Szétdúltak egy házat a kommandósok Napkoron - Videó

Publikálás dátuma
2017.07.12 10:59
A kép illusztráció. FOTÓ: Thinkstock

– Még mindig a történtek hatása alatt vagyok. Szerintem egyértelmű túlkapásról beszélhetünk. Ilyet hogy lehet megtenni manapság?! – kereste a szavakat a rendőrségi akciót testközelből átélő fiatalember a Szabolcs Online beszámolója szerint.

– Egyértelműen a férjemet keresték, akit két éve jogerősen végrehajtható szabadságvesztésre ítélt a bíróság. Tudomásom szerint nem vonult be a börtönbe. A közös házból ismeretlen helyre távozott több mint két éve, és azóta sem velem, sem a három gyermekkel nem tartja a kapcsolatot – mondta a keresett személy felesége.

Hétfő hajnali öt és fél hat között arra riadtak fel, hogy a ház előtt több rendőrautó áll, és hangosbeszélőn felszólították őket: azonnal jöjjenek ki!
– A rendőrök a fiamat a hajánál fogva rángatták ki. Ő szólt vissza nekem, hogy itt vannak a kommandósok. Engem is arra köteleztek, hogy felemelt kézzel menjek ki. Közölték, hogy amennyiben nem megyek ki, megbilincselnek. A fiam várandós élettársát is odaállították a kocsi oldalához. Ami ezután következett, arra nem találok szavakat.

– A ház két szintjét teljesen feldúlták. A berendezésekben, a bútorokban, a fűtésrendszerben olyan kárt okoztak, ami milliós költséggel állítható helyre. Rossz volt nézni, hogy mit műveltek. Hiába mondtuk, hogy nincs sehol édesapám, nem hagyták abba a törést, a zúzást. Háborús állapotok uralkodtak mindegyik helyiségben.

A rendőrök az ominózus napkori ház előtti útszakaszt hermetikusan lezárták az akció idejére.
– Többen nem tudtak munkába menni, kénytelenek voltak megvárni, amíg a hatóság emberei befejezik a vandál házkutatást. Hogy fordulhat ez elő egy jogállamban törvényes következmények nélkül? Miért kell leszakítani a függönyt, a reluxát, összetörni a fotelt, felborítani a heverőt, leszakítani a szekrényajtót, ablakpárkányt, szétütni a gázkazánt? Gyakorlatilag lakhatatlanná vált a házunk.

A lap - mely videót is közöl a helyszínről – egyelőre nem kapott tájékoztatást a rendőrségtől az eset kapcsán.

Az eredeti cikket itt találja!

Szerző

Több méter magas hullámok, veszélyes partszakasz - majdnem mozgásképtelenül sodródik az óceánjáró

Publikálás dátuma
2019.03.23 17:47

Fotó: AFP/ ODD ROAR LANGE
Összesen ezerháromszáz ember sorsa múlik azon, mire jutnak a mentőalakulatok.
Meghibásodott egy tengerjáró hajó hajtóműve Norvégia partjai közelében, ezért a fedélzeten tartózkodó több mint 1300 embert ki kell menteni – közölte a norvég rendőrség, írja az index.hu. A Viking Sky nevű hajó irányíthatatlanul sodródik a szárazföld felé, és vészjelzést adott le. A hajó a Viking Cruises csoport tulajdona, és a vállalat weboldala szerint 930 utas fogadására képes. A mentőhajók és helikopterek már elindultak a Viking Skyhoz, a szárazföldön pedig előkészítették az emberek fogadásához szükséges létesítményeket – közölték a mentők. A tengeren óránkénti 70 kilométeres sebességű szél fúj.  A BBC azt írja: a helyszínen több méter magasak a hullámok. A hajó kevesebb mint 5 kilométernyire van a parttól. Mindez a Hustadvika nevű körzetben történik, amely az egyik legveszélyesebb norvég partszakasz.  A BBC ugyanakkor azt is hozzáteszi, a hírek szerint a hajónak már sikerült újraindítania az egyik hajtóművet, és miközben a mentés folytatódik, valamennyit már tudott távolodni a parttól.

Zebrán átfutó kislányt gázoltak el Veszprémben

Publikálás dátuma
2019.03.23 16:32
A veszprémi baleset helyszíne
Fotó: police.hu
A 11 éves gyerek súlyosan megsérült a balesetben, a rendőrség is vizsgálja a történteket.
Zebrán ütöttek el egy gyereket szombaton kora délután, a veszprémi Brusznyai Árpád úton. A 11 éves kislány a kijelölt helyen, ám futva akart átkelni az úttesten amikor egy jobbról érkező személyautó elsodorta, a balesetben nyolc napon túl gyógyuló, tehát súlyosnak számító sérüléseket szenvedett.
 A baleset körülményeit a Veszprémi Rendőrkapitányság vizsgálja. A rendőrség a történtek kapcsán azt is hangsúlyozza, hogy a zebrán való átkelés során a gyalogosoknak is fokozottan kell figyelniük, piros jelzés esetén pedig soha ne próbáljanak átjutni.