különösen is méltányolandónak tartotta a bíróság azt is, hogy az intézkedés miatt a Hír TV elveszítheti nézői jelentős részét. Januárban egy másik kábelszolgáltató, a Tarr Kft. is olyan intézkedést hozott, amely tovább szűkítette a Hír TV nézőszámát. A Tarrnál ugyanis egy drágább tévés csomagba helyezték át a hírcsatornát.

A változtatás a UPC-nél csaknem 120 ezer háztartást érint, hiszen bár a digitális átállás évekkel ezelőtt megtörtént, ez csak a földfelszíni jeltovábbításra vonatkozott, a kábeles tévére nem. A 24.hu szerint a UPC előfizetők 20 százaléka fogja analóg módon a televíziót, így ők már nem láthatják a nemrégiben leigazolt Kálmán Olga új műsorát a Hír TV-n. Ugyanakkor azt nem tudni, hogy a 120 ezer előfizetőből hányan néznék a csatornát, mivel erre vonatkozó adat nem áll rendelkezésre, bár szakmai források szerint a Hír TV nézettsége gyakorta túlszárnyalja a közszolgálati hírcsatorna, az M1 adatait.

Szerző

Jeges áradás - Készültség a Rábán

A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság másodfokú jeges árvíz elleni védekezési készültséget rendelt el a Rábán - közölte kedden Bíróné Dugmanits Ágnes védelemvezető-helyettes.

A tájékoztatás szerint a Vas megyei Csákánydoroszló és Rábahídvég környékén alakult ki nagy és hosszú, a folyó teljes keresztmetszetét kitöltő jégtorlasz. A csákánydoroszlói közúti híd környezetében megállt jég csak lassan oszlik fel, ezért ott és az alsóbb szakaszokon az igazgatóság szakemberei figyelőszolgálatot tartanak fenn.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írták, Rábahídvégnél jelenleg is növekszik a jégtorlasz, már a 8-as számú főút közúti hídjának alsó élét közelíti.

Közölték: a torlasz megbontásának egyedüli lehetséges módja az irányított robbantás, ezért az Országos Műszaki Irányító Törzs felvette a kapcsolatot az ORFK Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálatával, a jégrobbantó járőr pedig elindult a helyszínre, hogy megvizsgálja a torlasz megbontásának lehetőségét.

A vízügyi szakemberek felhívták a figyelmet arra, hogy a felszakított jégből a levonuló árhullám bárhol, - különösen a szűkületekben - torlaszt emelhet, amely visszaduzzasztja a folyót, amely ezért kiléphet a medréből.

A Rába folyó megközelítése a kritikus szakaszokon (Csákánydoroszló, Körmend, Rábahídvég) rendkívül veszélyes, ugyanis a vízszintemelkedés gyorsabb lehet, mint egy jég nélküli árhullám esetében, így a menekülési útvonalakat is elzárhatja. Ezért a védelemvezető-helyettes azt kéri, hogy a jégzajlással érintett folyópartokat senki ne közelítse meg.

Szerző

Vizsgálat a diszkrimináló Gozsdunál

Egy feljelentés nyomán vizsgálatot indított a rendőrség a Gozsdu Udvarnál történtek miatt, mert egy roma származású társaság csak biztonsági őrök kíséretében mehetett át az ott keresztülhúzódó Madách Imre úton - írta a hvg.hu.

Állítólag a hely biztonsági őreit arra utasították, hogy cigányokat egyáltalán ne, vagy csak kísérettel engedjenek be. A Gozsdu Udvar vezetői tagadták, hogy létezik ilyen utasítás.

Állították, írásban tájékozódtak a biztonsági cégnél, amely szerint más történt, mint amit a sértett lány mondott - ő egyébként az üggyel az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordul. Ezzel szemben a vs.hu úgy tudja, nem ez volt az első ilyen eset a Gozsdunál.

Szerző