Kálmán Olga érkezése - Tiszta vizet önt a pohárba a Hír TV

Publikálás dátuma
2017.02.08. 13:27
FOTÓ: Facebook/Hír TV
A Simicska Lajos tulajdonolta Hír TV a híressé vált G-nap óta egyre kormánykritikusabb hangot üt meg, így egyre több támadást is kap, különösen a Fidesz-propagandát fújó Magyar Időktől. Miután kiderült, hogy Kálmán Olga a Hír TV-nél folytatja, a lap sorra arról számolt be, hogy az ATV-től igazolt műsorvezető miatt többen is távoznak a csatornától. A tévé most tiszta vizet öntött a pohárba, és közleményükben jelezték: minden eddiginél jobban erősödik majd a kormánykritikus hangnem, nemsokára a nap 24 órájában.

"Az elmúlt hónapok politikai és médiapiaci helyzetének alakulása kapcsán a Hír TV időben felkészült arra, hogy számos munkatársa elhagyja a csatornát. A több mint 250 főt foglalkoztató Zrt. mintegy két tucat dolgozója mondott fel két héten belül, hogy az Echo TV stábjához csatlakozhasson. A munkatársak távozása a csatornánkon belüli félelemkeltési kísérleteket és anyagi ígéreteket is bevető kormányoldali szándékokkal ellentétben nem okoz és nem is fog fennakadásokat okozni a Hír Televízió napi működésében - jelentette ki a csatorna közleményében, amit úgy folytatnak: sőt, minden eddiginél jobban erősödik majd a kormánykritikus hangnem és a híresemények reális bemutatása a különböző műsorainkban, hamarosan napi 24 órán keresztül - ígérték.

A távozó kollégáknak sok sikert kíván a csatorna, mint írják: helyükre nagy tapasztalatú szakemberek érkeztek és érkeznek, akik garanciát jelentenek a korábbinál is erősebb és határozottabb szakmai színvonal fenntartására. "Műsoraink nézettsége folyamatosan nő, így a visszajelzések is megerősítenek minket céljainkban. A Hír TV a következő években is meghatározó, politikai és médiapiaci szempontból is megkerülhetetlen tényezője lesz a magyarországi hírtelevíziózásnak, ahol továbbra is szót kaphat minden véleményformáló erő és minden fontos hír elhangozhat" - idézte a Blikk a csatornát.

A Hír TV közleménye azért sem meglepő, mert a napokban derült ki az is, hogy a csatorna 2017. február 5-én kikerült a UPC analóg csatornaválasztékából. Bár a UPC Magyarország lapunkkal azt közölte, hogy a döntésben politikai okok nem játszottak szerepet, több mint érdekes, hogy a G-nap óta több szolgáltató is kivette kínálatából Simicska tévéjét, tavaly év végén például a PR Telekom, ők a szeptember közepén közölt felmondásában vis maiorra hivatkozott. A Hír TV ezután bírósághoz is fordult, amely január végén úgy határozott, a kábelcégnek vissza kell helyeznie a csatornát a kínálatba. Különösen is méltányolandónak tartotta a bíróság azt is, hogy az intézkedés miatt a Hír TV elveszítheti nézői jelentős részét. Januárban egy másik kábelszolgáltató, a Tarr Kft. is olyan intézkedést hozott, amely tovább szűkítette a Hír TV nézőszámát. A Tarrnál ugyanis egy drágább tévés csomagba helyezték át a hírcsatornát.

A változtatás a UPC-nél csaknem 120 ezer háztartást érint, hiszen bár a digitális átállás évekkel ezelőtt megtörtént, ez csak a földfelszíni jeltovábbításra vonatkozott, a kábeles tévére nem. A 24.hu szerint a UPC előfizetők 20 százaléka fogja analóg módon a televíziót, így ők már nem láthatják a nemrégiben leigazolt Kálmán Olga új műsorát a Hír TV-n. 

Szerző

"A Fidesz-közelinek tartott oligarchák" számláin a gázár különbözete

A Demokratikus Koalíció újra azt követeli a kormánytól, hogy legalább negyven százalékkal csökkentse a lakossági gáz árát.

A párt politikusa, Oláh Lajos szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, ehhez csak a világpiaci áron kellene továbbadni a fűtőanyagot. A független képviselő szerint 2010 óta több európai országban is körülbelül ötven százalékkal lett olcsóbb a gáz, a magyar lakosság viszont sokkal többet fizet a gázért, mint amennyibe az az országnak kerül. Az árkülönbözet egy részét "lenyelik" a gázszolgáltatók, a többi a "Fidesz-közelinek tartott oligarchák svájci számláin landol" - tette hozzá Oláh Lajos.

Szerző

Busztragédia - Hazaszállíthatják a kómából felébresztett férfit

Publikálás dátuma
2017.02.08. 12:52
MTI Fotó: Bruzák Noémi
Pénteken egyeztetnek az olaszországi buszbaleset egyik Veronában ápolt sérültjének hazaszállításáról; ő az a 30 év körüli férfi, akit kedden felébresztettek a kómából - közölte Tamás Róbert, az MH Egészségügyi Központ-Honvédkórház orvosigazgatója szerdán.
MTI Fotó: Bruzák Noémi

MTI Fotó: Bruzák Noémi

Elmondta: a sérültet várhatóan a jövő héten szállíthatják haza. Hozzátette, állapota javult, és a szüleivel is tudott kommunikálni. Műtétet hajtottak rajta végre, de állapota megengedi, hogy tervezzék a hazaszállítását.

Tamás Róbert beszámolt arról is, hogy kedden a Honvédkórházban jelenleg ápolt két beteg - egy 50 év körüli nő, valamint egy 50 év körüli férfi - beavatkozáson esett át, a következő napokban dől el, hogy szükség lesz-e továbbiakra.

A veronai buszbaleset Honvédkórházba került négy sérültje közül ketten múlt hétfőn hagyhatták el az intézményt. Ők azok a sérültek, akik utoljára érkeztek a budapesti kórházba, egyikük koponyaalapi, a másik csuklótörést szenvedett. Utóbbival kapcsolatban az orvosigazgató szerdán azt mondta: a sérültet járóbetegként kezelik, esetében is később dől el, hogy az égési sérülése miatt szükséges-e újabb beavatkozás.

Január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében szenvedett balesetet egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott. A halálos áldozatok földi maradványait szombaton szállították haza.

Szerző