Természetes hibrid

Publikálás dátuma
2017.12.29. 06:18

Az első természetben létrejött repülő hibridfaj az aranykoronás manakin nevű amazonasi madárfaj, amelyet még 1957-ben fedeztek fel. Genetikai vizsgálatokkal megállapították, hogy 180 000 ezer évvel ezelőtt az opálkoronás és a hósapkás manakinok leszármazottjaként alakult ki az új faj.

Szerző

Bobby McFerrin Budapesten koncertezik

Publikálás dátuma
2017.12.28. 06:49
Fotó: Mourad Allili/Citizenside CrowdSpark

A tíz Grammy-díjat magáénak tudható amerikai énekes és karmester, Bobby McFerrin lép fel május 3-án a Müpában. A határokat nem ismerő, fáradhatatlan „kereső” ezúttal az afrikai és közel-keleti hagyományokon alapuló meditációs és improvizatív, Circlesongs című anyaga újraértelmezését mutatja be vokalista kísérőivel.

Szerző

Magyar operatőri díjat alapítottak

A Sparks kamera és lámpakölcsönző cég, a Magyar Operatőrök Társasága és a Magyar Operatőrök Iskolája megalapította a Kovács László és Zsigmond Vilmos magyar operatőri díjat. A magyar operatőr iskola két kiemelkedő alkotójáról elnevezett verseny a 2004-ben, Novák Emil alapította Aranyszem Operatőr Verseny helyét veszi át és folytatja annak hagyományait. A díjakat minden év januárban adják majd át. A szervezők reményei szerint a jövőben a „Camerimage" nemzetközi operatőr rendezvénnyel egyenértékű lesz a Kovács László és Zsigmond Vilmos operatőr verseny. Az első díjátadót 2018.január 30-án a Vigadóban tartják.

Szerző
Témák