"És jön a pitiáner bosszú" - Leszámol az ellenzékkel a ferencvárosi Fidesz

Publikálás dátuma
2017.10.05 20:10
Baranyi Krisztina éppen "semmibe veszi a több évtizedes politikai szokásjogon alapuló kultúrát" - Forrás: Facebook
Fotó: /
Mint az közismert, a fideszes hazugsággyár minden alapot nélkülöző vádaskodásokkal próbálja meg ellehetetleníteni az önkényuralmuk ellen fellépőket. Nem lehettek és nem is voltak kétségeim abban, hogy miután lelepleztem, nyilvánosságra hoztam az alábbi ügyeket, előbb vagy utóbb engem is megtalálnak valamilyen koholmánnyal - írta tegnap a közösségi portálon Baranyi Krisztina, az Együtt politikusa. És tényleg. 

MTI: 

Visszahívta a városfejlesztési, városgazdálkodási és környezetvédelmi bizottságból Baranyi Krisztinát, az Együtt és Jancsó Andreát, az LMP képviselőjét a ferencvárosi képviselő-testület csütörtökön. A testület közleményében úgy fogalmazott: a két képviselő semmibe vette a több évtizedes politikai szokásjogon alapuló kultúrát, amikor a sajtóval rendszeresen osztottak meg olyan, kontextusukból kiragadott félinformációkat, pontatlanságokat, amelyek félrevezették a kerület lakosságát és a szélesebb közvéleményt, annak ellenére, hogy minden releváns információ rendelkezésükre áll. Közölték továbbá: elfogadhatatlannak tartják, hogy a képviselőknek fontosabb volt a kerület lejáratása annál, hogy az érintett ügyekben az önkormányzatiság keretei között próbáltak volna megoldást találni. Nehezményezte a testület azt is, hogy a kerületben élők érdekében végzett konstruktív, építő jellegű munka helyett politikai haszonszerzésre, pártjuk és saját ismertségük sajtóbeli építésére használták fel pozíciójukat.

Szerző
2017.10.05 20:10

Felújítanák az Hajógyári-szigetre vezető hidat

Publikálás dátuma
2018.09.25 09:16
Illusztráció: Google Maps
Fotó: Google Maps/
A harmadik kerületi polgármester arra kérte az úgynevezett K-híd kezelőjét, újítsa fel a leromlott állapotú átjárót. A Budapest Közút Zrt. válaszában azt írta, a felújítási tervek már elkészültek, amint rendelkezésre állnak az anyagi források, el is kezdik a kivitelezést.
Az Óbudai-, közismert nevén Hajógyári-szigetet  az úgynevezett K-hídon keresztül lehet megközelíteni. Ezen – a Sziget fesztivál idején különösen, de amúgy is – jelentős az áthaladó forgalom. Az átjáró  igencsak elhasználódott, a járda például nyáron be is szakadt. Ezt ugyan a Budapest Közút hamar kijavította, de a városrész lakóinak biztonságos közlekedését és pihenését szem előtt tartva Bús Balázs polgármester azt kérte az üzemeltető cégtől, újítsák fel a hidat: tűnjenek el a töredezett járdák, és kapjon új felületet a rossz állapotban lévő gépjárműsáv, a használaton kívüli sínpárat pedig távolítsák el - írta az Óbuda.hu.
A BKK Zrt. azt válaszolta, az átjáró bekerült a hídfelújítási programba, a rekonstrukció terveit már el is készíttették, már csak a szükséges források rendelkezésre bocsátására kell várni, hogy megkezdődjenek a munkálatok. 
2018.09.25 09:16

Sándor Mária: Talán ér annyit az egészségügyisek munkája, mint a politikusoké

Publikálás dátuma
2018.09.25 09:08

Fotó: Népszava/ Molnár Ádám
„Ebben a pillanatban nem lehet szakembert elengedni, nem lehet feltölteni a rendszert” – jelentette ki.
Tisztességes, becsületes betegellátásért harcoltam három évvel ezelőtt – mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában „a fekete ruhás nővérként” ismertté vált Sándor Mária, hozzátéve, hogy „a betegek, akik a legkiszolgáltatottabbak, ők nem álltak bele”. Ennek oka szerinte az, hogy az ápolók túl vannak terhelve, azokra pedig ez még hatványozottabban igaz, akik valamivel méltányosabb bért akarnának és túlóráznak, ők nagy valószínűséggel kiégnek. A pácienseknek velük emiatt negatív tapasztalataik vannak. Egy olyan beteg, aki nem részesül megfelelő bánásmódban, nem fog kiállni az ápolóért, nővérért – vonta le a következtetést. Kitért arra is, hogy a tisztességes, becsületes ellátásért folytatott harcában az egészségügyisek is magára hagyták – ők szerinte azért, mert egyszerűen nem hittek neki. Sándor Mária azzal kapcsolatos dokumentumokat is mutatott a műsorban, melyek szerint ugyanazon végzettséggel rendelkező nővérek egyike 170 ezer, másik pedig 350 ezer forintot keres.
„Nem lehet az alapján megkülönböztetni a béreket, hogy én egy profitot termelő osztály vagyok, én meg nem tudok kikényszeríteni pénzt a haldokló pácienstől”
– jelentette ki.
Úgy véli, a bérkülönbségekért a politikán túl az intézményvezetők a felelősek, mert nagyon sokat számít az, hogy ki mennyit tesz a becsületes betegellátásért. Szerinte 260-270 ezer forint már elfogadható bér lenne.
„Talán ér annyit a munkájuk, mint a politikusoké”
tette hozzá.
Sándor Mária – utalva az ajkai kórházban történt felmondásokra – azt mondta: „ebben a pillanatban nem lehet szakembert elengedni, nem lehet feltölteni a rendszert”.
2018.09.25 09:08
Frissítve: 2018.09.25 09:08