Baleseti gócpontokat korrigálnak - Ezért nem jár majd a 3-as villamos

Publikálás dátuma
2017.09.19 19:29
Forrás: BKK
Fotó: /
 A Nagy Lajos király útján baleseti gócpontnak számító, jelzőlámpás szabályozás nélküli, Ilosvai utcai, Gyarmat utcai, Benkő utcai és Bonyhádi utcai, valamint a keresztutcához nem kapcsolódó, Komócsy utca és Szugló utca között található villamosátjárót véglegesen lezárják - informál honlapján a változásokról a BKK. 

A 3-as villamos 2017. szeptember 23-án és 24-én (szombaton és vasárnap), valamint 2017. szeptember 30-án és október 1-jén (szombaton és vasárnap) rövidített útvonalon, a Gubacsi út/Határ út és az Örs vezér tere M+H között közlekedik. Ennek oka, hogy a villamosközlekedés gyorsítása és a közlekedés biztonságának javítása érdekében a Nagy Lajos király útján a korábban baleseti gócpontnak számító, jelzőlámpás szabályozás nélküli, Ilosvai utcai, Gyarmat utcai, Benkő utcai és Bonyhádi utcai, valamint a keresztutcához nem kapcsolódó, Komócsy utca és Szugló utca között található villamosátjárót véglegesen lezárják. A villamost keresztező forgalom a szomszédos megmaradó átjárókban továbbra is lehetséges lesz. A kivitelezés miatt az Örs vezér tere M+H és a Mexikói út M között 3-as jelzéssel villamospótló autóbusz közlekedik. A pótlás ideje alatt a 25-ös autóbusz le- és felszállóhelye a Mexikói úti végállomáson a 225-ös autóbusz megállóhelye lesz. A 32-es autóbusz pedig ideiglenesen az Árpád híd M irányban az Örs vezér tere M+H megállóhelyen is megáll az Árkád bevásárlóközpont előtt.

A Nagy Lajos király útja keleti oldalán szervízút épül a lezárt átjárók és a legközelebbi használható átjárók között:

az Ilosvai utca és a Czobor utca;
a Gyarmat utca és a Kerékgyártó utca között;
valamint a Benkő utca és a Komócsy utca között.
A Bonyhád utcát  a Nagy Lajos király útjához közeli Heveder utcán át lehet megközelíteni.

Szerző
2017.09.19 19:29

Pintér leváltotta a Csongrád megyei főkapitányt

Publikálás dátuma
2018.09.25 09:36
Fotó: Népszava
Fotó: /
A belügyminiszter a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének kinevezését vonta vissza.
„Magyarország belügyminisztere 2018. szeptember 30. hatállyal visszavonta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének vezetői kinevezését”
– közölte a Belügyminisztérium.
A közlemény szerint Pintér Sándor Piros Attila r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsost rendelkezési állományba helyezte. Az országos rendőrfőkapitány javaslatára a belügyminiszter a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésével 2018. október 1-jei hatállyal Rádi Norbert r. ezredes, rendőrségi főtanácsost bízta meg.
2018.09.25 09:36
Frissítve: 2018.09.25 09:36

Felújítanák az Hajógyári-szigetre vezető hidat

Publikálás dátuma
2018.09.25 09:16
Illusztráció: Google Maps
Fotó: Google Maps/
A harmadik kerületi polgármester arra kérte az úgynevezett K-híd kezelőjét, újítsa fel a leromlott állapotú átjárót. A Budapest Közút Zrt. válaszában azt írta, a felújítási tervek már elkészültek, amint rendelkezésre állnak az anyagi források, el is kezdik a kivitelezést.
Az Óbudai-, közismert nevén Hajógyári-szigetet  az úgynevezett K-hídon keresztül lehet megközelíteni. Ezen – a Sziget fesztivál idején különösen, de amúgy is – jelentős az áthaladó forgalom. Az átjáró  igencsak elhasználódott, a járda például nyáron be is szakadt. Ezt ugyan a Budapest Közút hamar kijavította, de a városrész lakóinak biztonságos közlekedését és pihenését szem előtt tartva Bús Balázs polgármester azt kérte az üzemeltető cégtől, újítsák fel a hidat: tűnjenek el a töredezett járdák, és kapjon új felületet a rossz állapotban lévő gépjárműsáv, a használaton kívüli sínpárat pedig távolítsák el - írta az Óbuda.hu.
A BKK Zrt. azt válaszolta, az átjáró bekerült a hídfelújítási programba, a rekonstrukció terveit már el is készíttették, már csak a szükséges források rendelkezésre bocsátására kell várni, hogy megkezdődjenek a munkálatok. 
2018.09.25 09:16