Koppenhágában is kiálltak a fiatalok a CEU mellett - Fotók

Publikálás dátuma
2017.04.17 22:35
Fotók: I stand with CEU Facebook-csoport
Fotó: /
Húsvét hétfőn a helyi városháza elé mentek demonstrálni a Koppenhágában élő fiatalok hogy így fejezzék ki szolidaritásukat a magyar tüntetőkkel, és tiltakozzanak a CEU ellehetelenítése ellen. A rendezvény az I stand with CEU Facebook-csoport által szervezett globális tüntetéssorozat koppenhágai állomása volt. A mintegy 100 fős, magyar és külföldi szimpatizánsokból, egyetemi oktatókból álló tömeg két beszédet hallhatott. A tüntetés egyik szervezője, Szabó Dániel kiemelte, hogy a CEU-ellenes törvénnyel a kormány a magyar fiatalokat támadja, és ezért nekik, külföldön élő magyaroknak is kötelességük a saját eszközeikkel fellépni a kormánynak a szabad oktatás elleni hadjárata ellen. Sükösd Miklós, a Koppenhágai Egyetem professzora, aki korabban 14 évig tanitott a CEU-n, biztosította a hallgatóságot, hogy a CEU maradni fog, Orbánnak és a kormánynak viszont mennie kell. 
Szerző
2017.04.17 22:35

Földrengés rázta meg Olaszországot

Publikálás dátuma
2018.08.16 21:56
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Az amerikai földtani intézet (USGS) szerint 5,3-as erősségű földrengés rázta meg 12 kilométeres mélységben az Adriai-tenger olaszországi partszakaszát, a Puglia tartománybeli Foggiától 72 kilométerre északnyugatra - írja a hirado.hu.
A rengés epicentruma a szomszédos Molisében volt, Abruzzo, Puglia és Campania tartományban (Nápoly környékén) is érzékelni lehetett. Egyes településeken az emberek megijedtek, és félelmükben az utcára rohantak, de senkinek sem esett baja. A nápolyi tűzoltókhoz számos telefonhívás érkezett, amelyekben elsődlegesen információk felől érdeklődtek.
2018.08.16 21:56

Anarchisták robbanthattak az egyik olasz kormánypárt irodájánál

Publikálás dátuma
2018.08.16 21:07
A kép illusztráció.
Fotó: Shutterstock/
A Liga Villorba-i irodájánál csütörtökre virradóra egy robbanószerkezet lépett működésbe.
A szélsőjobboldali olasz kormánykoalíció egyik tagjának, a Ligának a Treviso város melletti településen lévő, Villorba-i irodájánál csütörtökre virradóra egy robbanószerkezet lépett működésbe - írja az ansa.it. A detonáció - melynek tényét a rendőrség is megerősítette - nem okozott kárt semmiben és senkiben. A hatóságok a környéken egy második bombát is találtak, melyet hatástalanítottak.
A robbantást a jelek szerint egy "Haris Hatzimihelakis / Internazionale" nevű anarchista szervezet vállalta magára. Augusztus 12-én az ő aláírásukkal jelent meg egy, az állami erőszak elleni fellépésről, és a treviso-i liga elleni támadásról szóló dokumentum az interneten - írja az agenpress.it.
2018.08.16 21:07