Gyurcsányék havi tízezer eurót fizetnek Obama embereinek

A Smoot Tewes Group (STG) nevű amerikai tanácsadó cég havi tízezer euróért segít kialakítani a Demokratikus Koalíció kampánystratégiáját, és tanácsokkal látják el a pártot a kampányban – közölte Gréczy Zsolt.

A hvg.hu szerint a DK szóvivője a cég vezetőit felsorolva megemlítette Julianna Smootot, az Obama-alapítvány igazgatótanácsának tagját, Barack Obama egykori amerikai elnök volt kampányfőnök-helyettesét, Paul Tewest, az Obama kampány önkéntesekért felelős szervezőjét, illetve a Demokrata Párt politikai műveletekért felelős vezetőjét, valamint Dan Kanninen politikai elemzőt, aki több csatatérállamban vezette az Obama-kampányokat.

Szerző

Gréczy: sajnálom, hogy Botka nem tudta korrigálni rossz stratégiáját

A Demokratikus Koalíció sajnálja, hogy Botka László nem tudta korrigálni rossz stratégiáját – mondta lapunknak Gréczy Zsolt, a DK szóvivője a szocialista párt kormányfő-jelöltjének lemondásáról. 

Az a helyzet, ami a lemondással kialakult rossz a MSZP-nek és a demokratikus ellenzéknek egyaránt. Arra a kérdésre, hogy Botka lemondásával megnyílhat-e az út a közös lista állítása előtt, Gréczy közölte: a DK elnöksége egyértelmű és egyhangú döntést hozott, hogy önálló listát állít, amelynek élén Gyurcsány Ferenc pártelnök áll. Ugyanakkor továbbra is megállapodást sürget a 106 egyéni képviselő-jelölti körzetben, mert ezen múlik a kormány leváltása. Gréczy hozzátette: pártja tisztában van annak felelősségével, hogy a demokratikus oldalnak meg kell őriznie szavazóit, nehogy azok akár egy része is a Jobbiknál kössön ki.

Lásd még: Botka László lemondott

Szerző

Világháborús bomba Budán - Lezárták a Krisztina teret

Publikálás dátuma
2017.10.02. 23:01
MTI Fotó: Lakatos Péter
Lezárták a főváros I. kerületében található Krisztina tér környékét egy ott hétfőn talált második világháborús bomba miatt, a korlátozás több közösségi közlekedési járatot érint - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezrede és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Markovics Zita, a tűzszerész ezred kommunikációs tisztje elmondta: egy idősotthonból 95, a környékbeli, a lezárás által érintett mintegy 30 lakóházból több mint 300 embert kísértek ki. Közölte: lezárták a Krisztina körutat a Mikó utca és a Krisztina tér között, a Mészáros utcát az Ág utcától a Krisztina térig, valamint a térre befutó kisebb utcákat, a többi között a Roham utcát és a Gellérthegy utcát 200 méteres sugarú körben.

A BKK Facebook-oldalán azt írta: az 56-os villamos terelve az Alkotás utca-Villányi út útvonalon közlekedik, nem érinti a Széll Kálmán tér és a Móricz Zsigmond körtér közötti megállókat. Pótlóbusz jár a Széll Kálmán tér és a Móricz Zsigmond körtér között az Attila út érintésével. A 105-ös autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Győri út, az Ág utca és a Krisztina tér megállót.

A 16-os autóbusz a Deák Ferenc tér felé terelve közlekedik, nem érinti a Krisztina tér megállót. A 178-as autóbusz nem közlekedik a Döbrentei tér és a Naphegy tér között. A Magyar Honvédség tűzszerész ezrede korábban közölte, hogy hétfőn földmunkák közben találtak egy feltehetően 100 kilogramm körüli második világháborús rombolóbombát az I. kerületi Krisztina téren.

Szerző