Kálmán Olgának magyarázta a felújított 3-as metró hibáit Tarlós

Publikálás dátuma
2017.03.30. 00:43
FOTÓ: Népszava
A 3-as metró felújított szerelvényeinél jelentkezett kezdeti kisebb hibák "normális gyerekbetegségek" - erről Tarlós István beszélt szerdán Kálmán Olga Egyenesen című műsorában a HírTv-n. A főpolgármester szerint akkor van baj, ha ilyenek még egy hónap múlva is jelentkeznek.

Tarlós István úgy fogalmazott, ha egy ekkora rendszer ilyen nagy mértékű felújításon esik át, akkor a kezdeti időszakokban előfordult események "normális gyerekbetegségnek" tudhatók beA főpolgármester jelezte, hogy annak idején a Combino villamosokkal sokkal több ilyen probléma volt kezdetben. Közlése szerint a felújított orosz metrószerelvényben először egy visszajelző lámpa jelzett hibásan, az ajtókkal semmi baj nem volt.

A római-parti védmű kapcsán Tarlós István azt mondta: amíg ő a főpolgármester, addig minden esetleges olyan kísérletet - bár pillanatnyilag nincs ilyen -, hogy sorolják át építési övezetbe a hullámteret, meg fog vétózni. A fővárosi közgyűlési határozatnak garanciákat kell tartalmaznia arra, hogy a hullámteret nem sorolják át építési övezetbe - tette hozzá. Tarlós István elmondta azt is, hogy a part menti változatot támogatta a 2010 előtti fővárosi városvezetés is, ezt támogatja a kerület, az erre illetékes műegyetemi szaktanszék, az elsőfokú vízügyi hatóság és akadémikusok egy csoportja.

Közölte azt is, hogy a Nánási úton lévő védművet nem akarják elbontatni, és támogatja, hogy a parti funkciókról folytatódjon a vita, de - mint hangsúlyozta - a nyomvonalat már ki kell jelölni.

Szerző

Gyanús csomag miatt borult a MÁV-közlekedés

Gazdátlan csomag átvizsgálása miatt késtek a vonatok a Budapest-Újszász-Szolnok-Lőkösháza vonalon, a hatósági intézkedés már befejeződött a Nagykátai állomáson - közölte szerdán a Pesti Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Beluzsárné Belicza Andrea elmondta, hogy a gazdátlan csomagot a vonaton találták, emiatt állították meg a szerelvényt Nagykátán. A rendőrök a csomagot átvizsgálták, abban csak ruhákat találtak. A Mávinform sajtóügyeletének közlése szerint a hatósági intézkedés befejezése után elindulhatott a vonatforgalom. A késések folyamatosan csökkennek, várhatóan hajnalra már menetrend szerint közlekednek a járatok a Budapest-Újszász-Szolnok-Lőkösháza vonalon.

Szerző

Önmagától nyert pályázatot L. Simon volt kabinetfőnöke

Publikálás dátuma
2017.03.29. 23:13

Tizenöt milliárd forintot nyert a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány tulajdonában álló Erzsébet Táborok Kft. egy pályázaton, amit a saját tulajdonosa írt ki - írta a Magyar Nemzet. 
Forrás: Facebook/Hornyák Tibor

Forrás: Facebook/Hornyák Tibor

Az alapítvány főtitkára és a cég ügyvezetője is Hornyák Tibor, L. Simon László volt kabinetfőnöke. A nyertes cég egyedüli ajánlattevő volt. Feladatai közé tartozik a rászoruló gyerekek táboroztatása kapcsán a tábori szálláshelyek üzemeltetése, az étkeztetés megszervezése, az őrzés-védés és a kertészeti feladatok ellátása is 2017 és 2020 között. Több mint 38 ezer gyereket és az őket kísérő felnőtteket kell ellátni.

Szerző