Előfizetés

BKV-sztrájk - Tarlós komoly esélyt lát a megegyezésre

Tarlós István nagyon komoly esélyt lát arra, hogy megegyezés szülessen a BKV-nál a béremelésről, a főpolgármester szavai szerint visszautasíthatatlannak tűnő ajánlatot tettek a két meghatározó érdekképviseletnek.

Tarlós István egy televízióműsorban elmondta, hogy a BKV munkavállalóinak nyolcvan százalékát képviselő két szakszervezetnek tettek az idei évre vonatkozóan ajánlatot, és a vezetőik közölték, hogy azt a tagsággal még egyeztetik.
Az ajánlatban szereplő béremelést a főváros és a BKV forrásainak "bizonyos átcsoportosításai eredményeképpen tudják" elérni - közölte.

Tarlós István elmondta azt is, hogy Orbán Viktor miniszterelnökkel tárgyalnak még az ügyben. A főpolgármester közölte, a jövő évben is "kénytelenek lesznek" foglalkozni a problémával.

Változóan felhős, de meleg időnk lesz

Publikálás dátuma
2017.04.09. 23:00
FOTÓ: Thinkstock
Hétfőn többnyire napos időre készülhetünk, a Dunántúlon lehetnek majd hosszabb napos időszakok, de a nyugati határ közelében egy-egy zápor, zivatar előfordulhat. Északnyugaton élénkülhet meg a déli-délnyugati szél. A hűvös, 3-8 fokos hajnalt követően délután 18-24 fokig emelkedik majd a hőmérséklet. 

Kedd reggel egy hidegfront éri el hazánkat záporokkal, helyenként zivatarokkal. Ezzel együtt megerősödik az északnyugati szél, melyet északnyugaton viharos lökések kísérhetnek majd. Délután 14-19 fok között alakulnak a maximumok, délkeleten lesz melegebb.

Szerdán már száraz, nyugodt, ugyanakkor hűvös idő várható. Felhős lesz az ég, elsősorban a megnövekvő fátyolfelhőzet szűrheti majd a napsütést. Mérsékelt, helyenként élénk lesz a nyugatias szél. Hajnalban 1-5, napközben 12-16 fokot mérhetünk.

Csütörtökön egy újabb hidegfront érkezhet térségünkbe, erős, helyenként viharos szelet és záporokat hozva magával. 13-18 fok valószínű. A hét hátra levő részében hűvös, változékony időre van kilátás.

CEU - Drónvideón a hömpölygő tömeg!

Publikálás dátuma
2017.04.09. 22:27
Fotó: Sergey Markosov
Több tízezren tüntettek a CEU megmaradásáért azon a demonstráción, amelyet az  Oktatási Szabadságot! csoport szervezett vasárnap délutánra. A tiltakozók a Várkert Bazárnál gyülekeztek, onnan indultak a Lánchídon át a CEU érintésével a Kossuth térre a Parlament elé. 

Forrás: Drone Media Studio