Előfizetés

Erődemonstráció Korea fölött

Az Egyesült Államok és Dél-Korea harci gépeket vonultatott fel közös hadgyakorlatuk zárónapján. Négy amerikai F-35B újgenerációs, harci gép, két B-1B bombázó és négy dél-koreai F-15-ös repült át a Koreai-félsziget fölött. A légi erődemonstráció válasz volt a két nappal korábbi észak-koreai rakétakilövésre és a sorozatos nukleáris kísérletekre, közölte a dél-koreai légierő szóvivője a CNN jelentése szerint. A bombázók Guam szigetéről, a legmodernebb Lopakodó vadászgépek Japánból szálltak fel.

Női érsek Ausztráliában

Első ízben neveznek ki női érseket az ausztrál anglikán egyházban. A 61 éves Gippsland Kay Goldsworthy a nyugati Perth egyházmegyét irányítja majd. Elődje, Roger Heft püspök már februárban jelezte távozását. Azzal vádolták, hogy nem tárta fel a papok által elkövetett szexuális visszaéléseket. Goldsworthy egyebek mellett síkra száll az azonos neműek kapcsolatának elismeréséért, ugyanakkor elmondta azt is, nem kíván szembe kerülni a konzervatívokkal.

Klaus ellenségnek nevezte Merkelt

Publikálás dátuma
2017.09.01. 07:37
Fotó: AFP/Herbert Neubauer

Az euroszkeptikus nézeteiről ismert volt cseh köztársasági elnök, Václav Klaus azt közölte, Európa már „háborúban áll”. Szerinte az egyik oldalon a szabadság, a tradicionális értékek, mint a család áll. Ezekkel azonban szemben áll Angela Merkel német kancellár, Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, valamint a tömeges bevándorlás, a politikai korrektség, az emberi jogokért, az egyenjogúságért vívott harc, valamint az ellenséget erősítik „az agresszív homoszexuálisok” is. Klaus német parlamenti választásra készülő jobboldali radikális Alternatíva (AfD) kampányrendezvényén szólalt fel.