Bosszúper a 444.hu bántalmazott újságírójával szemben

Publikálás dátuma
2017.10.24 15:16
Shutterstock illusztráció
Fotó: /

Rágalmazásért beperelte Halász Júliát, a 444.hu kamerását Szabó László fideszes politikus, a Honvédelmi tárca rendezvényszervezőjének a volt vezetője. Az ügyben kedden tartották az első, úgynevezett békéltető eljárást, ám itt Szabó jogi képviselője azt nyilatkozta, hogy nem hajlandóak elállni a pertől. Maga a fideszes képviselő, bár jelen volt a tárgyalóteremben, nem szólalt meg.

Mint arról írtunk, Halász Júlia azt állította, hogy tavasszal egy fideszes rendezvényen Szabó László kivezette őt a teremből, ahol egy nyilvános fórumot tartottak. Ezután - a videóriporter állítása szerint - Szabó kicsavarta a karját, elvette a telefonját, tartalmát kitörölte. Miután Halász Júlia feljelentést tett az ügyben a rendőrség vizsgálatot indított, ám ejtették a nyomozást. Halász Júlia nemrég kapta meg a nyomozás iratait és mint lapunknak most elmondta: a rendőrség úgy zárta le az ügyet, hogy meg sem hallgatta Szabó Lászlót.

Időközben Szabó László, aki a tett elkövetését tagadta, de a sajtó kérdéseire érdemben nem volt hajlandó válaszolni, beperelte Halász Júliát rágalmazásért. Úgy tudni, Szabó a vádját a Pesti Srácok (PS) nevű kormánypárti portálon közzétett néhány másodperces videóval próbálják alátámasztani.

Mint azt Halász Júlia elmondta, amikor Szabó őt kivezette a teremből néhány fiatalember is lekísérte őket, közben az egyik a telefonjával végig felvette az akciót. Ebből a hosszú felvételből kerülhetett el néhány másodpercnyi a PS szerkesztőségébe.

A felvételen az látható, amikor a teremből kivezetett, majd a fiatalemberek által az utcán körbevett újságírónő az őt filmező
fiatalember kamerája felé kap azt kérve, hogy mondja meg, hogy kik azok az őt körbeálló emberek és hogy vegye fel őket is. Szabóék ezzel a pár másodpercnyi, megvágott videóval szeretnék bizonyítani, hogy valójában Halász Júlia volt az agresszív.

Halász Júlia most elmondta: a rendőrség ugyan megtalálta az őt videózó fiatalembert, ám az a nyomozóknak azt közölte, hogy ugyan szeretett volna felvételeket készíteni Halász Júliáról, ám az „túl rossz minőségű lett” így kitörölte azokat. A nyomozati anyagokba belepillantott újságírónő szerint a rendőrség azt sem kérdezte meg a tanútól, hogy ő készítette-e el a PS-nek elküldött pár másodperces anyagot.

Szerző
2017.10.24 15:16

Takács Krisztián lett Korlát új polgármestere

Publikálás dátuma
2019.02.17 21:34
Illusztráció
Fotó: Népszava/
Négy független jelölt közül Takács Krisztián nyerte el a polgármesteri tisztséget a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Korlát községben vasárnap tartott időközi választáson - közölte Szatmári Fruzsina aljegyző.
Tájékoztatása szerint a választási névjegyzékben szereplő 241 lakos közül 204-en voksoltak, három szavazat érvénytelen volt. Takács Krisztián 107, Horváth Elemér 54, Lukács Máté 21, míg Báder József 19 voksot kapott. Az időközi választást azért írták ki, mert a község korábbi polgármestere, Hriczu Imre (független) lemondott posztjáról. 

Mekényesen és Bakonyszentivánon is a posztért egyedüliként induló független jelölt nyert

  • Schild Róbertet 45-vokssal választották meg, egy szavazat érvénytelen volt. Mekényes választási névjegyzékében 250-en szerepeltek. Az időközi voksolást azért kellett kiírni, mert a község korábbi független polgármestere, Major Ottó novemberben lemondott.
  • Frum Istvánt választották a Veszprém megyei település első emberévé. A 183 választásra jogosult polgár közül 71 járult a szavazóurnához. Egy szavazat érvénytelen volt. Bakonyszentivánon azért kellett időközi polgármester-választást tartani, mert a település korábbi polgármestere, Karvas János - aki szintén függetlenként töltötte be a tisztséget - novemberben elhunyt.
Szerző
2019.02.17 21:34

Parlament: már az ellenőrzőket is ellenőrzik

Publikálás dátuma
2019.02.17 19:39

Fotó: / Vajda József
Szigorítják a belépést: az országgyűlési őrök saját kollégáik elé rakják majd ki a zsebükből a holmijukat.
Az Országgyűlés Hivatala főigazgató-helyettesének vasárnapi körlevelében az szerepel, hogy „2019. február 18-tól további intézkedésig az Országházba, illetve az Országgyűlés Irodaházába történő belépés során a biztonsági igazolvánnyal, az Országgyűlési Őrség szolgálati igazolványával rendelkező személyeket, és az Országgyűlés Hivatala által foglalkoztatott országgyűlési köztisztviselőket és munkavállalókat az Országgyűlési Őrség tagjai csak biztonságtechnikai ellenőrzést (személy- és csomagellenőrzést) követően léptetik be” – írja a hvg.hu. A portál szerint a körlevél indoklást, magyarázatot nem tartalmaz.    Mint írják, „biztonsági igazolványt” a vonatkozó házelnöki rendelkezés szerint „az Országgyűlés, illetve a védett személyek biztonságáért felelős fegyveres testületek – amelyek ellátják a személyvédelmi, illetve a Szent Korona és a hozzá kapcsolódó jelvények védelmi feladatait – az Országházban, az Irodaházban szolgálatot teljesítő állománya” használ. Vagyis az ellenőrzőket is ellenőrzik, az országgyűlési őrök saját éppen szolgálatban lévő kollégáik elé rakják majd ki a zsebükből a holmijukat. Az újságíróknak és más látogatóknak eddig is túl kellett esniük ilyen ellenőrzésen. Magukra az országgyűlési képviselőkre az intézkedés nem vonatkozik, mert az ő okmányukat képviselői igazolványnak hívják.
2019.02.17 19:39