Gyerekeket mentettek - Súlyos hibát vétettek a Fertő tónál

Publikálás dátuma
2017.06.05 12:26
A kép illusztráció! Forrás: Facebook/Fertő-tó
Fotó: /
Vasárnap többeknek nem sikerült észrevenni, hogy egy viharfelhő közeledik a Fertő tó fölé - osztotta meg Facebook-oldalán a Fertő Tavi Speciális Kutató és Mentő Vízi-polgárőrség.

A felhőképződés már délelőtt 11 órakor látható volt és az is, hogy nem kis vihar várható belőle. Ennek ellenére 12-14 éves gyerekeket kellett menteni kenukból, kajakokból úgy, hogy semmiféle (egyébként kötelező) mentőfelszerelés nem volt náluk. Az utolsó kísérőjük már evezni sem tudott, csak forgatta a szél vízen, amikor már a szakadó esőben és a viharban visszaértek hozzá a Vízipolgárőrség emberei a nádas szélére a Fertő Tavi Vitorlás Szövetség mentő motorosának biztosítása mellett.

A bajba jutottak csak részben tehetők felelőssé, mivel az osztrák oldalról vezérelt viharjelzést azon a napon „elfelejtették” bekapcsolni - tudatta a Vízi-polgárőrség.

Amikor a Mörbisch vízi színpad melletti jelzőfény már a közvetlen viharveszélyt jelezte, a Fertőrákosi öbölben levő lámpát még csak be sem kapcsolták – szúrta ki a Facebook-bejegyzést a Kisalföld.

Szerző
2017.06.05 12:26

Fogadta Kim Dzsong Un jobbkezét Trump, megvan a csúcstalálkozó időpontja

Publikálás dátuma
2019.01.18 21:42
Mike Pompeo és Kim Jong-csol
Fotó: AFP/ SAUL LOEB
Másfél órán át tanácskoztak a Fehér Házban, majd bejelentette az amerikai elnöki hivatal: a két vezető február végén látja viszont egymást. Állítólag levelet is küldött az észak-koreai diktátor.
Február végén találkozik Donald Trump amerikai elnök Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel - jelentette be pénteken, helyi idő szerint a kora délutáni órákban a Fehér Ház. Az elnöki hivatal szóvivője, Sarah Huckabee Sanders közölte, hogy a csúcstalálkozón a felek célja az észak-koreai atomprogram megvitatása, illetve e program felszámolása lesz. A csúcstalálkozó helyszínét később jelentik be.
Az amerikai elnök a Fehér Házban fogadta Kim Jong Csolt, az észak-koreai állampárt központi bizottságának alelnökét, akit Kim Dzsong Un jobbkezeként tartanak számon. Mintegy másfél órán keresztül tanácskoztak, majd a delegációt ebédelni vitte el Mike Pompeo külügyminiszter.
A háromtagú delegáció csütörtökön éjjel érkezett az amerikai fővárosba.
A Yonhap dél-koreai hírügynökség - az amerikai sajtóban is idézett - értesülései szerint a küldöttség levelet is hozott Kim Dzsong Untól az amerikai elnöknek, erről azonban a Fehér Ház közleménye nem ejtett szót.
Donald Trump és Kim Dzsong Un tavaly júniusban Szingapúrban találkozott először.
2019.01.18 21:42

Ezrek búcsúztatták Gdansk meggyilkolt polgármesterét (képek)

Publikálás dátuma
2019.01.18 21:21

Fotó: AFP/ Wojtek RADWANSKI
Szombaton temetik el Pawel Adamowiczot, tiszteletére nemzeti gyásznapot hirdetett a lengyel államfő.
Múlt vasárnap egy jótékonysági rendezvényen az 53 éves Pawel Adamowicz, Gdansk ellenzéki főpolgármesterének életére tört egy merénylő. Adamowicz hétfőn blehalt sérüléseibe.
Pawel Adamowiczot szombaton helyezik örök nyugalomra a gdanski Mária-székesegyházban. A búcsúztatás már csütörtök délután megkezdődött a gdanski Európai Szolidaritás Központban.
Péntek este vitték át a főpolgármester koporsóját a bazilikába. Több ezer ember vett részt a gyászmeneten. Péntek délutánra és szombatra a lengyel államfő nemzeti gyásznapot hirdetett.
A temetést a város és a család közösen rendezi. A gyászünnepséget több lengyel város közterein óriáskivetítőkön közvetítik.
2019.01.18 21:21
Frissítve: 2019.01.18 21:37