7-en a 7-ről - Ön szerint mit mondott Netanjahu titokban Orbánnak?

Arató András Klubrádió

Amikor a magyar miniszterelnök röviden az „ajvé, córesz van” mondattal reagált, az akkor lehetett, amikor Netanjahu megsúgta neki, bizonyítékai vannak arról, hogy Soros nem zsidó származású. Vagy valaki másról, éppen ellenkezőleg.

Avar János újságíró

Viktor, el kell árulnom neked, hogy Soros zsidó. Tudom, hogy erről fogalmad sem volt, amikor az ő és nem Juncker képével plakátoltad tele a várost, ezért sem haragszom rád. De örülök, hogy leszedeted, mert engem otthon támadnak érte. S ugye leinted publicista barátaidat, akik most azt hiszik, hogy minden zsidózás meg van bocsátva.

Bolgár György rádiós újságíró

Viktor, rám mindig számíthatsz. Ha nagy lesz a baj, elintézem, hogy alijázhass. Amerikában azt mondják a magyarokról, hogy a forgóajtón utolsónak mennek be, és elsőként jönnek ki. Szerintem te is vagy olyan jó spekuláns, mint a Soros. Várunk szeretettel.

Farkasházy Tivadar Hócipő

Ugye, te se válaszolsz Heisler András kérdésére?

Ugye, te se gondolod komolyan, hogy Horthy nem volt háborús bűnös?

Ugye, te se hiszed azt, hogy a V4-ek számítanak valamit Európában?

Ugye, te se kalkulálsz úgy, hogy ingyen hagytam cserben a magyarországi zsidókat?

Friss Róbert újságíró

A tolvaj fején ég a kalap.

Horváth Zoltán újságíró

Ha már ilyen szépen összejöttünk, elárulhatnád, hogy annak idején mennyire sikerült lehúznod azt a mesűge Sorost?

Veress Jenő a Népszava főmunkatársa

Trump emlékezetes szavát: covfefe. Ezt mondta neki. Orbán megköszönte és a magyar emberek nevében biztosította, hogy hazánkban nincs covfefe, bár igény lenne rá. Másnap a Kossuth rádióban kijelentette: Netanjahu egyetértett azzal a javaslatával, hogy legyen nálunk is covfefe.

Szerző
2017.07.22 07:10

Hídlezárás, menetelés, majd könnygázfürdő a Kossuth téren

Mintegy 5-6 ezer tüntető vonult a belvárosban, a jó hangulatú és békés demonstráció résztvevői visszatértek a Kossuth térre, ahol a hangulat már korántsem volt olyan békés.

Szerző

Megosztás
2018.12.13 21:54
Frissítve: 2018.12.13 22:31

Pintér Sándor: a rendőrség gátat fog szabni az erőszaknak

Publikálás dátuma
2018.12.13 19:52

Fotó: / Tóth Gergő
A belügyminiszter a szerdai tüntetés kapcsán azt mondta: a rendőrség továbbra is biztosítja a békés gyülekezési jogot, de „a fokozatosság, a szükségesség és az arányosság figyelembe vételével gátat fog szabni az erőszaknak”.
Ráerősített a kormány a szerdai tüntetést gyalázó kommunikációjára. Csütörtökön először Gulyás Gergely nyilatkozott úgy, hogy a rabszolgatörvény elfogadása miatti demonstráció törvénytelen volt, a résztvevők bűncselekményt követtek el, és egyébként is keresztényellenes, erőszakos Soros-kitartottak tüntettek a Kossuth téren. A hvg.hu cikke szerint aztán Pintér Sándor belügyminiszter a rendőrséget védve azt mondta, a közelmúltban ilyen mértékű és intenzitású támadás nem ért magyar rendőrt, mint szerdán a Parlament előtt. A miniszter hangsúlyozta, a demokráciát rendbontók zavarták meg, azok, akik arcukat elfedve összetévesztették a demokráciát a törvénytelenséggel, a szabad véleménynyilvánítás jogát az erőszakkal.  
Pintér szerint  
a szerda esti tüntetés nem lehet a demokrácia része, mivel a résztvevők durván megsértették a törvényeket, és a demonstráció biztosítása során kilenc rendőr szenvedett sérülést.
A belügyminiszter elmondta, a rendőrség továbbra is biztosítja a békés gyülekezési jogot, de „a fokozatosság, a szükségesség és az arányosság figyelembe vételével gátat fog szabni az erőszaknak”.
A szerdai tüntetésen késő este a Kossuth téren a demonstrálók egy része megdobálta a rendőröket sörösdobozokkal, tojással, valamint a Parlament előtt felállított karácsonyfa körüli szánkókkal. Válaszul a rendőrség - előzetes figyelmeztetés nélkül - többször könnygázzal fújta le a tüntetőket. A rendőrök többeket kiemeltek a tömegből, a Parlament lépcsőin dulakodás is folyt. 
police.hu-n Semmi se szent címmel jelent meg közlemény arról, hogy "több tüntető megkísérelte felgyújtani az ország karácsonyfáját, arra petárdákat és pirotechnikai eszközöket dobáltak". Megemlítik, hogy a szánkók közül többet elloptak. A rendőrség - amely a honlapján a csütörtöki vonulós demonstráció résztvevőit kifejezetten lekezelően említi - elfogta az elkövetőket, akik ellen lopás miatt indított büntetőeljárást. (A hatóság honlapján megjelent közleménnyel kapcsolatos írásunkat itt olvashatja.)
Ugyanakkor a rendőrség sem tett mindent azért, hogy szakszerűen és arányosan lépjen fel - legalábbis a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szerint. A jogvédő szervezet úgy látja, a rendőröknek valóban közbe kellett avatkozniuk, mer erőszakossá vált a tüntetők fellépése, de a hatóságok egyáltalán nem kommunikáltak a tüntetőkkel, nem figyelmeztették őket a jogsértő magatartásuk következményeire, a rendőrség tehát nem azon volt, hogy elkerülje az erőszak bekövetkezését és alkalmazását. A TASZ szerint érthetetlen, miért nem oszlatta fel hivatalosan is a tömeget, amikor az erőszakos cselekményeket tapasztalta, felszólítva a résztvevőket a távozásra, mielőtt a tömegoszlatásba kezdett.
A szerdai tüntetés után Gulyás Gergely közlése szerint 34 személy ellen indult eljárás, közülük 20 ellen garázdaság, a többek ellen pedig a gyülekezési jog megsértése és lopás gyanújával.
2018.12.13 19:52
Frissítve: 2018.12.13 20:25