Rendőrökre támadtak Érden

A Budakörnyéki Járásbíróság elrendelte három ember letartóztatását, akik intézkedő rendőrökre támadtak Érden - közölte a Budapest Környéki Törvényszék pénteken.

A nyomozás adatai szerint szerdán késő este Érden intézkedtek a kapitányság járőrei egy személyautó vezetője és utasai ellen. A vezető a rendőrök előtt mintegy 15 méterrel megállította a járművet és helyet cserélt egyik utasával, majd tagadta, hogy ő vezette volna a járművet, szitkozódott és nem akart kiszállni.

A rendőrök a gépkocsiból testi kényszerrel kihúzták a vezetőt, aki viszont a rendőrök irányába rúgott és szabadulni próbált, miközben két utasa kiszállt és szitkozódva a rendőrök felé indult, rugdosta őket. Ezután a vezető egy 10 kilogrammos kővel fenyegette a rendőröket.

A vezető és egyik utasa a szonda szerint szeszes italt fogyasztott, mindhárman büntetőeljárás hatálya alatt állnak, ketten már korábban is voltak bűntetve. A járásbíróság pénteken részben bűnismétlés, részben szökés, elrejtőzés veszélye miatt előzetes letartóztatásba helyezte a csoportosan, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszakkal és más bűncselekménnyel is meggyanúsított három embert.

Szerző

Elsüllyedt egy kocsi Budapesten - Így emelték ki a gödörből (Fotók!)

Publikálás dátuma
2017.06.09. 16:01
MTI Fotók: Mihádák Zoltán
Vízzel teli munkagödörben süllyedt el egy autó Kőbányán. A balesetben senki nem sérült meg, a járművet a tűzoltók emelték ki daru és búvárok segítségével - informált az esetről a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Kisdi Máté elmondta, hogy a baleset a Kőbányai út és a Monori út kereszteződésénél történt. Az autó egy kerítésnek hajtott, majd azt átszakítva beleesett egy több száz négyzetméter felületű, vízzel teli építési gödörbe.


A jármű két utasa kijutott a vízzel teli gödörből. Ők nem sérültek meg, de a gépkocsi elmerült a vízben. Az autót búvárok segítségével emelték ki a tűzoltóság darujával.

Szerző
Frissítve: 2017.06.09. 20:03

60 ezer adag drog - Nagyszabású akcióban fogták el a dílereket (videók)

Publikálás dátuma
2017.06.09. 14:54
Fotó: Police.hu
A rendőrök által a gyanúsítottak lakásaiban lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke több, mint 200 millió forint - írta meg a police.hu

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsít hat férfit és egy nőt, megindította ellenük a nyomozást.

A 26 éves debreceni T. István rendszeresen vásárolt kábítószert budapesti ismerőseitől azért, hogy azt továbbértékesítse. A nyomozók azonosították azt a négy férfit és azt a házaspárt, a tőle beszerzett kábítószert az ország egész területén árusították. 

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság felderítői és nyomozói, a budapesti rendőrökkel közösen összehangolt akciójukban a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeivel, valamint a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival azonos időpontban fogták el otthonaikban a további hat gyanúsítottat. A házaspárnál közel 50 kilogramm marihuánát, 1 kilogramm kokaint, több millió forintot, valamint külföldi valutát találtak. Egy másik bandatagnál 3 kilogramm amfetamint, 2000 darab extasy tablettát, míg a többiek lakásában további készpénzt, kábítószergyanús anyagot és növényi származékokat foglaltak le.

A nagyszabású akció során elfogott és a megyei rendőr-főkapitányságra előállított öt férfit, valamint a dunakeszi nőt a nyomozók kihallgatták és őrizetbe vették. A Debreceni Járásbíróság elrendelte letartóztatásukat, míg T. István az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet. Vizsgálják külföldi kapcsolataikat is.

Szerző
Témák
kábítószer