Meg akarta állítani az Iszlám Államot - Egy fiatal brit halála

Publikálás dátuma
2017.11.30 12:55
Szíria, Rakka 2017 - Fotó: Morukc Umnaber / DPA /AFP
Fotó: /
A 24 éves Oliver Hall Portsmouth-ból indult el még augusztusban, hogy csatlakozva a kurd fegyveresek csoportjához, szembeszálljon az Iszlám Állammal.  A küzdelemben résztvevő társai elszánt, kedves fiúként beszéltek róla. Már csak múlt időben, a fiatalember ugyanis meghalt - írja a BBC. 

Kurd források szerint Oliver Hallt november 25-én ölték meg, a szíriai Rakka- környékén zajló  harcokban. Ő volt a hetedik brit, akit a kurdok oldalán, az IÁ ellen küzdve megöltek Szíriában. A világot jobbá tenni akaró fatalembernek Nagy-Britanniában nem volt katonai kiképzése. Először Irakba ment, majd Szíriába érkezve részt vett a kurd fegyveres egységek képzésén, a Népi Védelmi Egység néven ismert YPG-nél. Két héttel a katonai képzés után  csatlakozott egy újonnan alakult egységhez, amelyben több brit is szolgált. 

lásd még: Szíria ügyében maradtak a kérdőjelek

Szerző
2017.11.30 12:55

Földrengés rázta meg Olaszországot

Publikálás dátuma
2018.08.16 21:56
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Az amerikai földtani intézet (USGS) szerint 5,3-as erősségű földrengés rázta meg 12 kilométeres mélységben az Adriai-tenger olaszországi partszakaszát, a Puglia tartománybeli Foggiától 72 kilométerre északnyugatra - írja a hirado.hu.
A rengés epicentruma a szomszédos Molisében volt, Abruzzo, Puglia és Campania tartományban (Nápoly környékén) is érzékelni lehetett. Egyes településeken az emberek megijedtek, és félelmükben az utcára rohantak, de senkinek sem esett baja. A nápolyi tűzoltókhoz számos telefonhívás érkezett, amelyekben elsődlegesen információk felől érdeklődtek.
2018.08.16 21:56

Anarchisták robbanthattak az egyik olasz kormánypárt irodájánál

Publikálás dátuma
2018.08.16 21:07
A kép illusztráció.
Fotó: Shutterstock/
A Liga Villorba-i irodájánál csütörtökre virradóra egy robbanószerkezet lépett működésbe.
A szélsőjobboldali olasz kormánykoalíció egyik tagjának, a Ligának a Treviso város melletti településen lévő, Villorba-i irodájánál csütörtökre virradóra egy robbanószerkezet lépett működésbe - írja az ansa.it. A detonáció - melynek tényét a rendőrség is megerősítette - nem okozott kárt semmiben és senkiben. A hatóságok a környéken egy második bombát is találtak, melyet hatástalanítottak.
A robbantást a jelek szerint egy "Haris Hatzimihelakis / Internazionale" nevű anarchista szervezet vállalta magára. Augusztus 12-én az ő aláírásukkal jelent meg egy, az állami erőszak elleni fellépésről, és a treviso-i liga elleni támadásról szóló dokumentum az interneten - írja az agenpress.it.
2018.08.16 21:07