Ablakon kizuhanó kislány - Meglepő fordulat a nyomozásban

Publikálás dátuma
2017.11.29 10:56
Shutterstock fotó
Fotó: /
Idén májusban történt: az éjszakai műszakból hazatérő édesapa találta meg hároméves kislánya testét, a gyerek még aznap reggel (!) zuhant ki a kistarcsai ház negyedik emeleti lakásából. Nem tudták megmenteni, a gyerek meghalt. 

A Bors mostani értesülé­sei szerint a nyomozás nemrégiben jutott abba a fázisba, hogy poligráfo­s vizsgálatnak vetették alá a szülőket és a gyerek keresztanyját, akinek - a szülők elmondása szerint -  vigyáznia kellett volna a kicsire. Azt vallották, nem tudtak arról, hogy a keresztanya hajnal­ban magára hagyja a kislányt, ám az asszony ennek az ellenkezőjét állította. A poligráfos viszgálat szerint azonban az édesanya a perdöntő kérdésben nem mondott igazat: vagyis tudhatta, hogy a gyerek teljesen egyedül lesz a lakásban. A lap úgy tudja, az apa mindenben igazat mondott, nála egyszer sem jelzett a műszer. 

– Értesülésüket alá kell támasztanom, két ügyfelem közül az egyik valóban megbukott a poligráfos vizsgálaton – erősítette meg dr. Lichy József, a szülők védője, aki azonban azt is hozzátette, hogy a magyar jogrend szerint a hazugságvizsgálat eredménye nem számít perdöntő bizonyítéknak.

Szerző
2017.11.29 10:56

Földrengés rázta meg Olaszországot

Publikálás dátuma
2018.08.16 21:56
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Az amerikai földtani intézet (USGS) szerint 5,3-as erősségű földrengés rázta meg 12 kilométeres mélységben az Adriai-tenger olaszországi partszakaszát, a Puglia tartománybeli Foggiától 72 kilométerre északnyugatra - írja a hirado.hu.
A rengés epicentruma a szomszédos Molisében volt, Abruzzo, Puglia és Campania tartományban (Nápoly környékén) is érzékelni lehetett. Egyes településeken az emberek megijedtek, és félelmükben az utcára rohantak, de senkinek sem esett baja. A nápolyi tűzoltókhoz számos telefonhívás érkezett, amelyekben elsődlegesen információk felől érdeklődtek.
2018.08.16 21:56

Anarchisták robbanthattak az egyik olasz kormánypárt irodájánál

Publikálás dátuma
2018.08.16 21:07
A kép illusztráció.
Fotó: Shutterstock/
A Liga Villorba-i irodájánál csütörtökre virradóra egy robbanószerkezet lépett működésbe.
A szélsőjobboldali olasz kormánykoalíció egyik tagjának, a Ligának a Treviso város melletti településen lévő, Villorba-i irodájánál csütörtökre virradóra egy robbanószerkezet lépett működésbe - írja az ansa.it. A detonáció - melynek tényét a rendőrség is megerősítette - nem okozott kárt semmiben és senkiben. A hatóságok a környéken egy második bombát is találtak, melyet hatástalanítottak.
A robbantást a jelek szerint egy "Haris Hatzimihelakis / Internazionale" nevű anarchista szervezet vállalta magára. Augusztus 12-én az ő aláírásukkal jelent meg egy, az állami erőszak elleni fellépésről, és a treviso-i liga elleni támadásról szóló dokumentum az interneten - írja az agenpress.it.
2018.08.16 21:07