Küldje el meztelen fotóját a Facebooknak! - De miért is?

Publikálás dátuma
2017.11.08 13:48
Antonio da Correggio festménye, részlet - AFP
Fotó: /
Furcsának hangzik, de igaz, aki attól tart, hogy visszaélnek egy róla készült intim felvétellel a közösségi médián, így előzheti azt meg - informál az Euronews.

Hadat üzent a bosszúpornónak a Facebook. A közösségi média összefogott az ausztrál kormánnyal, hogy megakadályozzák, hogy szexuális tartalmú és/vagy intim képeket osszanak meg az interneten azok szereplőjének a beleegyezése nélkül. Julie Inman Grant ausztrál internetbiztonsági megbízott az ausztrál ABC-nek azt mondta, hogy azok, akiket fotókkal zaklatnának, meg tudják előzni, hogy ezeket a felvételeket posztolják róluk a Facebookra, az Instagramra vagy a Messengerre.

“Rengeteg olyan eset van, mikor a fotókat vagy a videókat egy adott ponton még közös megegyezéssel készítették, de egyáltalán nem egyezett bele az adott fél, hogy ezeket a felvételeket szélesebb körben megosszák – mondta a politikus. Ausztráliában minden ötödik 18 és 45 közötti nő esik ilyen visszaélés áldozatául, és minden negyedik az ausztrál őslakos nők közül.

Hogy működik a rendszer?

Ha valaki aggódik, hogy a Facebookon vagy az Instagramon köt ki egy róla készült kényes felvétel, akkor kapcsolatba léphet az internetbiztonsági megbízottal. Elképzelhető, hogy arra kérik, hogy küldje el magáról az adott felvételt. Igen, a saját biztonsága érdekében kérhetik arra, hogy küldjön magáról meztelen fotót. Saját magának. Olyan ez, mintha az ember saját magának küldené el e-mailben a róla készült képet, de magától értetődően sokkal biztonságosabb. Veszélytelen végponttól végpontig tartó képküldés, anélkül, hogy keresztülmenne az éteren –magyarázta Inman Grant.

Miután a képet elküldte a Messengeren keresztül a Facebook egy technológia segítségével készít egy digitalis ujjlenyomatot vagy linket. A képet nem tárolják, csak a linket és mesterséges intelligencia és fotófelismerő technológia segítségével, felismerik, ha valaki megpróbálja feltölteni ugyanazt a képet. Így meg tudják előzni a közzétételét – fejtette ki Inman Grant. Ha a program úgy működik, ahogy kell, akkor a fotó soha nem jelenik meg a Facebookon, még akkor sem, ha egy hacker, vagy az illető exbarátja próbálja meg feltölteni.

Antigone Davis, a Facebook globális biztonság vezetője elmondta, hogy Ausztrália az egyike annak a négy országnak, ami részt vesz ennek a technológiának a tesztelésében. “A Facebook közösségének biztonsága és jóléte a mi első számú prioritásunk” – tette hozzá.

Szerző
2017.11.08 13:48

Tovább vergődik az Aquarius menekülthajó

Publikálás dátuma
2018.09.25 20:52

Fotó: /
Mareilles-ben sem köthet ki a Földközi -tengeren utolsó, civilek által működtetett menekülteket segítő hajó, az Aquarius. A francia pénzügyminiszter azzal érvelt, hogy azért nem adnak kikötési engedélyt a hajónak, mert koherens menekültpolitikát szeretnének. „Tiszteletben kell tartanunk az európai szabályokat. Szerintem Franciaország kellőképpen kiveszi a részét a menedékkérők befogadásában, tavaly százezeren érkeztek”, mondta a tárcavezető, hozzátéve, hogy ugyanakkor Franciaországnak ragaszkodnia kell elveihez, és menedékjoggal kell védelmeznie a veszélyben lévőket. A menekülthajó kikötését és a rajta lévő menekültek biztonságba helyezését eddig Olaszország, Görögország és Málta is megtagadta, a napokban pedig Panama,a melynek zászlaja alatt hajózott az Aquarius, visszavonta az engedélyt. A portugál kormány tegnap közölte: Franciaországgal és Spanyolországgal megállapodva befogad tízet az Aquariuson tartózkodó 58 bevándorló közül.
Szerző
2018.09.25 20:52

Intő jel: leváltották Merkel bizalmasát a CSU/CDU éléről

Publikálás dátuma
2018.09.25 20:36
Volker Kuder (középen) a CSU/CDU távozó frakcióvezetője, 2018 szeptember 25-én
Fotó: AFP/ John MacDougall
Volker Kauder 13 év után kell elhagyja a frakcióvezetői posztot, utódja a kevésbé ismert Ralph Brinkhaus lesz.
Meglepetésre elveszítette a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti (Bundestag) képviselőcsoportjában kedden tartott frakcióvezető-választást Volker Kauder, az Angela Merkel kancellár bizalmasaként számon tartott politikusnak így 13 év után távoznia kell a tisztségből.    A CDU/CSU-frakcióban 1973 óta először volt egynél több jelölt a frakcióvezetői tisztségre. Volker Kauder kihívója egy kevéssé ismert politikus, Ralph Brinkhaus volt.    A választás után Alexander Dobrindt, a képviselőcsoport CSU-s tagjainak vezetője - a CDU/CSU pártszövetség közös frakciójának második embere - elmondta, hogy a szavazáson a 246 képviselő közül 239 adott le érvényes szavazatot. Ralph Brinkhaus 125 képviselő támogatását nyerte el, Volker Kauderre 112 képviselő szavazott, 2 képviselő tartózkodott - ismertette Alexander Dobrindt.
Angela Merkel kancellár, a CDU elnöke rövid sajtónyilatkozatában kiemelte: Volker Kauder újraválasztása mellett állt ki, mert nagyon jó volt az együttműködés a frakciót 2005 óta - kancellárságának kezdete óta - irányító politikussal.  Mégis Ralph Brinkhaus kapott több szavazatot, ezért "természetesen gratuláltam, és jó együttműködést kínáltam fel neki" - mondta a pártelnök-kancellár. Arra egyetlen politikai elemző sem számított, hogy a kihívó a titkos választáson legyőzheti a hivatalban lévő frakcióvezetőt, aki minden elődjénél hosszabb ideje volt a pozícióban. Arra viszont előzőleg valamennyi elemző előzőleg felhívta a figyelmet, hogy
a szavazatok megoszlása Angela Merkel tevékenységének megítélését jelezheti, vagyis Volker Kauder esetleges szűk többsége azt jelentheti, hogy számottevő az elégedetlenség a kormányfővel szemben. Ennek alapján Volker Kauder leváltása komoly elégedetlenséget jelezhet.
Ennek alapján Volker Kauder leváltása komoly elégedetlenséget jelezhet. Angela Merkel helyzetének megrendülésére utalhat az is, hogy a pártelnök-kancellár tőle szokatlan módon nyilvánosan kritikával illette kormányának tevékenységét. Egy hétfői sajtónyilatkozatában és egy keddi beszédében - az egyik legnagyobb gazdasági érdekképviselet, a német iparvállalatok szövetségének (BDI) berlini tanácskozásán - egyaránt hangsúlyozta, hogy a hosszúra nyúlt kormányalakítás után a koalíciós pártok túl sokat foglalkoztak saját magukkal, amin változtatni kell, a pártpolitikai viták után vissza kell térni a szakmai munkához. Ralph Brinkhaus 50 éves, pénzügyi szakember, 2009 óta tagja a Bundestagnak, az államháztartási politika területére szakosodott, tavaly óta a 10 frakcióvezető-helyettesi tisztség egyikét töltötte be.Megválasztását a Bundestag több pártja Angela Merkel gyengülésének jeleként értékeli az első reakciók alapján.  
2018.09.25 20:36