"Krimibe" illő bűntény Mesztegnyőn - Jó szórakozást! (Fotók)

Publikálás dátuma
2017.05.13 11:24
Árulkodó bizonyíték a kocsiban
Fotó: /
Különös, szokatlanul hosszú - húsz helyszínelési fotóval gazdagon illusztrált - közlemény jelent meg vasárnap a police.hu-n. Eszerint a böhönyei körzeti megbízott, a marcali rendőrök, a mesztegnyői polgárőr és mezőőr eredményes együttműködésének köszönhetően három férfit állítottak elő, akik a mesztegnyői templom udvarából zöldet loptak. A FŐ KÉPRE KATTINTVA TOVÁBBI FOTÓKAT LÁTHAT A BŰNTÉNY HELYSZÍNÉRŐL!

Az izgalom kedvéért szó szerint idézzük a krimi részleteit.

„Közös szolgálatot látott el Lőczi Milán r. törzsőrmester és Bácsfalvi Gyula mesztegnyői polgárőr 2017. május 11-én az esti órákban, amikor telefonhívást kaptak Gróf Sándor mezőőrtől, hogy a mesztegnyői Római Katolikus Templom udvaráról recsegő, ropogó hangok hallatszanak, valamint látott egy autót zölddel teli csomagtartóval távozni Szenyér település irányába.

A körzeti megbízott és polgárőr társa azonnal a helyszínre sietett, majd a néhány perccel korábban Szenyér irányába elhajtó jármű után mentek. A személygépjárművet Szenyér településen megállították, a benne tartózkodókat igazoltatták. A férfiak a csomagtartóban található közel 20 kilogramm puspáng (sic!) ággal (a puszpáng, vagyis buxus egy örökzöld cserje – a szerk.) elszámolni nem tudtak, ezért bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt az időközben a kiérkező megerősítő erővel – Balabos Balázs r. törzsőrmesterrel és Horváth Viktor r. főtözsőrmesterrel - előállították őket a Marcali Rendőrkapitányságra.

Árulkodó bizonyíték a kocsiban

Árulkodó bizonyíték a kocsiban

A nyomozók az 59 éves V. István és a 20 éves B. Sándor Márk berzencei lakosokat, valamint a nemesvidi, 30 éves B. Balázst lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – szabadlábon hagyásuk mellett – gyanúsítottként hallgatták ki.

A rendőrök a közel 20 kilogramm puspángot és a bűncselekmény elkövetésekor használt járművet az eljárás keretében lefoglalták. A gyors intézkedésnek köszönhetően B. Balázs lakcímén további ágakat, valamint szintén Mesztegnyő településen, magánházaktól eltulajdonított 90 szál pünkösdi rózsát foglaltak le.”

Happy end.

Szerző
2017.05.13 11:24

Teherautók lángoltak egy vecsési telephelyen (videó)

Publikálás dátuma
2019.01.19 08:42
Illusztráció
Fotó: BM túzoltóság/Facebook/ Tóth Norbert
Égő járműről terjedt a tűz, végül több teherautó is lángokban állt az Almáskerti úton.
Teljes terjedelmében égett egy fém alkatrészekkel megpakolt teherautó szombatra virradó éjjel a Vecsés határában húzódó Almáskert út egyik telephelyén – írja Facebook-oldalán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). 
 A helyszínre nagy erőkkel riasztották a főváros hivatásos tűzoltóit, akiknek kiérkezésére a lángok több teherautóra is átterjedtek. Az egységek öt vízsugárral oltották el a tüzet. Az eset során senki nem sérült meg. A tűzesetről videó is készült, a felvételt az OKF fotóriportere, Schultz László tűzoltó főtörzsőrmester készítette. 
2019.01.19 08:42

Baltával fenyegette feleségét, majd felrobbantotta lakásukat egy járdánházi férfi

Publikálás dátuma
2019.01.18 15:52
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Miután összeverte a nőt, bezárkózott a társasházi lakásba, és kinyitotta a gázt. Letartóztatták.
Összeveszett feleségével egy járdánházi férfi, majd bezárkózott a lakásukba, majd gázrobbanást idézett elő kedden, január 15-én. A férfit a Miskolci Járásbíróság letartóztatta - tájékoztatott a Miskolci Törvényszék sajtóosztálya.
A férfi először egy baltával megfenyegette feleségét, hogy megöli.
A nő ekkor bezárkózott társasházi lakásuk fürdőszobájába, de férje felfeszítette az ajtót, majd kétszer megütötte a menekülő asszony hátát és megdobta mobiltelefonnal. A feleség könnyebb, zúzódásos sérüléseket szenvedett. A vita után a gyanúsított bezárkózott a lakásba - a rendőrök sem tudtak bejutni hozzá -, majd felgyújtotta a berendezési tárgyakat és a pb-gázpalack csapját megnyitva robbanást idézett elő. A tüzet a tűzoltók eloltották.
A négylakásos társasházban tartózkodók közvetlen életveszélynek voltak kitéve.
A gyanúsított ellen ezért nemcsak súlyos testi sértés kísérlete, hanem közveszélyokozás miatt is eljárás indult. A járásbíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását, a végzés ellen a férfi fellebbezett.
2019.01.18 15:52