Női vízilabda - Remek játékkal a nyolc között

Publikálás dátuma
2017.07.20. 23:21
MTI Fotó: Czagány Balázs
Harmadik csoportmérkőzését is megnyerte a magyar válogatott, amely Hollandia tegnap esti legyőzésével bejutott a legjobb 8 közé.

A női vízilabdatorna C-csoportjának rangadója merőben más játékot kívánt, mint a magyarok eddigi, könnyedén megnyert találkozói: Japán és Franciaország „lesimázása” után az a Hollandia következett, amely nemcsak a legutóbbi vb ezüstérmese, hanem – a magyarokhoz hasonlóan – a csoportelsőségre, azaz a szombati szabadnapra és a döntőig vezető könnyebb útra pályázott. Ehhez a hollandoktól győzelem, Magyarországtól akár a döntetlen is elég lett volna a margitszigeti katlanban.

Az első negyedben mindjárt egymásnak estek a csapatok: a labdát Szilágyi Dorottya révén a magyarok szerezték meg. Mindkét fél előtt adódtak lehetőségek, ám a vége igazságos döntetlen lett, a két magyar gólt Szűcs Gabriella szerezte.

A folytatásban – a találkozón először – magához ragadta a vezetést Magyarország: Bujka Barbara a kapufáról lepattanó labdát vágta a kapuba (3-2), így megszerezvén önmaga 10. gólját a tornán. Kisvártatva emberelőnybe került a csapat, a fórral azonban nem sikerült élni: a lécről ezúttal kifelé pattant a labda. Ám a kihagyott helyzet ekkor nem bosszulta meg magát, köszönhetően a védelem remeklésének, amely úgy tűnt, nullára lehozza a második negyedet; nem sikerült, Hollandia fél perccel a periódus vége előtt egalizált (3-3), miközben Csabai Dóra kipontozódott.

Az iram a térfélcserét követően sem hagyott alább. Sőt: sorrendben Czigány Dóra, Illés Anna, újra Czigány és Gurisatti Gréta is betalált, s noha közben két holland találat is esett, futott a magyarok szekere, 7-5 állt az eredményközlőn. A higgadtan, fegyelmezetten pólózó lányok megnyugtató előnnyel várhatták a negyedik nyolcperces blokkot.

A differencia aztán csak tovább nőtt, s bár később Hollandia még háromszor bevette Gangl Edina kapuját, Magyarország tízig meg sem állt: a magyarok a második félidőben nyújtott kiemelkedő teljesítményüknek köszönhetően győzedelmeskedtek, így máris készülhetnek a negyeddöntőre.

Most jön csak a torna java.

Szerző