NB I - Mezőkövesden folytatta jó sorozatát a Debrecen

Folytatta jó sorozatát a Debrecen, amely szombaton Mezőkövesden nyert 2-0-ra a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójában.

Herczeg András vezetőedző együttese nagyszerű formában játszik hetek óta, a mostani volt sorozatban a hetedik meccse, amelyen veretlen maradt.

OTP Bank Liga, 12. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Debreceni VSC 0-2 (0-1)

Mezőkövesd, 1641 néző, v.: Vad II
gólszerzők: Mengolo (28.), Bódi (84.)
sárga lap: Veselinovic (43.), Hudák (56.), Tóth (61.), illetve Jovanovic (12.), Bényei (44.)

Mezőkövesd:
Tujvel - Lázár, Hudák D., Iszlai (Strestik 57.), Vadnai - Brasen (Szalai 34.), Tóth B., Koszta, Keita (Majtán 71.), Cseri - Veselinovic

DVSC:
Nagy S. - Bényei, Kinyik, Szatmári, Ferenczi - Tőzsér, Jovanovic - Varga K. (Mészáros, 81.), Sós (Csősz 70.), Bódi - Mengolo (Nagy 60.)

Hullámzó volt a játék az első félidőben, előbb a vendégeknek voltak nagy lehetőségei, majd a hazaiak vették át a kezdeményezést. Gólt aztán a játékrész közepén a debreceniek szereztek, s ugyan a szünetig akár növelhették volna előnyüket, az állás már nem változott a lefújásig.

A második játékrészben a Mezőkövesd fokozatosan átvette az irányítást. A hazaiak mentek előre, mindent megtettek az egyenlítésért, ám több nagy helyzetet is elhibáztak. A hajrában ez megbosszulta magát, amikor Ferenczi János középre passzolt labdájából Bódi Ádám eldöntötte a három pont sorsát.

Szerző

NB I - Gólparádét produkált a DVTK

Publikálás dátuma
2017.10.14. 19:48
A diósgyőri José Antonio Delgado Villar (b) és az angyalföldi Gaál Bálint. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
A Diósgyőr 5-0-ra nyert a Vasas ellen Debrecenben a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójában.

A hatékonyan futballozó DVTK az előző négy összecsapásán nem tudott pontot szerezni, így rossz sorozatot szakított meg szombati fölényes győzelmével.

OTP Bank Liga, 12. forduló:
Diósgyőri VTK-Vasas FC 5-0 (1-0)

Debrecen, 1081 néző, v.: Pintér
gólszerzők: Villar (15.), Ugrai (48., 58.), Vela (71.), Joannidisz (77.)
sárga lap: Lipták (20.), Eperjesi (50.), Forgács (87.), illetve Remili (17.), Berecz (63.)

DVTK:
Antal - Eperjesi, Lipták, Karan, Forgács - Vela, Busai, Villar (Kocsis G., 54.) - Ugrai (Óvári, 73.), Szarka (Makrai, 79.), Joannidisz

Vasas:
Kamenár - Benes, James (Vaskó, 67.), Ristevski - Szivacski, Burmeister, Berecz (Vogyicska, 64.), Hangya - Kulcsár, Gaál, Remili (Vergosz, 57.)

Lendületesen kezdett a Diósgyőr - Ugrai Rolandot már ekkor nehezen tartották a Vasas védői -, és szűk negyedóra elteltével megszerezte a vezetést a hazai csapat. Ezután a fővárosiak többször próbálkoztak támadásvezetéssel, de gólhelyzetet nem sikerült kialakítaniuk. Folyamatos játék nem igazán alakult ki, a mérkőzés a taktikusan játszó DVTK elképzelése szerint alakult.

Még inkább így volt ez a szünet után, amikor Ugrai két ellentámadást góllal fejezett be. A Vasas ezután meddő mezőnyfölényben játszott, ám a hazaiak támadásai rendre veszélyt jelentettek, és ezekből további kettő még eredményes is volt. A bajnokságban hullámzóan szereplő Vasas játéka a második 45 percre szétesett, így a Diósgyőr megérdemelten gyűjtötte be a három pontot.

Szerző

Brexit - Elégedetlen a britek többsége

A britek csaknem kétharmada elégedetlen azzal a teljesítménnyel, amelyet a kormány a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről szóló tárgyalásokon nyújt.

A szombaton ismertetett legújabb felmérés szerint a kilépést rossz döntésnek minősítő, jó ideje relatív többségben lévő tábor előnye is nőtt a Brexitet változatlanul helyeslőkkel szemben.

A legnagyobb brit közvélemény-kutató intézet, a YouGov kimutatta, hogy a brit választók 64 százaléka tartja meglehetősen vagy nagyon rossznak a kormány eddigi teljesítményét az Európai Unióval folytatott kilépési tárgyalásokon. A válaszadók mindössze 21 százaléka nevezte meglehetősen vagy nagyon jónak a Brexit-tárgyalásokon végzett kormányzati munkát.

Az elégedettek aránya stagnált, az elégedetleneké viszont nőtt: a szeptemberben elvégzett előző kutatás résztvevői közül 61 százalék tartotta rossznak a kormány teljesítményét a Brexit-feltételekről szóló tárgyalássorozaton.

A kilépési tárgyalások haladásáról vezető EU-tisztviselők is meglehetősen borúlátó értékeléseket adtak legutóbbi nyilatkozataikban.

Donald Tusk, az EU-tagállamok állam- és kormányfői alkotta Európai Tanács elnöke, aki nemrég Theresa May brit miniszterelnökkel tárgyalt Londonban, a megbeszélés után kijelentette: a kilépés feltételrendszeréről folyó eddigi tárgyalási szakaszban egyelőre nem sikerült elégséges előrelépést elérni ahhoz, hogy tovább lehessen lépni az Egyesült Királyság és az Európai Unió majdani kapcsolatrendszeréről szóló következő tárgyalási szakaszba.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a Tallinnban rendezett minapi informális EU-csúcson brit sajtóbeszámolók szerint azt mondta: "csodáknak kellene történniük" ahhoz, hogy ebben a hónapban el lehessen kezdeni a tárgyalások következő szakaszát.

A tárgyalások e héten lezárult ötödik fordulója után Michel Barnier, az Európai Bizottság főtárgyalója "patthelyzetként" jellemezte az EU-val szembeni brit pénzügyi kötelezettségek kérdésében kialakult állapotot.

Az EU-tagság megszűnésének várható következményeit a britek relatív többsége is borúlátóan ítéli meg.

A YouGov új felmérésében a válaszadók 44 százaléka vélekedett úgy, hogy Nagy-Britannia gazdaságilag rosszabbul jár a kilépéssel, és csak 23 százalék bízik abban, hogy az ország jobban él majd az EU-n kívül. A britek ráadásul egyre pesszimistábbak: a szeptemberi hasonló felmérésben 41 százalék tartott az ország szegényebbé válásától a kilépés után, és 26 százalék jósolta, hogy Nagy-Britannia gazdaságilag jobban jár, ha távozik az EU-ból.

A mostani felmérés résztvevőinek 47 százaléka rossz döntésnek nevezte, hogy az EU-tagságról tartott tavaly júniusi népszavazáson a többség a kilépésre voksolt; 42 százalék nevezte helyesnek ezt a döntést.

A népszavazás eredményét helytelenítők javára kimutatott öt százalékpontos különbség a legszélesebb azóta, hogy a YouGov a referendum után elkezdte mérni az erről alkotott választói vélemények megoszlását.

Szerző