Liu Shaolin Sándor élvezi a bizalmat

Publikálás dátuma
2017.11.22. 06:51
Liu Shaolin Sándor (elöl) és a magyar váltó is szép reményekkel várhatja a jövő februári játékokat
Egyéniben és a magyar váltó tagjaként is sikeres lehet a jövő évi téli olimpián Liu Shaolin Sándor, aki ígéri: az eddigieknél is többet fog kiadni magából Pjongcsangban.

A tavaly 500 méteren világbajnok, a Világkupa-sorozatot múlt hétvégén záró szöuli fordulóban pedig az 1000 méteres távon elért diadalával összetettben vk-győztes rövid pályás gyorskorcsolyázó lapunknak elmondta: élvezi, hogy a közvélemény bízik benne.

- Az 500 méteren tavaly elért világbajnoki cím után a világkupa-sorozatban 1000 méteren is nyert Szöulban, ahol ráadásul a férfiváltó tagjaként kivívta az olimpiai kvalifikációt. Ezzel végleg a szívébe zárta a koreai várost?

- Abszolút! Habár én úgy voltam vele, hogy inkább az 500 métert szerettem volna megnyerni, ám ott most második lettem összetettben. Az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy az 1000 méteres táv versenye előtt azért nem voltam teljesen nyugodt, még volt bennem egy kisebbfajta düh a váltóval kapcsolatban, nem tartottam ugyanis igazságosnak az elődöntő utáni döntést a kizárásról. Az előzetesen kitűzött célokat aztán végül elértük, szóval nem lehetek elégedetlen.

- Mi volt a titka annak, hogy a nyugtalansága ellenére mégis győzni tudott az ezres távon?

- Szerencsére teljesen a pályára tudtam koncentrálni, az utolsó versenynapon is úgy álltam fel a futamok rajtjára, hogy meg akarom nyerni azokat. Egyébként már reggel is magabiztosan és céltudatosan úgy mentem ki a pályára, hogy nyerni szeretnék.

- A váltóra visszatérve: minden jó, ha jó a vége?

- Nem gondoltuk volna, hogy ilyen nehézkesen fog megtörténni ez a kvalifikáció, kicsit talán magunknak tettük nehézzé ezt. Végül nem egy magabiztos eredménnyel jutottunk ki az olimpiára, de a legfontosabb, hogy a végén sikerült kivívni a kijutást.

- Furcsa lehetett egy olyan versenyen izgulni a szereplésért, amelyen részt sem vettek.

- Volt, aki ki sem jött a csarnokba, mások a lelátó tetejéről követték a riválisok versenyét, én pedig a pálya mellől néztem közvetlenül. Onnan egyébként nagyon izgalmas volt, kiabáltam, biztattam a kazahokon kívül a többi négy csapatot. Szerintem mi, magyarok voltunk a legboldogabbak Szöulban, miután biztossá vált a részvételünk.

- Talán tudja, hogy Magyarországnak még nincsen elsősége téli olimpián. Mit szól hozzá, hogy egyéniben máris az olimpiai aranyérem várományosaként emlegetik?

- Nagyon jó érzés, hogy ennyien bíznak bennem. Igyekezni fogok, ahogy legutóbb, Szöulban is tettem, azt pedig megígérhetem, hogy az eddigieknél is többet fogok kiadni magamból.

- Kimondott célja lehet az elsőség?

- Az a cél, hogy a maximumot nyújtva, a lehető legjobbamat tudjam teljesíteni.

- Csapatban milyen reményekkel vághatnak neki az ötkarikás játékoknak?

- Nagyon sokat dolgoztunk, szinte minden napot együtt töltünk, így nem hinném, hogy a dobogó legfelső fokánál alább kéne adnunk.

Példátlan tett, éremesély
Telegdi Attila, a MOKSZ gyorsasági szakágának vezetője a magyar delegáció hétfő esti hazatérésekor hangsúlyozta: „Óriási jelentősége van, hogy mindkét váltóval kint vagyunk, ilyenre még nem volt példa.” A szakágvezető mindkét nem esetében, de az egyéni megmérettetéseket illetően is éremesélyről beszélt a Dél-Koreában sorra kerülő játékokkal kapcsolatban.

Szerző

Meggyőző idegenbeli sikerek

Publikálás dátuma
2017.11.21. 21:40
Fotó: Molnár Ádám

A címvédő Telekom Veszprém a Dabas vendégeként nyert 39-21-re, míg a szintén Bajnokok Ligája résztvevő tavalyi magyar ezüstérmes, a MOL-Pick Szeged a Ceglédet győzte le 30-26-ra az élvonalbeli férfi kézilabda-bajnokság keddi játéknapján. A bakonyiak tíz, a szegediek 11 találkozó alatt gyűjtöttek 20 pontot, ám az egymás elleni eredmény miatt jelenleg a Veszprém vezeti a tabellát.

Szerző

Berki Krisztiánnak már alig fáj

Szeptemberi vállműtéte után jól halad a felépülése Berki Krisztián olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornásznak, s már csak minimális fájdalmai vannak. "Egészen jól haladok a gyógytornával, lazul a vállam, egyre nagyobb mozgástartománya van. A legutóbbi orvosi konzultáció is ezt erősítette meg. Sokat kell nyújtani, és már komolyabb feladatokat is végezhetek" - idézi az UTE sportolóját a magyar szövetség keddi sajtóközleménye.

Berki terápiás kezelésében már szerepel a masszázs is, illetve heti egy alkalommal vizes gyógytornát is végez, ami "elég fárasztó, de nagyon hasznos". A lólengés-specialista elárulta, minimális fájdalmai még vannak gyógytorna közben, de a hétköznapi dolgok során egyre kevésbé jönnek elő ezek. Ha az operált testrész továbbra is ilyen ütemben fejlődik, Berki akár már januárban visszatérhet a tornaterembe, és megkezdheti az erősítéseket.

"Nagyon várom már, hiányzik a tornatermi rész, de türelmesnek kell lennem. Be kell tartanom minden utasítást, nagyon oda kell figyelnem, nehogy rásérüljek, és még nagyobb legyen a probléma" - fogalmazott London olimpiai bajnoka. (MTI)

Szerző