A TEK védi Netanjahuékat

A Terrorelhárítási Központot (TEK) jelölte ki Pintér Sándor belügyminiszter, hogy biztosítsa Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök és felesége, Sara Netanjahu védelmét jövő heti magyarországi látogatásuk idején. Izrael kormányfője július 17–20. között tartózkodik Budapesten. Netanjahu találkozik Orbán Viktor miniszterelnökkel, Áder János köztársasági elnökkel, és részt vesz a visegrádi négyek (V4) tanácskozásán is. 

Szerző

Hétfő óta áram nélkül

Nem álom az idei nyaralás – mondta egy siófok-sóstói nyaralótulajdonos balatoni tudósítónknak pénteken, arra utalva: a hétfő esti vihar óta nincs áram a nyaralójában. A szomszédai már hazamentek emiatt, távolabb akad, ahol aggregátor biztosítja az áramellátást. A csaknem 160 kilométeres szél több helyen is a villanyvezetékekre döntötte a fákat, leszakítva azokat, kidöntve a tartóoszlopokat. Az érintettek arra panaszkodtak lapunknak: a kerítésen belül nekik kéne helyreállíttatniuk az áramszolgáltatást, csak kívül az utcában „illetékes” az E-on, ám regisztrált villanyszerelőt szinte lehetetlen találni, az a kevés, aki van, a hasonló eseteken dolgozik.

Bejutni sem egyszerű a leginkább érintett sóstói Baross utcába, még pénteken is le volt zárva a szűk utca, a tűzoltók dolgoztak a kidőlt fák eltávolításán. Lengyel Róbert siófoki polgármester két motoros láncfűrészt ajándékozott nekik, leginkább most arra van szükségük, ebédet pedig a a Máltai Szeretetszolgálat helyi erői főznek számukra.

Szerző

7-en a 7-ről - Ön kit tenne a plakátokra Soros után?

Publikálás dátuma
2017.07.15. 07:07
Népszava fotó/Vajda József

Arató András, Klubrádió

Szöveges plakátot várok, narancsszínű mezőben: „Tévedtünk, elköltöztünk. Új címünk: Dante sétány 66., Mars. Megszerzett javainkat az eredeti tulajdonosra, a Magyar Köztársaságra ruháztuk át. Mea maxima culpa.” Ezután az aláírók hosszú névsora következik, fényképek nem szükségesek. Ha ez mégsem megy, akkor zöld mezőben a Seuso eszcájg.

Avar János, újságíró

Természetesen csakis őt. Az antiszemitizmusra a világért sem rájátszó kormányfőnket. Míg a Soros-plakát egybecsengése korábbi korok zsidózásaival nyilván kizárólag a véletlen műve, ennek aztán vitán felül nem lenne antiszemita kicsengése. S a szöveg persze változatlan maradhatna: „ne hagyjuk, hogy Orbán nevessen a végén”.

Bolgár György, rádiós újságíró

Trumpot. Hiszen ő az, aki szerint Amerika az első. A globális világhatalom, a nagytőke központja, a világ csendőre, ugyebár. Magyarok! Nehogy már Trump nevessen a végén! Bár ahogy elnézem, nem nagyon fog.

Farkasházy Tivadar, Hócipő

A szomszédomat. Ő meg engem. Minden sarokra és minden útra, a földutakat is beszámítva, hogy a vetni, szántani igyekvő paraszt, zsellér se unatkozzon. Persze állami pénzből, aztán felvennénk a lóvét, majd bemennénk az ellenzékinek mondott tévébe és az ellenzékinek mondott hetilaphoz és elmagyaráznánk, hogy a szomszédnak semmi köze az egészhez, mi felvilágosult, nyugatbarát, politikamentes üzletemberek vagyunk, majd segítségére sietnénk a riportereknek, akiknek a bólogatástól az asztalhoz koppant a fejük.

Horváth Zoltán, újságíró

Én Jézus Krisztust tenném a plakátra, azzal a szöveggel, hogy "Hagyjuk, hogy ő nevessen a végén!

Horváth István, hírlapíró

Régóta töprengek, hogy miért kell most eltüntetni a Soros plakátokat? Megfejtettem a rejtvényt: irigyek vagyunk. Sem az úszó vb-re érkező turistáknak, de még az izraeli kormányfőnek sem adjuk ezt a kedves, mosolygós öregurat. Ő csak a mienk, magyaroké. Ránk nevet, értünk spekulál, nekünk ármánykodik, belőlünk képes a legtöbb gyűlöletet előcsalni. Ezért, ha eltűnnek az idegenek, rakják vissza Sorost. Orbánnal szólva olyan ő, mint a Seuso kincs. Családi ékszer.

Veress Jenő, a Népszava főmunkatársa

Név szerint most senki nem jut az eszembe, de nyilván mindenképpen "tudjukkinek" kell lennie. Gyanítom, hogy Habonyék már bogarásszák a Der Stürmer, meg a Völkischer Beobachter illusztrációit.

Szerző