Propagandacéljaikra használják a kereszténységet

Publikálás dátuma
2017.10.14 07:03

Fotó: /

„Lightos”, de nem veszélytelen formája a keresztényüldözésnek az, ami az Európai Unióban zajlik, azaz a keresztény civilizáció tudatos rombolása, feladása – jelentette ki a miniszterelnök-helyettes a humántárca keresztényüldözésről rendezett konferenciájának zárónapján. Még csütörtökön ugyanakkor felszólalt Semjén Zsolt főnöke is: Orbán Viktor kormányfő szerint „szellemi természetű, rafinált keresztényüldözés" folyik Európában.

– A cinizmus csimborasszója, ami ezen a konferencián történt – szögezte le lapunknak Gábor György. A filozófus szerint korunk valóban egyik legsúlyosabb, legégetőbb problémáját Orbán Viktor és a kabinet saját politikai és propaganda céljaira használta fel. – Többszörösen visszaigazolt vallásszociológiai tény, hogy Nyugat-Európában nem azért üresednek ki a templomok és nem azért van pap-utánpótlási hiány, mert a kölni dóm, vagy a Notre Dame mellett keresztényellenes szabadcsapatok tombolnának, hanem mert a hagyományos nagy egyházak egyre inkább elidegenült intézményekké váltak – hangsúlyozta. A filozófus elképesztőnek tartja, hogy egy konferencián, amelyen a keresztényüldözésről van szó, a szembenézés még csak fel sem merült. „A kereszténység ugyanis nem csak üldözöttként, hanem üldözőként is töltött be szerepet a történelemben” – emelte ki.

Megírtuk: Veres András győri megyéspüspök – aki szerint a lombikbébiprogram minden formája bűn – csütörtökön hangsúlyozta: Magyarországon ma keresztényüldözés van. Gábor György ezzel a megállapítással egyetért, hiszen a 2011-es egyházi törvény következtében például Iványi Gáborék keresztény, metodista egyházától visszamenőleges hatállyal, két lábon taposva a lelkiismereti és válásszabadságot vették el a státuszukat. – Nagyon remélem, hogy a konferencia résztvevői egy tiltakozó jegyzékkel fordulnak majd Oroszországhoz, ahol 2016-ban elfogadtak egy törvényt, ami egy sor felekezetet – köztük keresztényeket – lehetetlen helyzetbe hoz – fogalmazott a filozófus. Erre persze nem sok esélyt lát, sőt Gábor szerint Orbánénak megint csupán az orosz geopolitikai irányultsághoz és szándékhoz való csatlakozás volt a célja. – Az utóbbi időben a pravoszláv egyház Vlagyimir Putyin legnagyobb támasza, illetve ők a putyini politika legerőteljesebb misszionáriusai. Nem véletlenül az a legfontosabb feladatuk, hogy a Vatikánnal együtt, közösen lépjenek fel a keresztényüldözés ellen. Ezzel próbálják bebizonyítani, hogy tulajdonképpen ugyanaz a szándékuk, mint a római katolikus „testvéreiknek”, miközben ez a geopolitikai terjeszkedés legjobb eszköze – magyarázta Gábor György.

2017.10.14 07:03

Tovább hallgat a kormány Gruevszkiről

Publikálás dátuma
2018.11.18 17:53

Fotó: AFP/ ROBERT ATANASOVSKI
Továbbra sem tudják az Orbán-kormány képviselői, miként kommunikáljanak a nyilvánosság előtt arról, hogy a vesztegetésért jogerősen elítélt macedón ex-miniszterelnök, Nikola Gruevszki vélhetően illegális úton és a magyar kabinet segítségével szökött Magyarországra börtönbüntetése elől. A hétvégén Gulyás Gergelytől, a Miniszterelnökséget vezető minisztertől próbálták megtudni újságírók, ki adott felhatalmazást arra magyar diplomatáknak, hogy Albániából Budapestre hozzák a politikust. Gulyás nem tudott érdemi választ adni, mindössze annyit mondott, Gruevszki ügyében már zajlik a menekültügyi eljárás. Amikor az RTL Klub újságírója felvetette, hogy amikor utaztatták Gruevszkit, még semmilyen eljárás nem folyt, a miniszter csak annyit mondott: az eljárás lezárásáig semmilyen információt nem ad. A kormánynak pedig van ideje kommunikációs stratégia kidolgozására: az Orbán Viktorral minden jel szerint jó viszonyt ápoló macedón politikus menedékkérelmének elbírálása akár hónapokig is eltarthat. A Magyar Helsinki Bizottság nemrég jogi összefoglalót közölt a Gruevszki-ügyről, amelyben azt is leírták, ha a kormány betartaná saját szabályait, Gruevszkinek – mivel érvényes úti okmányok nélkül jött Magyarországra – most nem Budapesten, hanem egy tranzitzónában lenne a helye. – Magyarország törvényt sért azzal, hogy nem adja ki Macedóniának a jogerősen elítélt egykori miniszterelnöküket, akinek magyar diplomaták segíthettek eljutni Magyarországra – jelentette ki vasárnap a Párbeszéd szóvivője. Barabás Richárd szerint ezért a magyar külügyminiszternek, Szijjártó Péternek le kellene mondania. – A külföldi sajtóból lehet tudni, hogy a magyar nagykövetségek, a tiranai és a montenegrói nagykövetségek munkatársai aktívan részt vettek Gruevszki szöktetésében, és aktívan hozzájárultak, hogy ez az illegális migráns egyébként törvénytelen módon kerüljön Magyarország területére megsértve a magyar törvényeket, és megsértve a déli határzárat is – fogalmazott. Mindeközben a Fideszhez közeli médiacégek Macedóniában próbálják támogatni a Gruevszki nevéhez köthető VMRO-DPMNE pártot. A hvg.hu arról írt: a magyar kormányhoz közeli médiacégek – melyek mögött Schatz Péter, a Szlovéniában is jelen lévő Ripost egyik társtulajdonosa, illetve Adamik Ágnes, a Magyar Televízió egykori vezető munkatársa áll – tavaly jelentek meg az országban, s napi- és hetilapokból, internetes oldalakból és egy tévéállomásból álló médiabirodalmat építettek ki.
Szerző
2018.11.18 17:53

Ön mit tippelt? Mutatjuk a hatos lottó nyerőszámait

Publikálás dátuma
2018.11.18 16:46
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 46. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
Nyerőszámok: 8 (nyolc) 21 (huszonegy) 26 (huszonhat) 30 (harminc) 39 (harminckilenc) 40 (negyven) Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; az 5 találatos szelvényekre 331 350; a 4 találatos szelvényekre 7055; a 3 találatos szelvényekre 1710 forintot fizetnek.
2018.11.18 16:46