Csalá(r)dpolitika

Orbán Viktor elismerte, hogy a hazai népszaporulat alacsony volta egyre nagyobb gondokat okoz. Ezen ő „családpolitikával" akar segíteni – ám eddigi gyakorlatuk e téren lesújtó eredményeket hozott. A családi pótlék nominális összege évtizede változatlan, értéke viszont jelentősen csökkent. A kormány az adópolitika révén képzeli el a segítséget – a kedvezmények azonban csak a magasabb jövedelmeknél érzékelhetők, aki keveset keres, keveset is adózik, s így a kedvezmények mit sem javítanak a helyzetén. A „nemzeti középosztály" helyett a legalsó rétegeket kellene támogatni, akkor javulhatna a demográfiai helyzet.

Ha az egészségügyet fejlesztenék és nem csak pénzt vonnának onnan ki, kevesebben halnának meg és többen maradnának aktívak. Ha jobban működne az oktatási rendszer, nem kallódna el annyi fiatal. Ma már 50 ezer azok száma, akik a tankötelezettség leszállítása miatt teljesen elvesztek. Ha nem Európa legmagasabb áfáját fizetnénk, a családoknál több jutna mindenre. Ha normális közállapotokat, jobb jövedelmi viszonyokat teremtenének, nem tántorgott volna ki 5-600 ezer magyar és nem tervezné háromszor annyi a menekülést Orbán paradicsomából. A Fidesz családpolitikája csak a saját, fogadott családját segíti – de azt nagyon.

2017.09.20 08:26

Sallai Roland az álomcsapatban

Publikálás dátuma
2018.09.25 11:30

Fotó: DPA/ Peter Steffen
Remekül sikerült az első mérkőzése Sallai Roland, a Freiburg színeiben a német labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójában, aminek köszönhetően a magyar válogatott játékos bekerült a játéknap válogatottjába az ARD televízió sportmagazinjánál.
A Sportschau álomcsapatában a 21 éves magyar futballista olyanokkal szerepel együtt, mint David Alaba és James Rodríguez, a Bayern München osztrák hátvédje és kolumbiai támadója, illetve Vedad Ibisevic, a Hertha BSC bosnyák csatára.
Az augusztus 31-én Ciprusról 4,5 millió euróért igazolt Sallainak a szombati volt az első mérkőzése új csapatában, amely 3–1-re győzött a Wolfsburg otthonában. A magyar légiós már a hetedik percben gólt szerzett, fejjel talált a kapuba, majd kiharcolt egy büntetőt. Később sárga lapot kapott, végül a 41. percben le kellett cserélni, mert összeütközött a wolfsburgiak játékosával, Ignacio Camachóval és felrepedt a fejbőre. Az esetnél a magyar futballista megszédült, és bár elmondása szerint szerette volna folytatni a játékot, a freibburgi klub orvosai nem engedték vissza a pályára.
A mostani szezonban ez volt az első sikere a Freiburgnak, amely legutóbb tavaly decemberben nyert idegenben bajnoki meccset. A wolfsburgiak első alkalommal szenvedtek vereséget.
Christian Streich, a Freiburg vezetőedzője hétfőn úgy fogalmazott, Sallai a fejsérülése után már jobb állapotban van, így valószínűleg pályára léphet kedden, az ötödik fordulóban, a Schalke elleni hazai mérkőzésen. 
"Sallai lendületet hoz a játékunkba, ezért szerződtettük, nagyon elégedett vagyok az eddigi munkájával, remélem, tudja vállalni a játékot a hét"közi fordulóban, óriási szükségünk van rá" - jelentette ki a szakember.
Szerző
2018.09.25 11:30
Frissítve: 2018.09.25 11:30

Mészáros is megjelent a felcsútiakkal a londoni FIFA-gálán

Publikálás dátuma
2018.09.25 09:52

Fotó: AFP/ BEN STANSALL
Orbánt is meghívták, de a miniszterelnök nem tudott elmenni.
Népes magyar küldöttség is részt vett a FIFA londoni gáláján – derül ki a Nemzeti Sport cikkéből. A lap azt írja, „mivel hamarosan tizedik alkalommal adják át az év góljának díjat az eseményen a Puskás Akadémia képviselői is részt vettek, így Mészáros Lőrinc klubelnök, Jakab János, a felügyelő bizottság elnöke, illetve Spandler Csaba, a csapat saját nevelésű játékosa, aki többször viselhette a csapatkapitányi karszalagot”. De ott volt „a Puskás-díj létrehozásában nagy szerepet vállaló” Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője is. Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, illetve a FIFA-alelnöke „hivatalból” volt jelen, de a szövetség képviseletében megjelent Marco Rossi szövetségi kapitány és Róth Antal utánpótlás-szakágvezető is, akik a FIFA vasárnapi konferenciáján is részt vettek. Orbán Viktor miniszterelnök, az akadémia alapítója hagyományosan ismét meghívást kapott, de nem tudott elmenni Londonba. A gálán megjelent Puskás Ferenc unokája és dédunokája is. Magyar jelölt is volt: az Év női játékosa-díjra jelölt német válogatott Marozsán Dzsenifer.
2018.09.25 09:52