Halálra gázolt gyalogos - Őrizetben a cserbenhagyó

Publikálás dátuma
2017.10.23 18:47
Fotó: police.hu
Fotó: /
Encs és Gibárt közötti útszakaszon elütöttek egy gyalogost még október 20-án, aki az út menti árokba esett, sérülései pedig olyan súlyosak voltak, hogy az életét vesztette. A helyszínről elhajtó gázolót a rendőrök elfogták, majd bűnügyi őrizetbe vették - számolt be a rendőrség  az esetről honlapján. 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása és halálos közúti közlekedési baleset okozása bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást egy 36 éves hernádbűdi férfival szemben. A gyanúsított 2017. október 20-án 18 óra körül Encs és Gibárt közötti útszakaszon elütött egy 39 éves abaújszántói férfit, aki a helyszínen belehalt a sérüléseibe. A jármű vezetője pedig elhajtott a helyszínről.

A rendőrség jelentős erőkkel kezdte meg a gázoló felkutatását. Borsod-Abaúj-Zemplén megye közútjain fokozott ellenőrzést hajtottak végre a járőrök, illetve szinte településről településre, házról házra járva keresték a feltételezett sofőrt és járművét.

A nyomozás eredményeként a hatóság október 22-én 20 óra körül otthonában elfogta és a rendőrségre előállította a férfit, járművét pedig egy szervizben foglalták le a nyomozók. A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható hernádbűdi férfivel szemben a rendőrség előterjesztést tett előzetes letartóztatásának ügyészi indítványozására.

Szerző
2017.10.23 18:47

Teherautóval gázoltak halálra egy biciklit toló férfit

Publikálás dátuma
2018.09.26 11:41

Fotó: police.hu/
Kikerülni próbálta, ám helyette elsodorta a biciklist a kisteherautó.
Halálos baleset történt szerda hajnalban a 64-es számú főúton, Igar külterületén - tájékoztat honlapján a rendőrség. Egy kisteherautó egy kikerülési manőver során elsodort egy vele azonos irányba közlekedő 48 éves férfit, aki a kerékpárját tolta.
A férfi belehalt sérüléseibe.
A helyszíni szemle véget ért, a rendőrök délelőttre feloldották a forgalomkorlátozást.
2018.09.26 11:41

Elutasított férfi verte belvárosi kirakatpárkánynak egy nő fejét

Publikálás dátuma
2018.09.26 11:15
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock/
A nyílt utcán verte össze egy 50 éves kaposvári férfi az őt befogadó fiatal nőt, mert az visszautasította szexuális közeledését. Kétszer is rálőttek, úgy is tovább ütötte áldozatát. Vádat emeltek ellene.
A férfi a legutóbbi börtönbüntetéséből történt szabadulása után hajléktalanként élt, amíg a sértett baráti szívességből 2018 januárjában befogadta a házába - írja az ügyészség.
A vádlott a rövid együttlakásuk alatt úgy próbált szexuálisan közeledni a nőhöz, hogy ezzel otthonából is sikerült elüldöznie őt.
A sértett, aki ekkor már egy ismerősénél lakott, január végén Kaposvár belvárosában személyes találkozót beszélt meg a vádlottal. Arra kérte, menjen el a házából. A vádlott azonban a sértett kérésétől indulatba jött, és
"féltékenységében" a nyílt utcán bántalmazni kezdte a nőt, akit a földre rántott, többször ököllel megütött, illetve a fejét a járda melletti kirakat párkányának is nekiverte.
A sértettet a találkozóra elkísérte az a mozgáskorlátozott ismerőse is, akihez a vádlott közeledése miatt költözött. Miután a gépkocsiban ülő férfi látta, hogy a vádlott bántalmazza a nőt, magához vette a gáz-riasztó fegyverét, és azzal
két lövést adott le a vádlottra. A férfi azonban a lövések eldördülése után is tovább ütötte a nőt.
A férfit végül a kiérkező rendőröknek kellett megfékezniük. A sértettnek a bántalmazás miatt több 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülése keletkezett.
Az ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő, jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő vádlottal szemben halmazati büntetésként fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt, míg a sértett segítségére siető férfival szemben az eljárást – a nyomozást irányító ügyészség jóváhagyásával – a Kaposvári Rendőrkapitányság jogos védelem miatt megszüntette.
2018.09.26 11:15