Holttesteket találtak a Balatonban - Egy embert még keresnek

Tihanynál hosszabb ideje vízben levő holttestet találtak szerdán, Balatonedericsnél pedig vízbe esett horgász halt meg, társát még keresik - közölte a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője szerda este.

Tar Mihály elmondta: balatonedericsi horgászok jelezték szerda délután a vízimentők központjának, hogy két társuk nem jött ki csónakjukkal a partra.

Egyiküket a Balatoni Vízirendészeti Kapitányság munkatársai a vízen lebegve holtan találták meg. A másik férfi után a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának búvárszolgálata jelenleg is kutat, az üres csónakot már megtalálták.

A szóvivő tájékoztatása szerint ezzel egy időben Tihany-Sajkodnál egy horgász látott holttestet lebegni a vízen, a nádas szélén. Az ismeretlen, fürdőruhás, hosszabb ideje vízben levő férfi holttestét a vízimentők kiemelték a Balatonból és a partra vitték.

Szerző
2017.10.11 23:07

Motoros-baleset az M7-esen, mentőhelikoptert kellett hívni

Publikálás dátuma
2018.09.20 10:17
Illusztráció
Fotó: Népszava/
Súlyos sérültje is van a Balaton melletti balesetnek. A forgalom félpályán halad.
Szalagkorlátnak ütközött egy motoros az M7-es autópálya Nagykanizsa felé vezető oldalán, a 147-es kilométerszelvénynél, Ordacsehi térségében csütörtök reggel - tájékoztat a katasztrófavédelem.
A helyszínre mentőhelikopter is érkezik. A műszaki mentési munkálatok ideje alatt az érintett útszakaszon félpályán halad a forgalom.
2018.09.20 10:17

Kábítószernek használt halálos mérget foglaltak le Ferihegyen

Publikálás dátuma
2018.09.20 09:35

Fotó: NAV / Facebook/
Fitnesz-terméknek álcázták a Kínából érkező fentanilt. Az anyagból két milligramm is halálos lehet.
A pénzügyőrök egy rendkívül veszélyes, halálos méregnek számító, fentanil elnevezésű kábítószert találtak a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér postaforgalmában - tájékoztat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A szert egy Kínából érkező csomagban találták.
A fitnesz terméknek feltüntetett, teljesítményfokozó szernek gondolt fél kilogrammos csomagot a hatóságok először szakértői vizsgálatra az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetbe küldték. A szakvélemény megállapította, hogy az anyag fentanilt tartalmaz.
A fentanil nevű szintetikus ópiát rendkívül mérgező, így nemcsak a fogyasztóira életveszélyes, hanem az áruforgalmon keresztül érkező csomagokkal érintkező emberekre is.
A fentanilból mindössze kettő milligramm halálos lehet. Ez a mennyiség egyébként nagyjából egy gramm heroinnak feleltethető meg.
A kábítószert a NAV Repülőtéri Igazgatósága kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt lefoglalta, és feljelentést tett a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságon.
2018.09.20 09:35