Aggódjunk Kern Andrásért? - Orvosai eltanácsolták a színpadra lépéstől

Publikálás dátuma
2017.09.25 15:28
Kern András Farkasházy Tivadar, Kern András, Nádas György, Selmeczi Tibor, Majláth Mikes Lászlótársaságában - Népszava fotó
Fotó: /
Legutóbb 2013-ban aggódott a művészvilág és a művészt szerető világ Kern egészségi állapotáért, amikor - ahogy ő mondta - a dohányzás és a negyvenévnyi stressz miatt súlyos gyomorpanaszok kínozták. Kórházba is került, mert a nagy kockázatnak kitett szerv be is vérzett. A művész úr  betartotta orvosa szigorú utasításait, diétába kezdett, és meggyógyult. 

Most is orvosaira hallgatott, amikor azok eltanácsolták a színpadra lépéstől. Szerencsére ezúttal nincs akkora gond, noha a színművész egyik fő "kelléke", a hangja került bajba.

Szegeden tartott volna koncertet Kern András, azonban erre nem került sor - informált a közösségi portálon a történtekről Hernádi Judit. A Zsinagógában tartott koncertje hangszálgyulladás miatt marad el. A koncertet október 17-én tartják meg, addigra minden bizonnyal rendbejönnek a hangszálai. 

Szerző
2017.09.25 15:28

Autós gyóntatófülkével várják Írországban a pápát

Publikálás dátuma
2018.08.21 18:11
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
"Gyors-sáv az örök megváltáshoz a lemaradt ír katolikusoknak" - állítják a hatalmas létesítmény üzemeltetői. Ott került felállításra, ahol Ferenc pápa várhatóan százezreknek tart misét a hétvégén.
Egy felháborító reklámkampányairól elhíresült vállalkozó egy óriási "drive-thru", azaz autós gyóntatófülkét állított fel Írországban - írja a Newsweek.com. Az apropó Ferenc pápa közelgő látogatása: a katolikus egyházfő augusztus 25-e és 26-a között látogat az országba.
Mikor legutóbb járt pápa az íreknél, 1979-ben, a dublini Phoenix Parkban tartott misét. Így tesz majd Ferenc pápa is, ezért az autós gyóntatófülke is a park mellé került. Létrehozója szerint azzal a céllal, hogy évtizedek bűneit másodpercek alatt meggyónhassák az ír hívek. A létesítménnyel kapcsolatban egyelőre nem ismert az egyház véleménye.
Témák
Írország
2018.08.21 18:11

Pachmann Péter harmadszor is válik

Publikálás dátuma
2018.08.21 10:22
Illusztráció: Facebook/Pachmann Péter hivatalos oldala
Fotó: /
Feleségével közösen úgy gondolták, a legjobb megoldás az elengedés.
Ugyan sablonosan hangzik, de szeretetben és barátságban válik el Pachmann Péter és felesége, ezt hároméves kislányuk érdekében is fontosnak tartják. A televíziós műsorvezető a Blikknek azt mondta: közösen neveljük tovább, és igyekszünk, hogy mindebből Anna a lehető legkevesebbet vegye észre.
Pachmann Péter elmondta, hogy ugyan próbálta, nem sikerült megmentenie a házasságát. 
"Mi magunk hónapokkal ezelőtt kezdtük érezni, hogy nem ugyanazokat az utakat képzeljük el a jövőben, mint a másikunk, és - bár dolgoztunk rajta, hogy ezen változtassunk - rájöttünk arra, hogy ha ez valóban így van, a legjobb válasz az elengedés."
A műsorvezető hangsúlyozta, egyikük életében sincs "másik valaki", a döntés racionális alapon született meg. 
2018.08.21 10:22
Frissítve: 2018.08.21 10:26