Autók ütköztek a III. kerületben - Torlódás, terelés a környéken (fotó)

Publikálás dátuma
2017.10.10. 18:41
Forrás: BKK
A baleset a Királyok útja és a Pünkösdfürdő utca kereszteződésénél történt.

Két személygépkocsi karambolozott Budapest III. kerületében, a Királyok útja és a Pünkösdfürdő utca kereszteződésénél. A balesethez a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanítják a járműveket. A helyszínen forgalomkorlátozásra kell számítani - informál a katasztrófavédelem.

Szerző

Jöjjenek gyorsan! - Nagyon durva "tréfa" áldozatává váltak a mentők

Publikálás dátuma
2017.10.10. 16:41
Fotó: OMSZ
A történetről a közösségi portálon számolt be az Országos Mentőszolgálat. 

Elmondásuk szerint reggel egy ijedt női hang kért segítséget, mondván, megindult a szülés, ezekben a percekben adott életet gyermekének egy közterületi mosdóban. A mentésirányító a legmagasabb prioritásba sorolta a segélykérést, majd azonnal útnak indított egy mentőhelikoptert és két másik egységet az újszülött és az édesanya ellátására. Ám a helikopter a helyszínről azt közölte, hogy ott nincs senki, és a járókelők sem tudnak hasonló eseményről.

Végül kiderült, hogy a nő - nem gyerek! -  tréfának szánta a bejelentést, ami miatt a mentők komoly erőket mozgósítottak. Valamennyien megdöbbentek azon, hogy valaki ilyen módon szórakoztassa magát, a mentésirányító a közel 40 év szolgálat alatt még nem találkozott ilyen botrányos esettel. A vicces kedvű asszony ellen eljárás indul.

Szerző

Gyerekverő tanár - Megkezdődött a per

Megkezdődött annak a pedagógusnak a büntetőpere a Kaposvári Járásbíróságon, akit azzal vádolnak, hogy diákokat bántalmazott a hetesi általános iskolában - tudósít a sonline.hu. 

A tárgyalás a vád ismertetésével indult. Eszerint az 53 éves tanár, aki testnevelés órán helyettesített és a napköziben dolgozott, hat fiút fegyelmezett ütésekkel 2014 és 2017 között. A gyerekek felső tagozatosak voltak, de volt köztük egy negyedik osztályos is. A vádlott nem tett vallomást, így kérdést nem intézhettek hozzá, nem szembesíthették. A korábbi rendőrségi kihallgatásán tagadta a bűncselekmény elkövetését.

A tárgyaláson a kollégáit és a szülőket hallgatták ki. Elhangzott, hogy feltehetően a tantestületből névtelen levélben jelentethette fel a férfit valaki a rendőrségen, így kezdődött az ügy. A tantestületben nem egységes a történtek megítélése, ezt példázza az, hogy a bíró felolvasta az egyik oktatási értekezlet jegyzőkönyvét. Itt azt kérdezte egy tanárnő, hogy „Van-e köztünk olyan, aki sohasem emelt még kezet tanulóra?” Mire azt kérdezte egy másik kolléganője: „Az is baj, ha valaki nem bántott gyermeket?"

A tárgyalás csütörtökön a gyerekek és törvényes képviselőik kihallgatásával folytatódik.

Szerző