Benzinárpanaszok Tállainál

Publikálás dátuma
2017.11.30. 06:21
Fotó: Tóth Gergő

Záporoznak a humort se nélkülöző képviselői kérdések a mezőkövesdi benzinárcsökkentőhöz, Tállai András Fidesz-képviselőhöz és adóhivatali elnökhöz, aki államtitkárként éppenséggel a nemzetgazdasági tárcához érkező parlamenti kérdések megválaszolásában is illetékes. Mesterházy Attila szocialista politikus azt tudakolta: a képviselő le tudná-e vinni az üzemanyagárakat Veszprémben, konkrétan a lakásához legközelebbi Mol-kúton. A megyeszékhelyet képviselő független Kész Zoltán szerint pedig a veszprémiek a benzin és a gázolaj mellett a kenyér, a tej és a hús árcsökkentését is erősen üdvözölnék. Az építőanyagárak mérséklését pedig már csak azért is kívánatosnak tartaná, hogy a fideszes képviselők kevesebb közpénzt költsenek saját házaik építésére. De olcsóbb sörnek is örülne, kiváltképp kézilabdameccsek idején. És ha már itt tartunk, azt is kéri, a helyi csapatot átvevő kormányfőközeli polgármester-vállalkozónál, Mészáros Lőrincnél járjanak ki olcsóbb belépőjegyet is.

Tállai András mindkettejüknek – kommunikációsan láthatólag alaposan lecsiszolt - szabványválaszt küldött. Ebben javasolja: ha a kérdező indokolatlanul magas benzinárat tapasztal, járjon utána az okoknak. Megjegyzendő: Tállai András három héttel ezelőtti, nemzetközi hírnévre szert tett Facebook-bejegyzésében nem az okok feltárásáról tájékoztatta a közvéleményt, hanem azzal kérkedett, hogy a Mollal folytatott „egyeztetésük” eredményeként csökkentek a helyi díjak. Lapunk statisztikai adatok alapján azóta bebizonyította, hogy a fideszes képviselő állítása nem érintkezett a valóság talajával.

A szocialista Harangozó Tamás ugyanakkor a minap már fel is kérte a Molt a mezőkövesdihez hasonló árcsökkentésre. Az olajtársaság válasza szerint, noha azóta nagykereskedelmi tarifáik mérséklődtek, a képviselő által kért szintre nincs lehetőség; egyszersmind megköszönték megértését és a megtisztelő visszajelzést.

Szerző

Trump xenofób videót reklámozott

Publikálás dátuma
2017.11.29. 19:32
FOTÓ: AFP

A Britain First elnevezésű szélsőjobboldali párt második számú vezetőjének, Jayda Fransennek a provokatív Twitter-bejegyzését osztotta meg szerdán Donald Trump. A fiatal nő – akit nemrégiben bűnösnek talált egy brit bíróság, mert egy fejkendőt viselő asszonyt szidalmazott – három videót osztott meg a közösségi oldalon, ezeket terjesztette – kommentár nélkül – az amerikai elnök, akit 43 és fél millióan követnek a Twitteren. Fransen gúnyosan mondott köszönetet az ingyenreklámért. Az egyik videón muszlimnak látszó férfiak egy fiút löknek le egy tetőről, a másikon mankóval ütlegelnek egy másikat, a harmadikon pedig egyikük Szűz Mária szobrát töri össze.

Szerző

Juncker: készülni kellett volna a migrációs válságra

Publikálás dátuma
2017.11.29. 19:24
Fotó: AFP/Dursun Aydemir

Törvényes lehetőséget kell teremteni az Európai Unióba irányuló bevándorlásra – mondta szerdán Jean-Claude Juncker a Deutsche Welle (DW) német médiatársaságnak. Az Európai Bizottság elnöke az EU-Afrika csúcstalálkozó alkalmából készült interjúban kiemelte, hogy "a migráció korunk egyik nagy kihívása", és "nemcsak a jövőt kell előkészíteni, hanem már tegnap fel kellett volna készülni a jelenre".

Szerző