Lúgos támadás - Új szemtanú

Publikálás dátuma
2017.11.23 19:09
FOTÓK: Markoszov Szergej
Fotó: /

Négy és fél évvel a támadás után megismételt másodfokú eljárásban folytatódott csütörtökön annak az orvosnak a pere, aki a vád szerint lúggal öntötte le volt barátnője nemi szervét, majd magára hagyta a lakásában. Korábban sem első-, sem másodfokon nem született jogerős ítélet, harmadfokon a Kúria hatályon kívül helyezte az ítéletet, az ügyet visszahelyezte az Ítélőtáblára, mert hibásnak találta a bizonyítási eljárást.

A tárgyaláson a jelenleg előzetes letartóztatásban álló férfit, B. Krisztiánt, két tanút és Renner Erikát hallgatták meg. Az orvos fenntartotta korábbi tagadó vallomásait.

A bíróság meghallgatta újra azt a két nőt, akik láttak a bűncselekmény napján egy-egy férfit a házban –egyelőre nem egyértelmű, hogy ugyanazt a férfit látták-e.

Renner Erika vallomásában nem sok újdonság volt a korábbi tárgyalásokhoz képest, de felmerült egy új szemtanú lehetősége – írja az Index. A sértett nő azt mondta, egy barátnője kislánya úgy gondolja, iskolába menet láthatta az elkövetőt, mintha várakozott volna a lépcső tetején.

További fontos részlet, hogy el tud-e számolni az idejével B. Krisztián arra a reggelre vonatkozóan, amikor a lúgos támadás történt. Ő azt vallja, hogy az említett időszakban a kórházában egy tervezett beruházás miatt helyszínbejárást végzett, teljesen egyedül.

A tárgyalás december 5-én folytatódik a táblabíróságon.

Szerző
2017.11.23 19:09

Sok ezer köbméter szemét kapott lángra Polgárdiban

Publikálás dátuma
2018.09.24 20:44
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock/
A tűz terjedését már megfékezték a tűzoltók, ám az erős szél megnehezíti az oltást.
Kigyulladt a szemét egy hulladéktelepen, Polgárdi külterületén hétfő este - számol be a katasztrófavédelem.
Mintegy háromszáz-négyszáz négyzetméteren ég egy több ezer köbméteres halom.
A székesfehérvári és a siófoki hivatásos, valamint a polgárdi önkormányzati tűzoltók is oltani kezdték a lángokat és megakadályozták a tűz továbbterjedését. A munkálatokat, amelyeket erőgép is segít, nehezíti az erős szél.
2018.09.24 20:44

"Megdöglötök, nem viszitek el az asszonyt" - Kapával esett rendőröknek egy férfi

Publikálás dátuma
2018.09.24 17:03
Illusztráció
Fotó: / Kállai Márton
Hogy agresszív férjétől elköltözhessen kislányával együtt, a rendőrök segítségét kérte egy nő. A segítségre valóban szükség volt, a kővel és kapával hadonászó férfit csak fegyverrel sikerült jobb belátásra téríteni.
A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 28 éves férfi és 49 éves anyja ellen felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntette, illetőleg bűnsegédi minőségben elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt - írja honlapján az ügyészség.
Tavaly augusztusban kért segítséget a rendőrségtől a vádlott felesége: a nő férje agresszív viselkedése miatt gyerekével együtt el akarta hagyni közös lakásukat.
Amíg a nő és kislánya a három rendőr kíséretében összecsomagolt, a férj anyja azzal fenyegette meg a rendőröket, „meg fognak dögleni, fel fogja őket jelenteni”.
Időközben a férj a helyszínre érkezett, és a rendőrök jelenlétében is agresszívan viselkedett a feleségével, ezért a rendőrök az asszonyt és a gyermeket a szolgálati gépjárműbe ültették. A férfi többször megkísérelte kinyitni a rendőrautó ajtaját, ebben testi kényszerrel akadályozták őt meg. A férfi üvöltözött és fenyegetőzött, egyik rendőrt lefogni is megpróbálta - röviden, nem tett eleget a rendőri felszólításoknak. Aztán felvett a földről egy nagyméretű követ, amivel a rendőrök irányába dobó mozdulatokat tett, utána pedig előhozott a lakásból egy kapát.
„Megdöglötök, nem viszitek el az asszonyt” - kiabálta, ezután a felemelt kapával az egyik rendőr felé indult. A rendőr pedig elővette fegyverét.
A támadót csak úgy sikerült megállítani, hogy többszöri felszólítást követően az egyik rendőr a maroklőfegyverét elővette, készenléti állapotba helyezte, és ráfogta a férfira, aki szitkozódva eldobta a kapát és elmenekült.
Az ügyészség a bűnügyi felügyelet alatt álló férfival szemben végrehajtandó szabadságvesztést, míg az anyjával szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.
2018.09.24 17:03