Előfizetés

Debreceni nullák, bosszankodó Doll

Bernau Péter
Publikálás dátuma
2017.08.06. 23:42
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
A Ferencváros veretlenségét, a Debrecen nyeretlenségét őrizte meg az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójában, az újpesti Nagy Dániel negyedszer szerzett gólt.

Kemény csatában, a találkozó végén viharfelhők árnyékában játszott egymással gól nélküli döntetlent a Debrecen vendégével, az FTC-vel. A hajdúságiak több és veszélyesebb helyzetet alakítottak ki, de a kaput képtelenek voltak bevenni.

Nem hagyta szó nélkül csapata produkcióját Thomas Doll, a ferencvárosiak vezetőedzője szerint játékosai még sosem követtek el annyi elemi hibát, mint ezen a meccsen. A szakvezető úgy vélte, a nagy semmiért utazott három órát együttesével a hajdúsági megyeszékhelyre.

Sokkal jobb volt a helyzetkihasználása az újonc Balmazújvárosnak: Horváth Ferenc vezetőedző csapata átgázolt a játéknap előtt még listavezető Diósgyőrön. A házigazdák 4-0-ra nyertek, amit a vendégek Németországból hazaköltöző vezetőedzője, Bódog Tamás nem is hagyott szó nélkül: „Fájó vereség, de azt mondom: fájjon is! Egy-egy vereségből rengeteget lehet tanulni, az ilyen súlyos kudarcnak is vannak tanulságai – mondta a szakember. - Egyértelmű, ha nem sprintelünk, ha nem nyerjük meg a párharcokat, ha olyan butaságokat követünk el, amelyek eddig nem voltak jellemzők ránk, annak ez a vége. Ha valaki nem úgy megy bele a párharcba, mintha az élete múlna rajta, nem tud felülkerekedni az ellenfelén. A Balmazújváros agresszívabban játszott, mi lassúak voltunk, ők gyorsak – ennek nem is lehetett más a vége.”

Horváth a meccs után arról beszélt, hogy spártai katonákról nézetett filmet a csapattal, „földet, vizet nem adunk” mottóval lépett pályára együttese.

Nem volt esélye a győzelemre a szezon előtt százmilliókért megerősített, és minimum érmes álmokat - egyelőre jó messziről – kergető újonc Puskás Akadémia csapatának, amely hazai pályán szenvedett sima 2-0-ás vereséget a bajnoki címvédő Honvédtól. A találkozón sajnálatos sérülést szenvedett Radó András: Ferencvárostól nyáron szerződtetett középpályásnak eltört a bokája, tegnap megműtötték, több hónapig nem léphet pályára. Pintér Attila, a házigazdák szakvezetője szokása szerint nem mulasztotta el megemlíteni a játékvezető felelősségét sem: szerinte Bognár Tamás hibázott – és ezzel befolyásolta a találkozó kimenetelét –, amikor a kispesti Bobál Dávidot a 28. percben nem állította ki, pedig már volt egy sárga lapja a futballistának, amikor újabb szabálytalanságot követett el.

Az Újpestnek szurkolói folyamatos rendbontásai miatt zárt kapuk mögött kellett fogadnia a Vasast. A találkozó nagyobb részében szakadó esőben – amit időnként égzengés és villámlás is kísért – a házigazdák Nagy Dániel újabb találatával (a középpályás ebben az idényben minden bajnokin betalált) tartották otthon a három pontot. Mintegy harminc lila-fehér drukker a Megyeri út felőli kapu mögött, az utcáról szurkolt a kedvenceknek. A klub vezetőinek azonban ismét főhet a fejük, mivel a rajongók pár petárdát is felrobbantottak a második játékrészben, és ismét szidták a szövetséget, a klub irányítóit, amiért eddig mindig büntetett a fegyelmi bizottság. A másik esti meccsen a Videoton a nigériai Ezekiel Henty góljával győzött 1-0-ra Mezőkövesden.

Nem gyanús Németh Szilárd alapítványa

Bűncselekmény hiányában elutasította a rendőrség a Németh Szilárd birkózóalapítványa miatt érkezett ellenzéki feljelentéseket. A Fidesz alelnökének nevére bejegyzett alapítvány kétmilliárd forint költségvetési támogatást kapott egy birkózóakadémia létesítésére Csepelen, a Kis-Duna partján. Nem sokkal később az egykori rezsibiztos sajtótájékoztatón magyarázta, miért van a saját címén az alapítvány, és miért nem fog belőle egy forintot sem kivenni. Az ügyben Szél Bernadett LMP-s országgyűlési képviselő és Szenteczky János, a csepeli MSZP vezetője fordult a hatósághoz.

Babosdöbréte polgármestert választott

Hét független jelölt közül az eddigi alpolgármestert, Szinayné Csarmasz Bernadettet választották meg vasárnap a Zala megyei Babosdöbréte új polgármesterének.

Takácsné Simán Zsuzsanna, a település jegyzője elmondta: a 413 választásra jogosult polgár közül 243-an szavaztak az időközi választáson, hárman érvénytelen szavazatot adtak le. A hét független jelölt közül Szinayné Csarmasz Bernadett 84 szavazatot kapott, a második legtöbb voksot, 56-ot a korábbi polgármester, Kaczor Tamás gyűjtötte be.

A Babosdöbrétét 2010 óta függetlenként irányító települési vezető áprilisban mondott le, akkori indoklása szerint azért, mert más elfoglaltságai miatt nehezen tudott időt szakítani polgármesteri feladataira.