Ezen a napon: Meggyilkolták Kennedyt!

Publikálás dátuma
2017.11.23 11:00

Fotó: /
John F. Kennedy, az Egyesült Államok elnöke, pénteken, helyi idő szerint délelőtt, a Texas állambeli Dallas városban gyilkos merénylet következtében életét vesztette.

Az elnök és kísérete — közöttük felesége, Connally texasi kormányzó, Johnson alelnök és néhány szenátor — pénteken repülőgépen érkezett Dallasba. A tervek szerint Kennedynek beszédet kellett volna mondania a városban, az amerikai négerek részleges egyenjogúsításáért folytatott elnöki kampány részeként. Az elnök és kíséretének gépkocsioszlopa a repülőtérről haladt a belváros felé, amikor egy ablakból puskacső nyúlt ki és három lövés hallatszott. Szemtanúk elbeszélése szerint Kennedy vérző fejjel, arcra bukott. Connally kormányzó, akit mellén ugyancsak lövés ért, az ülésről lezuhant. A közelben állók hallották, Kennedynét, aki átölelte férjét és így rikoltott: »Ez nem lehet igaz!«

A merénylők után a hajsza nyomban megindult. A gépkocsioszlop megváltoztatta útirányát és az öt percnyire levő Parkland kórházba száguldott. Kennedynek, aki fejlövést szenvedett, a kórházban egymás után több vérátömlesztést adtak. Később, papokat hívattak betegágyához, hogy feladják neki az utolsó kenetet. A hírügynökségek gyorshírben jelentik:

Kennedy meghalt.

Népszava 1963. november 23.

Szerző
Témák
2017.11.23 11:00

Soros ölte liberálisokba a pénzt

Publikálás dátuma
2018.09.25 12:00

Fotó: /
Az ’56-osok temetésére írtak egy antikommunista beszédet Orbán Viktornak, melyet a nép megevett
Lassan Budapesten összeállt a gigantposzter- kerítés, és úgy érezhetjük magunkat, mint a gettóban. Megfojt.”

A „Soros-birodalomról” szóló cikkben hosszas listákat olvashatunk, hogyan ölte Soros a liberálisokba a pénzt, többek közt Orbán Viktorba is, akinek az ’56-osok temetésére írtak egy antikommunista beszédet, melyet a nép megevett.

(Zacsek Gyula a Magyar Fórumban)

Népszava 1992 szeptember 4.
Témák
sorosozás
2018.09.25 12:00
Frissítve: 2018.09.25 12:00

Fideszes törvényhozók a tüntetők között

Publikálás dátuma
2018.09.22 14:00

Fotó: /
Azért vannak ott, hogy segítsék ennek az alkalmatlan, beképzelt, oda nem való miniszterelnöknek az eltávolítását
Több fideszes, illetve az ellenzéki párthoz közel álló politikus, értelmiségi is megjelent a Kossuth téri tüntetők között, sőt némelyikük fel is szólalt a demonstráción. Kerényi Imre rendező, a polgári körök rendezvényeinek egyik állandó szervezője például a pódiumon éljenezte a szolid forradalmat, Wittner Mária, a Fidesz országgyűlési képviselője pedig arra szólította fel a tüntetőket, hogy a több ezres tömeg addig ne hagyja el a teret, amíg a kormány nem adja be a lemondását.
Horváth János, a parlament fideszes korelnöke azt mondta, azért vannak ott, hogy „segítsék ennek az alkalmatlan, beképzelt, oda nem való miniszterelnöknek az eltávolítását”.

 Jakab István fideszes törvényhozó, a Magosz elnöke egy sajtótájékoztatón bejelentette, szervezete szolidáris a békés tüntetőkkel, és vállalja a fővárosi tüntetők ellátását.

 Népszava 2006. szeptember 22.
2018.09.22 14:00
Frissítve: 2018.09.22 14:00