„A hiteles párt” - A volt jobbikos 13 taggal készül a parlamentbe

Publikálás dátuma
2017.09.27 17:44
Bertha Szilvia Forrás: Facebook/Értünk Értetek
Pártjának csak tizenhárom tagja van, de a volt jobbikos Bertha Szilvia szerint ez nem akadálya annak, hogy bekerüljenek a parlamentbe.

„Mi nem párttagokat gyűjtünk, a mögöttünk álló szövetségi rendszerre alapozunk” – indokolta derűlátását. Közlése szerint mind a 106 egyéni választókerületben indítanak majd jelölteket.

Bertha Szilvia a 2010-től kezdődő törvényhozási ciklusban a Jobbik színeiben parlamenti képviselő volt. 2014-ben is szerepelt az országos listán, de a huszonötödik hely kevésnek bizonyult ahhoz, hogy mandátumot szerezzen. Nem nézte jó szemmel a radikális vonal feladását, ami együtt járt személye perifériára szorításával. 2016-ban kilépett a Jobbikból, és megalapította az „Értünk Értetek – A hiteles párt” elnevezésű formációt. A pártként bejegyzett szervezetnek ő az elnöke.

Szókimondó és hazafias, a keresztényi értékrendet követi, de nem az egyházakat képviseli – Bertha Szilvia lapunk kérdésére így jellemezte pártját. Korábban szimpátiával nyilatkozott a Betyárseregről és annak vezetőjéről, a magát többször is nemzetiszocialistának (nácinak) nevező Tyirityán Zsoltról. A Betyársereg most az Identitesz nevű társasággal készül Erő és Elszántság néven pártot alakítani. Bertha Szilvia, nem tervezi, hogy pártjával csatlakozzon a Tyirityán-féle új szélsőjobboldali kezdeményezéshez. „Ők más irányba indultak el, teljesen különváltak az útjaink” – magyarázta részletek említése nélkül, miért nem látja esélyét az egyesülésnek.

Bertha Szilvia szerdán egy belvárosi étteremben ismertette pártja gazdasági programjának egyes elemeit, amelyek lényegét a rendezvényre szóló meghívó így foglalta össze: „külföldi tulajdonú összeszerelő üzemek helyett magyar tulajdonú innovációs ipar” kell, „feketemunka és elvándorlás helyett” pedig „köztehermentes béremelés, magyar munkával fedezett fizetőeszközben”. Bertha szerint az MSZP-nek nincs érdemi javaslata, a Jobbik béruniós ötlete nem több „merő politikai kampányfogásnál”.

A párt „szövetségi rendszerének” új tagjaként, az Egyéni Bírói Függetlenség és Felelősség Fórum és Mozgalom képviseletében jelent meg Ravasz László jogtanácsos. Elmondása szerint harminc évig bíróként dolgozott. Közölte, hogy elmaradt az a reform, amely biztosítaná a bírók valódi függetlenségét és a bíróságok jogállami működését. Így viszont az igazságszolgáltatás – állította – párt- és gazdasági lobbiérdekeket szolgál.

Szerző

122 milliót csaltak ki a Mazsihisztől ismeretlenek

Publikálás dátuma
2019.02.23 19:56
MTI Fotó: Kallos Bea
Annyit tudni csak, hogy magyar számlán landolt a pénz. Feljelentést tettek, és egy belső vizsgálat nyomán kirúgtak két munkatársat.
Csalók vették rá a Mazsihisz munkatársait, hogy egy másik bankszámlaszámra utalják a budapesti Rumbach Sebestyén utca zsinagóga felújítására szánt pénz egy részét - írja a hvg.hu. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége még február elején jelentetett meg egy közleményt honlapján arról, hogy
"súlyos pénzügyi – mintegy 122 millió forint értékű – bűncselekmény sértettjeként ismeretlen elkövető ellen feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon".
Az ügy a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga felújítását végző fővállalkozó egyik számlájának kifizetésével kapcsolatos. Az izraeli sajtóban megjelent hírek szerint a csalást januárban követték el, a telefonos és e-mail-es megtévesztés pedig arra irányult, hogy a csalók két Mazsihisz-munkatársnál elérjék, hogy az általuk kezelt bankszámlára utaljanak. A hvg.hu úgy tudja:
egy hazai bankszámlaszámról van szó, és a csalók a hiteleshez megtévesztésig hasonlító igazolással erősítették meg a "megváltozott számlaszámot".
A Mazsihisz vezetése a bűncselekmény miatt nem csupán feljelentést tett, de azonnali belső vizsgálatot is elrendelt. Két dolgozótól váltak meg, akik egyike vezető beosztásban volt. A lapok által idézett jelentés szerint bár a Mazsihisz áldozata volt a csalásnak, a munkatársak hibát követtek el.
A Rumbach-zsinagóga felújítása az esettől függetlenül zavartalanul halad tovább.
Frissítve: 2019.02.23 20:02

Kisorsolták az ötös lottó nyerőszámait

Publikálás dátuma
2019.02.23 19:47
Illusztráció/Népszava
Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki:
Nyerőszámok: 11 (tizenegy) 27 (huszonhét) 46 (negyvenhat) 48 (negyvennyolc) 87 (nyolcvanhét) Joker: 600945
Szerző